Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Merošina

 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  detaljnije
 • Policija traga za lopovom; ilustracija; foto: A. K.

  Ukradeni računari iz osnovne škole u Oblačini

  Iz isturenog odeljenja Osnovne škole “Jastrebački partizani” u selu Oblačina, koja se nalazi na teritoriji Opštine Merošina, kako kažu u niškoj policiji, ukradeno je 9 monitora, 4 kućišta za kompjuter, ruter i tastatura.

  detaljnije
 • merosina

  Goreo automobil u Merošini

  U Opštini Merošina noćas je goreo automobil marke “dodž” italijanskih tablica, a u policiji kažu da se i dalje utvrđuje uzrok požara.

  detaljnije
 • Nemački ovčar foto Misberg

  Specijalka za nemačke ovčare u Merošini

  Prva specijalizovana izložba za nemačke ovčare biće održana 19. marta od 10 sati na terenu FK Rad u Merošini. Rok za prijavu pasa je do 17. marta.

  detaljnije
 • merosina

  Smanjili broj odbornika u merošinskoj Skupštini da bi sačuvali vlast?

  U Opštini Merošina nadomak Niša, lokalni parlament već nekoliko puta zaseda sa smanjenim brojem odborničkih mesta, jer Opštinska izborna komisija nije verifikovala mandate dvojici odbornika SPS. U ovoj stranci sumnjaju da vlast to namerno odlaže, jer bi dva odbornika mogla da promene odnos snaga u parlamentu i promene vlast okupljenu oko SNS.

  detaljnije
 • Dom zdravlja

  Radno vreme tokom praznika - uglavnom skraćeno

  Na početku 2017. godine će na jugu Srbije uglavnom skraćeno raditi pošte i supermarketi, dok će Domovi zdravlja uz dežurstva raditi po uobičajenom rasporedu.

  detaljnije
 • Dom zdravlja Merosina ginekoloska stolica foto Evropski Progres

  Evropska donacija medicinske opreme za bolje zdravlje žena

  Kako bi se poboljšala preventiva i unapredilo zdravlje žena, domovima zdravlja u Aleksincu, Babušnici, Beloj Palanci, Brusu, Doljevcu, Gadžinom Hanu, Merošini, Svrljigu i Knjaževcu preko programa Evropski Progres biće donirano 105.000 evra kroz medicinsku opremu.

  detaljnije
 • Studijsko-putovanje-Francuska-Evropski-progres

  Oprema za povrtare, voćare i pčelare zahvaljujući "Evropskom progresu"

  Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Ratar-K“ iz Aleksinca, koje okuplja 42 proizvođača, jedno je od tri iz Nišavskog okruga koje će kroz razvojni program "Evropski progres" dobiti pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske i zahvaljujući tome - nove sušare za povrće i hladnjače.

  detaljnije
 • merosina

  Naprednjaci u Merošini "pojačali" SPS i postali brojniji od SNS

  Devetoro odbornika lokalne grupe "Naprednjaci Merošine" potpisalo je pristupnice SPS, pa tako ova partija sada ima 14 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalisti su sada brojniji od SNS, koalicionih partnera na vlasti, ali tvrde da to neće "zloupotrebiti".

  detaljnije
 • meteo-lj.m

  Nove meteorološke stanice u Toplici pomoć ratarima

  U prokupačkim selima Donje Kordince, Novo Selo, Resinac, Donja Bresnica, Prekadin i kod Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” postavljene su nove meteorološke stanice u kojima su instalirani senzori za obradu podataka od značaja za poljoprivredu.

  detaljnije
 • eu progres

  Podrška malim preduzećima pokreće privredu

  I dok su u zemljama Evropske unije mikro, mala i srednja preduzeća stub ekonomije i razvoja, u Srbiji se, iako čine većinski deo privrede, često bore za opstanak. Zato razvojni program EU Progres kroz bespovratnu pomoć preduzećima na jugu zemlje želi da razvije ovaj sektor.

  detaljnije
 • merosina
  Izbori 2016

  Merošina: SNS na vlasti, Naprednjaci u opoziciji

  Nakon što je formirana široka koalicija, u Merošini je izabrano novo opštinsko rukovodstvo. Vladajuću većinu oko SNS čine SPS, Jedinstvena Srbija, radikali, DSS i grupe građana.

  detaljnije
 • glasanje
  Izbori 2016

  Izlaznost na jugu do 14 sati od 27 do 50%

  U gradovima i opštinama na jugu Srbije do 14 sati u proseku je na izbore izašlo nešto više od 30% birača, a prednjači Surdulica u kojoj je izlaznost 50,3 %.

  detaljnije
 • glasanje
  Izbori 2016

  Najveća izlaznost u Vranju, Niš još “spava”

  Najrevnosniji glasači ovog jutra, prema podacima izbornih komisija sa juga Srbije, bili su žitelji Vranja, Gadžinog Hana, Kuršumlije i Svrljiga gde je izlaznost veća od 15 %, dok je do 10 sati u Nišu glasalo tek oko 8 % građana.

  detaljnije
 • glasanje
  Izbori 2016

  Samo za sat vremena u selima već glasalo 10 odsto birača

  Do 8 sati jutros u svrljiškim selima "građansko pravo" iskoristilo je čak 10 odsto birača, kažu u opštinskoj izbornoj komisiji.

  detaljnije
 • 1
  Izbori 2016

  U opštinama u okolini Niša glasanje počelo regularno

  Ni u jednoj od opština u okolini Niša - Merošini, Gadžinom Hanu, Svrljigu, Doljevcu i Aleksincu zasada nema uočenih neregularnosti i sva biračka mesta otvorena su na vreme, kažu u opštinskim izbornim komisijama.

  detaljnije
 • Bojan Nešić Merošina
  Izbori 2016

  Naprednjaci i DS smenili SNS u Merošini

  Način na koji je promenjena vlast u Merošini nije nimalo jednostavan. Nakon što su SNS i SPS pokušali da smene opštinske rukovodioce iz svojih redova, došlo je do preokreta. Deo njihovih odbornika se odvojio i vlast formirao sa DS.

  detaljnije
 • Kapa-Policija-Kosta.JPG

  Policajci oslobođeni optužbi hoće natrag na posao

  Dvojica policajaca iz Merošine, nakon 6 godina suđenja zbog optužbi da su u toj opštini ilegalno prijavljivali Albance kako bi dobili srpske pasoše, oslobođeni su krivice i traže da se vrate na posao sa koga su otpušteni ubrzo nakon podizanja optužnice.

  detaljnije
 • Lalinacka-slatina-1

  Za očuvanje endemskih vrsta na Lalinačkoj slatini zaslužni meštani

  Zato što je to tip staništa koji se retko sreće u Srbiji, a posebno južno od Save i Dunava, Lalinačka slatina koja se nalazi delom u Nišu, a delom u Merošini, proglašena je spomenikom prirode, a šta to podrazumeva čuli su i meštani Lalinca na tribini u tom selu.

  detaljnije