Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Jugpress agencija

  • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

    Odbačena tužba “Milenijum tima” protiv leskovačkog "Jugpresa"

    Žalbu na presudu Višeg suda u Beogradu po kojoj se odbacuje tužba Milenijum tima protiv leskovačke agencije Jugpres, odbio je Apelacioni sud, čime je Regionalna informativna agencija iz Leskovca pravosnažno oslobođena tužbe u tom slučaju. Beogradska kompanija, koja je široj javnosti postala poznata nakon rušenja u Savamali, tužila je nekoliko medija zbog tekstova koje su objavili na svojim portalima, a koji su u stvari izveštaji sa konferencija za štampu Narodne stranke u Vranju.

    detaljnije
  • jugpres

    15 godina novinske agencije "Jugpress"

    Prva novinska agencija osnovana van Beograda - Jugpres, proslavlja 15 godina postojanja i rada, a kako kažu, od 2006. godine do danas preživeli su puno toga - različite vrste pritisaka i pretnji, pokušaje vlasti da ih ugase, hakovanje sajta, kao i finansijsko iscrpljivanje koje, objašnjavaju, traje i dalje.

    detaljnije
  • milenijum tim

    "Milenijum tim": Tužbama ne pritiskamo medije

    Na ocenu medijskih udruženja da su tužbe Milenijum tima protiv nekoliko medija, među kojima i dva na jugu zemlje, vid pritiska na njih, iz ove kompanije odgovaraju da im to nije namera, već se na taj način štite svoje poslovne interese koji su, kako saopštavaju, ugroženi objavljivanjem neistinitih informacija "koje grubo vređaju ugled kompanije i umanjuju njenu imovinu".

    (1) detaljnije
  • juzne vesti

    "Bukom protiv pritisaka", u Nišu tribina o napadima na medije

    Učestali pritisci na lokalne i regionalne nezavisne medije i njihove novinare i urednike, tema je tribine "Bukom protiv pritisaka" koja se održava na otvorenom, u dvoršitu City Smart radija u Nišu. Jedno od glavnih pitanja tribine biće "Mogu li lokalni i regionalni mediji sa nezavisnom uređivačkom politikom preživeti u Srbiji?".

    (2) detaljnije
  • mediji

    “Milenijum tim” tužio medije iz Leskovca i Vranja zbog izveštaja sa konferencije - traže 300.000 evra

    Zbog tekstova koje su objavili na svojim portalima, a koji su u stvari izveštaji sa konferencija za štampu Narodne stranke, beogradska kompanija Milenijum tim , koja je široj javnosti postala poznata nakon rušenja u Savamali, tužila je leskovačku agenciju Jugpress i vranjski portal Info Vranjske i njihove glavne urednike i potražuje ukupno 300.000 evra na ime povrede ugleda te kompanije.

    (2) detaljnije
  • jugpres

    Novinska agencija "Jugpres" proslavlja 13. rođendan - borba tek predstoji

    I pored pritisaka koji svakodnevno kulminiraju, regionalna informativna agencija sa juga Srbije "Jugpres" na svoj 13. rođendan, poručuje da nastavljaj sa borbom za pravovremeno, objektivno i istinito informisanje.

    detaljnije
  • telefon

    Urednici “Jugpresa” pretili “surovim progonom”

    Nakon okruglog stola koji se održao početkom aprila u Vranju, čija je tema bila dijalog o Kosovu, urednica Regionalne informativne agencije Jugpress Ljiljana Stojanović dobila je preteću poruku u kojoj se njoj preti “surovim progonom”, a kako kaže, od kad je dala izjavu nadležnima pre 2 meseca, nema informacija o svom slučaju.

    (2) detaljnije
  • mediji ilustracija foto aleksandar kostic

    Mediji na jugu Srbije nikad nisu bili ugroženiji

    Da su pritisci svake vrste konstantni i da mediji koji promovišu javni interes, a ne političke strukture, trpe brojne pretnje i pritiske, od finansijskih do nesaradnje vlasti, kao i da mediji nikad nisu bili ugroženiji na jugu Srbije, zaključak je diskusije o slobodi medija i stanju u lokalnim medijima u regionu u Bujanovcu koju su, povodom Svetskog dana slobode medija, organizovali portali JUGPress iz Leskovca i Titulli iz Bujanovca, uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

    (1) detaljnije
  • izbori foto aleksandar kostic

    Još nema rezultata izbora iz Preševa, glasalo se i posle 20 sati

    Zbog redova birača koji su se stvorili na nekoliko biračkih mesta u Preševu, glasanje je nastavljeno i posle 20 sati. Preliminarnih rezultata iz te opštine još nema, a Alternativa za promene doskorašnjeg predsednika Šćiprima Arifija već slavi pobedu.

    detaljnije
  • nova nasa rec sajt printscreen foto

    Sajtovi "JUGpress"-a i "Nove Naše reči" na meti hakera

    Od nedelje uveče sajtovi leskovačke agencije JUGpress i nedeljnika Nova Naša reč bili su na meti hakerskih napada, zbog čega sadržaj tih portala nije bio vidljiv čitaocima sve do danas oko 11 sati.

    detaljnije
  • 10-godina-JUGpressa-JUZNE-VESTI.jpg

    Deset godina rada leskovačke agencije “JUGpress”

    Prva regionalna informativna agencija osnovana van Beograda koja objavljuje tekstove na srpskom, albanskom, romskom i bugarskom jeziku obeležava značajan jubilej - 10 godina rada i postojanja.

    detaljnije
  • jugmedia.jpg

    8 godina rada agencije “Jugpress”

    Regionalna informativna agencija “Jugpress”, čije je sedište u Leskovcu, obeležava osam godina postojanja i rada.

    detaljnije
  • jugpress.jpg

    Hakovan sajt Jugpress-a

    Sajt regionalne informativne agencije JUGpress od utorka uveče nije aktivan zbog, kako je saopšteno, hakerskog napada.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: