Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Medveđa

 • medveđa

  DJB: Infrastruktura u Medveđi zapuštena, putevi i ulice puni blata

  Umesto sređivanja opštinske zgrade i trošenja para na rekonstrukciju relativno novih objekata, novac, smatraju u opštinskom odboru pokreta “Dosta je bilo” u Medveđi, treba usmeriti na projekte zapošljavanja i sređivanje blatnjavih ulica i puteva.

  (2) detaljnije
 • Pokretni mamograf

  Pokretni mamograf februara u Lebanu

  Žene od 50 do 69 godina iz Bojnika, Lebana i Medveđe, bez obzira na to da li im je overena zdravstvena knjižica, moći će od 5. februara do 5. marta da obave mamografski pregled, a pokretni digitalni aparat nalaziće se ispred Doma zdravlja u Lebanu.

  detaljnije
 • bogojavljensko plivanje vlasotince

  Leskovčanin najbrži do Časnog krsta u Vlasotincu

  Na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst u Vlasotincu, najbrži je bio Leskovčanin Luka Petković. U Jablaničkom okrugu plivalo se još i u Grdelici, gde je prvi do Časnog krsta stigao Dejan Cakić iz Guberevca, dok je u Medveđi najbrži bio Miloš Doderović.

  detaljnije
 • Kosta-Bogojavljenje-Ilustracija.jpg

  Na jugu Srbije se pliva za Časni krst

  I ove godine u pojedinim opštinama i gradovima na jugu Srbije, 19. januara na Bogojavljenje, plivači će se nadmetati za Časni krst. U Pirotskom okrugu plivanje je organizavo u sve 4 opštine, u Jablaničkom će se plivati samo u Grdelici, Vlasotincu i Medveđi, a u Pčinjskom na Vlasinskom jezeru i u Vladičinom Hanu. Nišlije će se nadmetati na “Čairu”, Svrljižani na Timoku, a Prokupčani na Toplici.

  detaljnije
 • Plivanje za časni krst >Bogojavljenje

  Počele prijave za Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu i Medveđi

  U Jablaničkom okrugu plivači za Časni krst moći će da se nadmeću u Vlasotincu i Medveđi, dok se u ostalim gradovima i opštinama plivanje ne organizuje. Najhrabriji Vlasotinčani koji žele da se nadmeću na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst mogu se prijaviti do 19. januara u Turističkoj organizaciji, dok se meštani Medveđe mogu prijaviti na recepciji Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gejzer” u Sijarinskoj Banji ili u crkvi Svetog Ilije.

  detaljnije
 • sneg ciscenje foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Putari u Jablaničkom okrugu čiste sneg ka udaljenim selima

  Iako se veliki broj građana žali na neoćišćene ulice i utaban sneg, putari na teritoriji Jablaničkog okruga kažu da se čisti po prioritetima i da su uglavnom svi putevi prohodni.

  detaljnije
 • google maps foto jablanički okrug

  Jablanički okrug dobija novog načelnika

  Zbog isteka četvorogodišnjeg mandata aktuelnom načelniku Božidaru Stojiljkoviću, Jablanički okrug uskoro će dobiti novog rukovodioca. Ovu informaciju potvrdio je i sam Stojiljković na jučerašnjoj konferenciji za medije. Novi načelnik, odlukom Vlade, biće Miloš Ćirić.

  (2) detaljnije
 • privrednici medvedja

  Privrednici iz Medveđe dobili novac za započinjanje i unapređenje posla

  Nakon završenih obuka kako održati posao, efektivno raditi i koji su načini saradnje, privrednici iz Medveđe, njih 25, dobili su novac za nabavku opreme ili adaptaciju prostorija, kako bi započeli novi ili unapredili postojeći biznis. Ukupno je za privrednike izdvojeno oko 5,2 miliona dinara.

  detaljnije
 • sala skupštine leskovac

  Leskovačka Skupština: Albanci kupuju parcele u Lebanu za izgradnju džamija

  O odluci Vlade Kosova da formira vojsku na toj teritoriji raspravljalo se i u leskovačkom parlamentu. Odbornik opozicione grupe “Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković izrazio je bojazan da će Albanci krenuti da “podižu” kuće u Oruglici, leskovačkom selu koje se nalazi u blizini administrativne granice, i da je Leskovac sledeći, na šta je gradonačelnik Goran Cvetanović izjavio da Albanci već kupuju parcele u blizini Lebana kako bi gradili džamije.

