Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

TV Kopernikus

 • kamere

  Raskrikavanje: Među privatnim medijima koje građani najviše plaćaju je i niška firma

  Prema istraživanju "Raskrikravanja" firma "RTV Belami" u vlasništvu Nišlije Vidosava Radomirivoća preko projektnog sufinansiranja, od građana Srbije zaradila je u prethodne dve godine skoro 30 miliona dinara. U poslednje dve godine "Zona plus" u vlasništvu sina načelnika BIA koštala je građane više od 17 miliona dinara, "Niška televizija" oko 13, a "Kopernikus" u vlasništvu poverenika SNS u Nišu 13,1 miliona dinara.

  (8) detaljnije
 • zvezdan milovanović

  Poverenik SNS u Nišu očekuje da njegova televizija dobije nacionalnu frekvenciju

  Nakon što je ofšor firma sa Kipra Srđana Milovanovića kupila televizije "Prva" i "O2", njegov brat, poverenik Srpske napredne stranke u Nišu i vlasnik televizije "Kopernikus" Zvezdan Milovanović, očekuje da se trka za nacionalnom frekvencijom završi pobedom "Kopernikusa".

  (34) detaljnije
 • Vranje medijski konkurs

  Medijska udruženja: SNS novcem građana kupio TV Prvu i O2

  Unapred smišljenim mehanizmom, kako tvrde Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Srpska napredna stranka je novcem građana Srbije postala vlasnik dve televizije za nacionalnom frekvencijom, Prve televizije i O2. Kako je ranije potvrđeno, zvaničan kupac pomenutih medija je vlasnik "Kopernikusa" Srđan Milovanović, koji je nedavno svoju kompaniju prodao "Telekomu".

  (28) detaljnije
 • daljinski

  BIRN: Milovanović potvrdio da je "Kopernikus" kupio "Prvu" i "O2"

  Dogovor sa vlasnikom televizija "Prva" i "O2" Antenom Grup postigao je vlasnik korporacije "Kopernikus", ujedno i brat zvaničnika Srpske napredne stranke Srđan Milovanović, te je sada, kako je sam rekao za "BIRN", potrebno da kupovinu odobri još antimonopolska komisija.

  (19) detaljnije
 • dragan đilas 15 minuta

  Đilas: Brnabić da objasni kako to da “Kopernikus” vredi više od PKB

  Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas javno je upitao Vladu Republike Srbije i kompaniju "Telekom", čiji je država većinski vlasnik, kako je moguće da jedan kablovski operater u Srbiji bude plaćen čak 190 miliona evra i da vredi skoro duplo više od PKB-a ili od RTB Bor, misleći na skorašnju prodaju kablovskog operatera "Kopernukus technology" "Telekomu". Đilas pita i kako to da se državne pare uplate na ofšor račune na Kipru.

  (19) detaljnije
 • daljinski

  Brat poverenika niškog SNS "Kopernikus" prodao "Telekomu"

  Akcionarsko društvo "Telekom Srbija", koje je u većinskom vlasništvu države, otkupilo je kablovskog operatera "Kopernikus", koji je bio u vlasništvu rođenog brata poverenika niškog SNS Zvezdana Milovanovića. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić ovakav potez ocenjuje kao još veći “upliv” države u privatne medije, a samim tim i njihovu kontrolu.

  (26) detaljnije
 • Zvezdan Milovanovi Kopernikus SNS

  Kopernikus nelegalno priključen na struju

  Radeći na izgradnji novog bulevara, bageri su slučajno pokidali strujni kabl na Bulevaru 12. februara u Nišu. Nakon toga su radnici EPS utvrdili da je reč o nelegalno postavljenom kablu koji je strujom snabvedavao poslovni prostor firme "Kopernikus", vlasništvo firme brata prvog čoveka niškog SNS Zvezdana Milovanovića. On tvrdi da nije za to znao, a da je nelegalni kabl iz perioda kada nije on bio vlasnik tog objekta.

  (41) detaljnije
 • 1 Belami LOGO mikrofon foto A.K.

  Zbog favorizovanja Vučića “Transparentnost Srbija” podnela REM-u prijave protiv niških televizija

  Sve četiri niške televizije su prekidale redovan program da bi prenosile mitinge predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića širom Srbije, dok to nisu učinile ni za jednog drugog kandidata. Smatrajući da su time diskriminisale druge kandidate, “Transparentonst Srbija” je podnela žalbu Regulatornom telu za elektronske medije. Vlasnici televizija kažu ili da ne znaju za prijavu, ili da je sve po Zakonu.

  (1) detaljnije
 • Loš signal

  LAF: Pojedini mediji zloupotrebili novac građana

  Računi za struju iz privatnih stanova, dnevnice za izveštavanje iz grada u kom žive, enormni troškovi interneta, samo su deo spornih stvari na koje su neki niški mediji trošili novac iz gradske kase Niša, piše u izveštaju LAF-a. 

  (7) detaljnije
 • kopernikus2.jpg

  Opet pare medijima bez konkursa

  Gradsko veće Niša nastavilo je, uprkos protestu novinarskih i medijskih udruženja, da bez konkursa odabranim medijima daje ogoman novac.

  (5) detaljnije