Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KRIK

  • krik

    KRIK osuđen zbog vesti sa suđenja u kojoj je spomenut Gašić

    Sudija Nataša Petričević Milisavljević osudila je KRIK jer je objavio vest sa suđenja kriminalnoj grupi Zorana Jotića Jotke u kojoj je preneo ono što se dešavalo u sudnici - citirao prisluškivani razgovor članova kriminalne grupe u kome se čulo da je direktor BIA-e Bratislav Gašić kod Jotića "na kazanu“.

    (5) detaljnije
  • Skupština Srbije

    Kad građani uzalud pitaju nadležne, Robin Hud o ćutanju institucuja

    Koliko građani teško dolaze do informacija, usluga i svega što je u nadležnosti javnih institucija koje finansiraju, tema je sedme epizode Robin Hud serijala.

    (4) detaljnije
  • krik

    AOM: Tužbe protiv KRIK-a još jedan pokušaj gušenja medija

    Tužbe koje su ljudi iz vlasti i njihovi saradnici podneli protiv Mreže za istraživanje korupcije i kriminala KRIK, bez prethodnog demanta, predstavljaju još jedan pokušaj gušenja istaživačkih medija i sloboda, poručuju iz Asocijacije onlajn medija.

    (1) detaljnije
  • novica tončev

    KRIK: Novica Tončev osnovao firmu na Devičanskim ostrvima, a nije je prijavio Agenciji

    Ministar zadužen za razvoj siromašnih opština i nekadašnji predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev 2010. godine je, piše KRIK , tajno osnovao ofšor firmu na Britanskim Devičanskim Ostrvima koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, iako je to bio dužan da uradi po zakonu. Tončev je novinarima KRIK -a prvo negirao da je povezan sa ofšor firmom i tvrdio da mu je potpis verovatno falsifikovan, ali se nekoliko dana kasnije setio da je ipak bio njen vlasnik.

    (22) detaljnije
  • krik

    Novinarska udruženja traže slobodan i bezbedan rad zaposlenih u medijima

    Zbog najgoreg stanja u medijima u poslednje 2 decenije, kako ističu iz 6 novinarskih i medijskih udruženja, danas je na konferenciji za medije ispred Narodne skupštine zatraženo da se novinarima omogući slobodan rad. Kap koja je prelila čašu, kako se čulo na skupu, jeste kampanja vlasti i prorežimskih medija u kojoj povezuju radakciju portala KRIK sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

    (1) detaljnije
  • krik

    Kampanja tabloida protiv KRIK-a, medijska udruženja upozoravaju na crtanje mete novinarima

    Bez ijednog dokaza, ukazujući samo da je zvesni Veljko rekao porodicama nestalih mladića da se jave KRIK-u, tabloidi i provladini mediji povezali su ovaj istraživački portal i uhapšenog Veljka Belivuka tvrdeći da su novinari radili za kriminalnu grupu. Udruženja upozoravaju da je ovo “crtanje mete” i traže reakciju Tužilaštva.

    (7) detaljnije
  • hapšenje

    Hapšenja koje je najavio Vučić još nema, KRIK objavljuje detalje o nestanku Nišlije

    Dva dana od kada je predsednik Srbije rekao da će biti hapšenja i u Nišu i Vranju i da se tako nastavlja borba protiv kriminala, hapšenja nema, a ni informacija od onih koji jesu zaduženi za istragu. Da gradovima na jugu nije strana reč „kriminal“ potvrđuje koordinator Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala za Srbiju i Crnu Goru i kaže da je upravo Niš prepoznat kao žarište kriminala. Iz KRIK-a kažu da informacija o kriminalcima sa juga nema zbog zatvorenosti institucija.

    (4) detaljnije
  • krik

    KRIK: Reakcija VSS i Zaštitnika građana na bazu o sudijama kao pokušaj gušenja slobode medija

    Visoki savet sudstva i Zaštitnik građana optužili su KRIK da je objavljivanjem baze “Prosudi ko sudi” izvršio pritisak na nezavisnost pravosuđa, pa čak i ugrozio bezbednost sudija. Sa druge strane, iz KRIK -a navode da ni VSS, ni ombudsman, nisu demantovali nijedan podatak iz baze, a da su u svojim saopštenjima izneli neistine o njihovom radu, a pokazali i elementarno nerazumevanje za rad medija. Kažu i da su pre objavljivanja baze kontaktirali sve sudije čijim su se karijerama bavili i dali im šansu da prokomentarišu i objasne sve podatke i kontroverzne detalje.

    detaljnije
  • krik

    Za pokušaj ubistva vođe kavačkog klana osumnjičena i dvojica Nišlija

    Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković dvojica su od četvorice osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera u centru Kijeva, saznaje KRIK.

