Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Medveđa

 • vatrogasci

  Raspisan konkurs za obuku za vatrogasce na jugu Srbije

  U Svrljigu i Beloj Palanci po 4, u Babušnici 3, u Bosilegradu, Doljevcu i Bojniku po 2, dok u Bujanovcu i Medveđi Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva po jednog kandidata na obuku za vatragosce. Kandidati će nakon obuke, kažu u MUP-u, moći da se zaposle u vatrogasnim jedinicama.

  (3) detaljnije
 • Mrtve ribe u Jablanici

  Rudnik "Lece" isušio deo reke, pomor ribe u Jablanici

  Oko 150 kilograma mrtve ribe izvađeno je u Lebanu iz reke Jablanice pre nekoliko dana. Republička inspekcija za zaštitu životne sredine izašla je na teren, konstatovala je ovaj veliki pomor ribe i utvrdila da je rudnik "Lece" ispumpavanjem Jablanice za svoje potrebe praktično isušio reku, zbog čega su ribe uginule.

  (5) detaljnije
 • marihuana

  Više od 7 kilograma marihuane u braniku “golfa”

  Na punktu Merdare carinici su otkrili više od 7 kg marihuane u braniku “golfa” koji je, kako kažu u Upravi carina, na kontrolni punkt došao sa Kosova. Droga, vozač i suvozač predati su polciji u dalju nadležnost.

  detaljnije
 • Jonuz Musliju foto I.M.

  Musliju: Živim u Preševskoj dolini i Rama je moj predsednik

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju rekao je danas da je njegov predsednik Edi Rama i da ga ne zanima što na svim dokumentima piše da živi u Srbiji jer on, kaže, živi u "Preševskoj dolini koja traži oslobođenje".

  detaljnije
 • Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat

  Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Bujanovcu izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da se Preševska dolina pripoji Kosovu i Albaniji, kao poziv na Treći balkanski rat. Smatra da izjavu Muslijua treba da komentarišu državni organi i da bi on zbog toga trebalo da odgovara.

  (7) detaljnije
 • pedofil, kompjuteri

  Uhapšen muškarac osumnjičen za pedofiliju iz okoline Medveđe

  Zbog sumnje da je preko Fejsbuka zakazivao sastanke sa maloletnikom, na kojima ga je primoravao na polni odnos, policija je uhapsila muškarca iz okoline Medveđe, kazali su u Policijskoj upravi Leskovac.

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • Jonuz Musliu foto I.M.

  Musliu pozvao Albance na bojkot izbora

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca pozvao je Albance u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i drugim gradovima Srbije na bojkot predsedničkih izbora jer, kako kaže, nijedan od kandidata nije zaslužio poverenje Albanaca.

  (1) detaljnije
 • Sneg selo foto Aleksandar Kostic

  Muškarac kod Medveđe pronađen mrtav u snegu

  Štićenik Centra za socijalni rad, 49-godišnji muškarac iz sela Retkocer kod Medveđe, nakon 2 dana potrage je pronađen mrtav u snegu, nedaleko od svoje kuće. Nakon dve žrtve u Vranju i dve kod Gadžinog Hana, muškarac iz Medveđe je peta žrtva smrzavanja na jugu Srbije.

  detaljnije
 • sneg

  Vanredna situacija i u Medveđi

  Nakon Aleksinca i Blaca, Medveđa je treća Opština na jugu Srbije koja je zbog puno snega i zavejanih sela proglasila vanrednu situaciju na svojoj teritoriji.

  detaljnije
 • Selo Putinovo

  Selo kod Medveđe promenilo ime - po Putinu i rakija i kafana

  Pošto im se turski naziv sela nikada nije dopadao, meštani Adžinaca nadomak Medveđe odlučili su da u znak zahvalnosti ruskom predsedniku svoj zaseok preimenuju u Putinovo postavljanjem table na ulazu, ali i da domaćoj rakiji koja je specijalitet sela, daju ime „Putinovka".

  (2) detaljnije
 • Policija-foto-Aleksandar-Kostic.jpg

  Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Medveđi

  Zbog sumnje da je u utorak ubio 65-godišnjeg muškarca, leskovačka policija je uhapsila M. T. iz okoline Medveđe. Detalji zločina nisu saopšteni, a osumnjičenom je određen pritvor do mesec dana.

  (1) detaljnije
 • Policija-Ilustracija-Kosta.JPG

  Uzgajali marihuanu u okolini Medveđe

  Policija je uhapsila 31-godišnjeg muškarca iz okoline Medveđe zbog sumnje da je, uz pomoć 42-godišnje žene, uzgajao 95 stabljika marihuane, dok je pretresom njegovog stana pronađeno još 16 grama marihuane.

  detaljnije
 • telefoni-merdare-UC

  Na Merdaru zaplenjeni mobilni telefoni i tehnička roba

  Od jednog nemačkog državljanina albanske nacionalnosti carinici na punktu Merdare oduzeli su tehničku robu u vrednosti od oko 400.000 dinara.

  detaljnije
 • eu progres

  Evropska podrška za 21 preduzetnicu sa juga

  Kako bi pokrenula ili poboljšala svoj biznis, 21 preduzetnica iz nerazvijenih opština Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Nišavskog okruga dobila je nedavno pomoć u opremi preko konkursa razvojnog programa Evropski progres.

  detaljnije
 • eu progres

  Podrška malim preduzećima pokreće privredu

  I dok su u zemljama Evropske unije mikro, mala i srednja preduzeća stub ekonomije i razvoja, u Srbiji se, iako čine većinski deo privrede, često bore za opstanak. Zato razvojni program EU Progres kroz bespovratnu pomoć preduzećima na jugu zemlje želi da razvije ovaj sektor.

  (5) detaljnije
 • rudnik-lece.jpg

  Poginuo 31-godišnji rudar u rudniku "Lece"

  Rudar iz sela Lece kod Medveđe nastradao je noćas na radnom mestu u tom rudniku kada se na njega obrušila stena, saznaju "Južne vesti".

  (1) detaljnije
 • Poplave-ilustracija-KOSTA.jpg

  Proradila klizišta u Jablaničkom okrugu

  Obilne kiše prethodnih dana pokrenule su nekoliko klizišta u Medveđi i u Vlasotincu gde je nekoliko lokalnih puteva blokirano. Reka Jablanica ugrožava nekoliko mostova, a vanredne mere odbrana od poplava na snazi i na Južnoj Moravi

  (3) detaljnije
 • medvedja-jedna-od-brana-na-jablanici.jpg

  Jalovina iz rudnika izlila se u reku Jablanicu kod Medveđe

  Iz jedne od devet brana na jalovištu rudnika “Lece” kod Medveđe izlila se danas jalovina sa štetnim materijama u reku Jablanicu. Zasada nema informacija o pucanju brane i ugroženosti obližnjih kuća.

  detaljnije
 • 490x370-dalekovod-Kosta-Juzne-vesti.jpg

  Medveđa bez struje zbog kvara na dalekovodu

  Zbog kvara na dalekovodu između Leca i Gazdara na većini teritorije Međveđe nema struje, a ekipe elektromontera rade na otklanjanju kvara. Očekuje se da kvar bude otklonjen u toku dana.

  detaljnije