  (11) detaljnije
 • srednjoškolci medveđa

  Najbolji srednjoškolci iz Medveđe dobili stipendije

  Kako bi nagradili dobre učenike i motivisali ih da nastave školovanje, služba Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu dodelila je 63 stipendije. Po 6.000 dinara srednjoškolci iz Medveđe primaće narednih 9 meseci.

  detaljnije
 • bulevar nikole pasica

  Umesto ove, obilaznica oko Leskovca gotova tek tokom sledeće godine

  Iako je najavljivano da će obilaznica oko Leskovca biti završena do kraja 2018. taj rok je ipak pomeren za narednu godinu. Javni poziv za izbor izvođača radova, prema rečima ministarke Zorane Mihajlović, biće raspisan u toku decembra, a radovi bi trebali da krenu na proleće sledeće godine. Procenjena vrednost radova je 250 miliona dinara.

  (4) detaljnije
 • Policija foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

  Vlasnik leskovačkog preduzeća utajio porez

  Zbog toga što je sa firminog tekućeg računa podizao novac koji je bespravno uplaćivao radnicima, čime je izbegao plaćanje poreza u iznosu od skoro 1,5 miliona dinara, policija je uhapsila muškarca iz Leskovca.

  detaljnije
 • Saip Kamberi foto JV

  Predsednik Opštine Bujanovac pozvao na marš za ujedinjenje sa Kosovom

  Prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi podelio je na svom Fejsbuk profilu najavu udruženja "Ćamerija" da će u subotu u Prištini organizovati marš za podršku ujedinjenju Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, rekavši da očekuje da će na maršu učestvovati Albanci "iz svih albanskih zemalja", prenosi RTS.

  (9) detaljnije
 • finansiraju se projekti koji doprinose socijalnoj koheziji u multietnikim opštinama

  EU finansira projekte socijalne kohezije u multietničkim opštinama

  Na informativnoj sesiji razvojnog programa EU PRO “Slažemo se” o unapređenju socijalne kohezije koja će se održati sutra, 7. novembra u 11 sati u hotelu New City u Nišu, nevladine organizacije i predstavnici multietničkih opština sa juga Srbije moći će da se upoznaju sa kriterijumima i načinu apliciranja za ovaj javni poziv.

  detaljnije
 • Opština Medveđa

  Opštinari u Medveđi na obuci i za albanski jezik

  U okviru posebnog programa usavršavanja službenika Opštinske uprave u Medveđi, pored usavršavanja veština poput pisanja projekata, obuka iz sfere bezbednosti i zdravlja na radu, komunikacije u poslovnom okruženju, objašnjava načelnica Svetlana Todorović, službenici pohađaju i časove albanskog i engleskog jezika.

  detaljnije
 • Zoran Stankovic foto I.M. Juzne vesti

  Stanković pozvao pripadnike nacionalnih manjina da glasaju u nedelju

  Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković pozvao je pripadnike nacionalnih manjina iz tih opština da izađu u nedelju, 4. novembra na izbore i izaberu svoje predstavnike u nacionalnim savetima.

  detaljnije
 • Opština Medveđa

  Pare iz budžeta Medveđe za udruženja bivšeg predsednika parlamenta

  Zbog toga što je Milisav Miletić u isto vreme obavljao poslove predsednika Skupštine opštine Medveđa i bio zastupnik Udruženja pčelara i Udruženja boraca NOR-a, kojima je iz opštinskog budžet dodeljeno ukupno 240.000 dinara, a o sukobu interesa nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, ona je donela rešenje kojim se Miletić upozorava da je prekršio Zakon.

  (1) detaljnije
 • pozar flickr

  Povećan broj požara na otvorenom u Jablaničkom okrugu

  U poslednjih mesec dana vatrogasci su na teritoriji Jablaničkog okruga gasili 274 požara na otvorenom, što je, kako kažu u Sektoru za vanredne situacije, 12 puta više nego u istom periodu prošle godine. U najvećem broju slučajeva gorele su njive, a na sreću nije bilo povređenih.

  detaljnije
 • decji hor zvezdice

  Koncert "Zvezdica” sutra u Medveđi

  Ljubitelji horskog pevanja moći će da uživaju u koncertu leskovačkog dečjeg hora “Zvezdice” koji će se održati u utorak, 23. oktobra u 12 sati u sali Kulturnog centra u Medveđi. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • privrednici medvedja

  Privrednici iz Medveđe dobili novac za kupovinu opreme

  Novac koji mogu iskoristiti za nabavku opreme, u proseku po 2.400 evra za započinjanje ili dodatni razvoj sopstvenog biznisa, dobilo je 15 zanatlija, poljoprivrednika i privrednika uslužnih delatnosti iz Medveđe. Za njih će, pored novca, biti organizovane poslovne i stručne obuke.

  detaljnije