    (16) detaljnije
  • bia

    Slučaj smena u niškoj BIA: “Rukovodioci kažnjeni, niško Odeljenje crna rupa Službe”

    To što je Vladimir Vučković smenjen sa mesta načelnika niške Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i postavljen za savetnika direktora Službe Bratislava Gašića, bivši operativac general Momir Stojanović i urednik portala KRIK Stevan Dojčinović vide ne kao unapređenje, već kao kaznu. Dojčinović kaže da su mnogi “sumnjivi ljudi” završili u niškoj BIA, te da je ovo Odeljenje “crna rupa” Službe.

    (8) detaljnije
  • Popović KRIK

    Ministar Popović se odrekao jedne od tužbi protiv KRIK-a

    Ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović odrekao se tužbe u jednom od preostala tri postupka protiv KRIK-a, rekla je na suđenju njegova advokatica Dejana Ukropina, navode iz ove Mreže. Objašnjavaju da to znači da Popović odustaje od gonjenja KRIK-a i gubi mogućnost da u budućnosti redakciju ponovo tuži zbog iste stvari.

    detaljnije
  • Stevan Dojčinović

    KRIK: Stevan Dojčinović dobio spor protiv Ištvana Kaića

    Ištvan Kaić, saradnik Insituta za javnu politiku, moraće da isplati uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću 70.000 dinara jer je na svom sajtu iznosio neistine o njemu nazivajući ga „lažnim novinarom“ i urednikom organizacije „lažno registrovane kao medij“, presudila je sudija Višeg suda u Beogradu Irena Trifunović Radulović.

    detaljnije
  • 2 Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

    Cvetanović o imovini: Bazen mi je pohaban, nije za kupanje

    Iako gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović o svojoj imovini nije želeo da govori sa novinarima KRIK-a i Južnih vesti , pojašnjenje o poreklu nekretnina, automobila i njiva, dao je odbornicima u lokalnom parlamentu. Prvi čovek Leskovca pozvao je sve zainteresovane da se okupaju u njegovom bazenu, naglasivši da su “pločice dosta tvrde i pohabane”.

    (15) detaljnije
  • goran cvetanovic

    Gradonačelnik Leskovca - od vlasnika mesare, do imovine od pola miliona evra

    Vila sa bazenom, roštiljem i boksom za pse, procenjena na oko 120.000 evra, poslovni prostori u centru grada, vikendica na Vlasinskom jezeru, koju je neko zapalio, šume i njive po jugu Srbije, samo je deo imovine gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegove bliže porodice, pokazalo je istraživanje KRIK-a i "Južnih vesti". Cvetanović je devedesetih držao mesaru "Mesko", a o njegovim tvrdnjama da je završavao svetske fakultete nema zvaničnih podataka.

    (25) detaljnije
  • NUNS 2018 Nagrada Sasa Stojkovic foto NUNS

    Saši Stojkoviću nagrada za istraživačko novinarstvo

    Glavni i odgovorni urednik portala Infovranjske Saša Stojković dobitnik je NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo u kategoriji štampanih medija za serijal tekstova o sufinansiranju medija i gašenju nedeljnika “Vranjske”.

    detaljnije
  • Nenad Popović

    "Finansijsko iscrpljivanje nezavisnih medija"

    "Gomilanje tužbi ministra i kontroverznog biznismena Nenada Popovića protiv informativnog portala KRIK predstavlja politički pritisak na ovaj medij i sredstvo njegovog finansijskog iscrpljivanja", saopštila je koalicija novinarskih i medijskih udruženja nakon što je ministar Popović predao i četvrtu tužbu protiv KRIK-a.

    detaljnije
  • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

    Udruženja pozivaju u borbu za slobodu medija, u Beogradu skup podrške "Vranjskim"

    Gašenje Vranjskih, pretnje glavnom i odgovornom uredniku KRIK-a, kao i Informerov poziv na obračunavanje sa novinarkama Antonelom Rihom, Natašom Mijušković i Jelenom Obućinom, nemili su događaji koji su obeležili poslednja 2 dana u medijskom svetu, zbog čega udruženja novinara pozivaju građane da se uključe u borbu za slobodu medija. Inače, u Beogradu će večeras biti organizovan protest zbog gašenja "Vranjskih".

    (1) detaljnije
  • Informer o Dojčinoviću

    "Vučelić poziva na linč Stevana Dojčinovića"

    Novinarska udruženja osudila izjavu nekadašnjeg direktora RTS Milorada Vučelića koji je urednika portala KRIK Stevana Dojčinovića nazvao "stranim okupatorskim plaćenikom" čiji je "zadatak da izazove rat na Balkanu".

    (2) detaljnije
  • gik-leskovac.jpg
    Izbori 2016

    GIK Leskovac: Nema dokaza o izbornim nepravilnostima

    Iako su prigovori na neregularnosti u Leskovcu ukazivali na kupovinu glasova na biralištima ili pokušaj ubacivanja glasova nepostojećih birača u kutije, Gradska izborna komisija ih je odbacila kao neosnovane, čime su praktično potvrđeni proglašeni preliminarni rezultati.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: