Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:44, 29. 12. 2012.

| Kultura

"Otkačili" Galiju zbog Balkanike

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, Danas
Galija.jpg

Iako je Galija za nastup tražila duplo manje para, odlukom gradske vlasti na centralnom gradskom trgu u Nišu će za Novu godinu svirati Balkanika, saznaju Južne vesti.

Predrag Milosavljević, popularni Peca Galija, tvrdi da je na poziv Niškog kulturnog centra Galija dostavila svoju ponudu, koja je zajedno sa binom, rasvetom i ozvučenjem iznosila 1.5 miliona dinara. 

- Spustili smo cenu do „donje granice“ jer je u pitanju Niš, a mi smo niški bend i želimo da sviramo u svom gradu i bez ozbiljnije zarade - kaže Milosavljević.

Predrag Milosavljević Peca Galija Predrag Milosavljević, arhivska fotografija; foto: RTS Milosavljević je precizirao da je menadžerka Galije Tanja Bjelanović uredniku muzičkog programa NKC-a Sveti Vezenkoviću ponudu iznela telefonom, a da joj je urednik muzičkog programa NKC Sveta Vezenković rekao da pisana ponuda nije potrebna sve do zaključenja ugovora. Nešto kasnije Vezenković joj je javio da organizovanog dočeka verovatno neće biti jer je Grad za tu namenu izdvojio samo 500.000 dinara. 

Ali, dodaje Milosavljević, kada su mediji javili da je Gradsko veće odlučilo da za Novu godinu u Nišu svira Balkanika, urednik NKC-a je prestao da joj se javlja na telefon.

Sveta Vezenković je u izjavi za Danas potvrdio da je kontaktirao sa menadžerkom Galije koja mu je iznela ponudu benda i da je rekao da pisana ponuda nije potrebna, ali da je sa ponudom Galije upoznao direktorku NKC-a Bojanu Simović.

Međutim, Simović negira da joj Vezenković preneo informaciju o Galijinoj ponudi i tvrdi da je tek kada je sa Balkanikom zaključen ugovor, „u kuloarima čula da je i niška rok grupa bila zainteresovana“.

- Zvanične ponude u pisanoj formi uputili su samo Balkanika i Crvena jabuka. Sa mnom su razgovarali neki menadžeri, ali menadžerka Galije to nije učinila, a trebalo je. Lično mislim da bi na dočeku Nove godine pre svih drugih trebalo da svira Galija koja je niški bend - rekla je Simović za Danas. Zoran Perišić Zoran Perišić, gradonačelnik

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić takođe kaže da „nikakva ponuda Galije nije došla do njega“.

- Da jeste ona bi bila privaćena jer je reč o niškoj grupi - rekao je Perišić.

Podsetimo, pre desetak dana, gradonačelnik je saopštio da je koncert Balkanike bio „najprimerenije rešenje za grad Niš“ i po kvalitetu i po ceni i da će koštati skoro dva miliona dinara manje od nastupa Nevernih beba i Frajli na dočeku 2012. godine, koju je organizovala prethodna vlast.

I Brena i Čorba preči od Galije?

Predrag Milosavljević tvrdi da je problema sa gradskim rukovodstvom u Nišu bilo i prošle godine, kada je Galija povodom proslave svog velikog jubileja 3 decenije rada planirala da održi vezane koncerte u hali Čair u Nišu i Sava centru u Beogradu. 

- Iz Grada su nam tražili ponudu, a onda nas nisu pozvali na razgovor, pričajući da je hala Čair „tek renovirana“ i da ćemo „upropastiti parket“. Ubrzo posle toga u hali su nastupili Riblja čorba i Lepa Brena. Istovremeno, Grad Beograd nam je bez ikakvih problema obezbedio Sava centar i sponzore za koncert - tvrdi Milosavljević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Grupa Pirotski Okrug-upo

    15:00 // 1. 1. 2013.

    Bolje da su onda dosli da sviraju u Pirot umesto tamo nekog "Garavog Sokaka" iz napredne im Vojvodine...

  • Mariza

    11:41 // 1. 1. 2013.

    Bolje da je pevala "Galija",ali najbolje bi bilo da su za još manje para ,koje je tražila "Galija"i "Balkanika",angažovali mlade bendove iz Niša.Bilo bi mnooogo zanimljivije i veselije.A ostatak novca uložili u nešto potrebnije(a izbor je veliki).Srećna vam Nova godina!

  • Boci

    04:12 // 31. 12. 2012.

    Smramota za ovakav grad i za funkcionere koji se ugradjuju tu debelo, da bi sutra na TV-u rekli Nis drugi grad u srbiji.. koji drugi grad zadnja rupa smo na fruli !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: