Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Južne vesti

 • Viši sud u Nišu

  Viši sud u Nišu: Pronašli smo presudu, greška nastala u pisarnici

  Nakon što je godinu i po dana bila izgubljena, samo dan nakon što je o tome objavljen tekst, iz Višeg suda je saopšteno da su pronašli spornu presudu po kojoj bi visoki funkcioner SNS Bojan Marinković Bojzi trebalo da uredniku "Južnih vesti" plati 250.000 dinara odštete jer mu je pretio.

  (43) detaljnije
 • mediji

  Konkurs za drugu Letnju školu onlajn novinarstva "Južnih vesti"

  Tokom petodnevnog intenzivnog rada, od 30. jula do 3. avgusta, budući novinari će, pored predavanja koja će držati urednici i novinari " Južnih vesti" , tokom Letnje škole biti u prilici da teorijska znanja primene u praksi kroz svakodnevni rad u posebno formiranoj redakciji, koju će voditi bivši urednik "Vranjskih" i bivši predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

  detaljnije
 • mediji

  Odšteta zbog pretnji novinaru: Presuda se izgubila

  Iako je niški Osnovni sud još avgusta 2016. Bojanu Marinkoviću Bojziju, visokom funkcioneru SNS, naložio da uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću isplati 250.000 dinara odštete zbog toga što mu je prethodno pretio, po Marinkovićevoj žalbi ni posle bezmalo dve godine nije čak ni zakazano nijedno suđenje. Pritom, prema podacima iz sudova, više se i ne zna gde je dokumentacija u vezi sa ovim predmetom.

  (8) detaljnije
 • pedja blagojevic

  Uredniku "Južnih vesti" nagrada za novinarsku hrabrost

  Dobitnici nagrade “Stanislav Staša Marinković“, koju dnevni list Danas dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, ove godine su glavni urednik i osnivač Južnih vesti Predrag Blagojević i glavni urednik i osnivač Kikindskih Željko Bodrožić.

  (15) detaljnije
 • studio

  Debata "Južnih vesti" povodom desetogodišnjice od smrti kralja romske muzike

  U junu se navršava 10 godina od smrti rođenog Nišlije Šabana Bajramovića, kralja romske muzike, koji je bio priznat u svetu, više nego u svom komšiluku, a tim povodom se večeras od 18 sati u studiju “Južnih vesti” organizuje debata na tu temu.

  (3) detaljnije
 • zoran kesic

  Kesić: Društvo je učmalo, lepo je videti proteste u Nišu

  Nišlije nisu tupave, smatra novinar i autor emisije “24 minuta” Zoran Kesić, osvrćući se na ovu više puta ponovljenu tvrdnju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kesić je u emisiji "Južnih vesti" “15 minuta” rekao da podržava proteste onih koji su protiv poklanjanja niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" Državi i pita se zbog čega je uopšte tako odlučeno.

  (7) detaljnije
 • Vranje medijski konkurs

  I u Vranju: Provladinim medijima najveći deo novca iz gradske kase

  Članovi konkursne komisije, uglavnom nepoznati čak i dugogodišnjim medijskim uposlenicima, najviše para na tek okončanom gradskom Konkursu za finansiranje mediijskog sadržaja u Vranju dodelili su medijima bliskim lokalnim vlastima, dok su predlozi dva najnagrađivanija i najčitanija portala sa juga Srbije - Vranjskih i Južnih vesti, ocenjeni kao loši, pa i ostali bez novca.

  (3) detaljnije
 • Južne vesti

  Direktor niške Poreske uprave pozvao direktora “Južnih vesti” na razgovor o kontroli

  Objašnjenje o slučaju iscrpnih poreskih kontrola koju poreska inspekcija mesecima sprovodi nad "Južnim vestima", kako kaže direktor ovog medija Vitomir Ognjanović, ponudio mu je direktor niške Filijale Poreske uprave Mića Jeremić, koji ga je pozvao na sastanak.

  (20) detaljnije
 • jv

  “Južnim vestima” produžena poreska kontrola, NUNS pisao premijerki

  Višemesečno “češljanje papira” u "Južnim vestima" produženo je do 15. maja, a prethodni inspektor dobio je zamenu, te će poresku kontrolu sada sprovoditi dva nova inspektora. Povodom neuobičajene i iscrpljujuće poreske kontrole, kako su saopštili iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), pisali su premijerki Ani Brnabić i pozvali je da stane u odbranu novinarskih i medijskih sloboda.

  (14) detaljnije
 • Gajović Kvaka23

  Državni sekretar: "Južne vesti" da se obrate nama zbog pritisaka

  Iako je poreska inspekcija, koja predstavlja još jedan državni aparat, ta koji pritiska "Južne vesti", državni sekretar zadužen za medije Aleksandar Gajović rekao je da novinari treba njemu da se obrate o ovom slučaju. O Ministarstvu kulture i informisanje, koje je tu da pomogne "svakom kolegi koji smatra da su mu ugrožena prava i slobode", ali i novoj Strategiji za medije, Gajović je pričao u intervjuu za "FoNet".

  (7) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović ponovo odbio gostovanje u debati “Južnih vesti”

  Iako je pre nekoliko meseci obećao da će se odazvati svakom pozivu novinara za komentar, kao i da će gostovati u emisijama “Južnih vesti”, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je ponovo odbio da bude jedan od učesnika debate “60 minuta”.

  (12) detaljnije
 • Južne vesti

  Poreska uprava vrši pritisak na "Južne vesti"

  Ovih dana čak dve poreske kontrole „češljaju papire” "Južnih vesti", a u poslednjih pet godina ovaj niški portal poreska inspekcija posetila je još tri puta. Zaposleni u ovom mediju su ubeđeni da su česte kontrole, koje u velikoj meri ometaju njihov rad, osveta lokalnih vlasti zbog kritičkog pisanja. „Jasno je da na prvom mestu postoji interes da se utvrdi ko to nas, kako i zašto finansira, pod velom neke teorije zavere ili izdaje“, kaže za "Raskrikavanje" direktor "Južnih vesti" Vitomir Ognjanović.

  (13) detaljnije
 • perisic

  Perišić izgubio na sudu od “Južnih vesti”

  Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu "Južne vesti" su oslobođene optužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je tužio za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda" i tražio pola miliona dinara. On će morati da plati sve sudske troškove, ali i da vrati novac koji su izvršitelji već bili skinuli sa računa "Južnih vesti" i pre izricanja presude.

  (28) detaljnije
 • Sud Palata pravde

  Pretili glavnom uredniku "Južnih vesti", pa ga tužili i traže 700.000

  Nakon što su oslobođeni krivice za pretnje koje su uputili uredniku "Južnih vesti" Predragu Blagojeviću, pukovnik Dobrivoje Stanimirović i privatni detektiv Mija Janković su podneli protiv Blagojevića protivtužbe zbog “povrede časti i ugleda”. Njima je sporno to što su "Južne vesti" izveštavale sa javnih suđenja.

  (11) detaljnije
 • Konkurs za novinara

  Konkurs Južnih vesti: Tražimo novinara u Pirotu

  Želite li da se pridružite novinarskoj ekipi Južnih vesti i izveštavate iz pirotskog kraja? Kako bismo unapredili informisanje građana samog Pirotskog okruga, ali i ostatka Srbije i sveta o dešavanjima u tom kraju, tražimo pojačanje.

  (2) detaljnije
 • Južne vesti

  Osmi rođendan "Južnih vesti"

  Tekstom o manipulacijama na niškom Aerodormu, koji je dobio nagradu NUNS za istraživačko novinarstvo, pre 8 godina i formalno je "počeo život" Južnih vesti na medijskom nebu Srbije. Prošle godine ista nagrada je zamalo ponovo otišla u ruke novinara ovog medija - za istraživanje spornih tendera kojim je Ministarstvo za rad obnovilo svoj vozni park.

  (15) detaljnije
 • printscreen

  Nove pretnje "Južnim vestima": Pazite kako prelazite ulicu

  Nakon što je na Fejsbuk strani "Južnih vesti", između ostalog, novinarima poručio “da paze kako prelaze ulicu”, da ne bi bilo “tras, tras, bum”, zbog pretnji je podneta krivična prijava protiv 67-godišnjeg muškarca iz Ražnja.

  (17) detaljnije
 • Sud Palata pravde

  Justicija na kolenima

  Pretnje su u Srbiji mutirale do takvih krajnosti da nas gotovo i ne tangiraju. Sem kad imbecilna presuda nekog suda na njih skrene pažnju. Ili kad se dotaknu političara čija sigurnost bude "objektivno ugrožena"!

  (2) detaljnije
 • Vučić

  Vučić: “Južne vesti” da nas kritikuju sve jače, da budemo još bolji

  Prilikom obilaska fabrike “Cumtobel” koja se gradi u Nišu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovorajući na pitanja, poručio novinarima Južnih vesti da ubuduće kritikuju Srpsku naprednu stranku “sve žešće, snažnije i sve jače”, da bi mogli da budu još bolji.

  (18) detaljnije
 • debata

  Debata Južnih vesti o paljenju automobila i političkoj situaciji u Nišu

  Ko pali automobile niških funkcionera, da li je neslaganje među niškim naprednjacima doživelo vrhunac, šta nije bilo dobro na konkursu za izbor direktora i kakvi su stavovi opozicije po ovim pitanjima, samo su neke od tema o kojima će se pričati u emisiji “60 minuta”, večeras od 18 sati, uživo u studiju Južnih vesti.

  (2) detaljnije