Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 7. 3. 2022.

| Kultura

Na repertoaru niškog Narodnog premijere iz perioda pandemije, na dan jubileja “Hasanaginica”

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
narodno pozoriste
Komad "Oslobođenje Skoplja" umesto na dan jubileja biće odigran 22. marta; foto: JV

Pošto mnoge predstave u prethodne dve godine publika nije mogla da pogleda zbog epidemiološke situacije, niško Narodno pozorište održaće od 11. marta do 3. maja program “12 premijera nove normalnosti”, u okviru kojeg će biti izvedene sve premijere iz 2020. i 2021.

Komplet karata košta 1.500 dinara, a iz Pozorišta kažu da tim programom započinju obeležavanje 135. godišnjice postojanja.

Ovim programom Pozorište otpočinje i obeležavanje jubileja, 135 godina postojanja, sa nadom i očekivanjem da se svi zajedno vraćamo „staroj normalnosti“, u kojoj će maske imati svoje mesto samo na pozorišnoj sceni - navode iz Narodnog pozorišta.

Umesto predstave Oslobođenje Skoplja, koja je ranije bila najavljena, publika će na dan jubileja, 11. marta, od 20 sati, moći da pogleda premijeru predstave Hasanaginica, piše u saopštenju.

Predstava Hasanaginica rađena je u koprodukciji leskovačkog i niškog pozorišta. Tekst je napisao Ljubomir Simović, dok režiju potpisuje Isidora Goncić.

Komad Oslobođenje Skoplja, koji su radila ista dva pozorišta, prema tekstu Dušana Jovanovića i u režiji Gorčina Stojanovića, umesto na dan jubileja, premijerno će biti izveden 22. Marta.

Na spisku programa “12 premijera nove normalnosti” su i komadi Heroj nacije, 1789, Lice, Gde smo ono stali, Ana Karenjina, Pokojnik, Šesti oktobar (Priča o jednom letovanju), Čudo Svetog Georgija i Deobe.

Kako je ranije najavljeno, u Narodnom pozorištu će 26. marta od 14 sati biti održano i finale ovogodišnjeg takmičenja Frankofona pesma, a narednog dana biće obeležen i Svetski dan pozorišta, mjuziklom Neki to vole vruće, koji je premijerno izveden u februaru.

Sve te predstave igraće se i drugim danima, a Nišlije će imati priliku da pogledaju i komad Zaboravljene koju izvodi BeoArt iz Beograda.

Iz Narodnog pozorišta navode da će 19. marta biti održan i koncert tradicionalne iranske muzike ansambla Avaz-e baran.

Napominju da su moguće i naknadne izmene i dopune repertoara, karte se mogu kupiti na blagajni, a dodatne informacije dostupne su na sajtu Pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: