Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Merošina

 • Dom zdravlja Merosina ginekoloska stolica foto Evropski Progres

  Ginekološki pregledi i bez zdravstvene knjižice u 7 opština na jugu

  Oktobra i novembra u Aleksincu, Beloj Palanci, Doljevcu, Merošoni, Svrljigu, Babušnici i Gadžinom Hanu, sve žene, bez obzira na to da li imaju ili nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će da odu na preventivne ginekološke preglede u domovima zdravlja tokom “Dana otvorenih vrata”.

  detaljnije
 • Šleper kod Vrela

  Šleperi sleteli s puta kod Vrela i Jugbogdanovca

  Kiša koja je jutros padala očigledno je zadala probleme vozačima, posebno onima koji voze šlepere. Jedan se na krivini kod niškog sela Vrelo preprečio na putu, a kod Jugbogdanovca, navode u niškoj policiji, šleper je sleteo sa puta i vozač je prebačen u Dom zdravlja u Merošini.

  (1) detaljnije
 • ruzic

  Najboljih 5 opština u naplati poreza na imovinu podeliće milion franaka

  U okviru projekta reforme poreza na imovinu, koji finansira švajcarska Vlada sa 6 miliona franaka, učestvovaće 40 srpskih opština, a kako je najavio ministar Branko Ružić, 5 opština koje pokažu najbolje rezultate podeliće milion švajcarskih franaka. Iako je projekat prvobitno vezan za istočnu Srbiju, ako se budu prijavile, takmičiće se i opštine sa juga.

  (1) detaljnije
 • Policija

  Mladić iz Merošine nakon udesa preminuo u Kliničkom centru

  U udesu na relaciji Baličevac-Lepaja, u utorak 19. septembra oko 15 sati, 22-godišnji mladić iz okoline Merošine se teže povredio, kažu u Policijskoj upravi, a od povreda je sinoć preminuo u niškom Kliničkom centru.

  detaljnije
 • poljoprivreda

  Poljoprivredne zadruge čuvaju i sela na jugu Srbije

  Osnivanje i obnavljanje zadruga i njihova funkcionalnost trebalo bi, kako kažu u Ministarstvu bez portfelja, da ožive srpska sela. Zadruge u Gadžinom Hanu i Merošini već su dobile novac za obnovu, a Ministarstvo poziva i druge zadrugare da se jave na konkurs za dobijanje para koje ne moraju da vraćaju državi.

  (2) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  Predsednica Opštine Merošina sedela na dve stolice?

  Iako po zakonu predsednik Opštine mora na toj funkciji da bude u stalnom radnom odnosu, predsednica Opštine Merošina Sanja Stajić je, kako tvrdi odbornik SPS-a Marijan Stanković, u međuvremenu nekoliko puta bila angažovana u Domu zdravlja u Merošini, što je i potvrdio direktor ove zdravstvene ustanove. Stajićeva odbija da razgovara sa novinarima.

  (28) detaljnije
 • Nebojsa-Ivkovic

  Frizerski salon otvorio u osamnaestoj - ni od čega napravio nešto

  Skoro svaki drugi ispitanik u Srbiji je u anketi Svetske banke rekao da želi da bude preduzetnik, ali na taj korak nije spreman ni svaki deseti jer čak 85 % anketiranih to smatra rizikom. Nebojša Ivković iz Merošine se u takav rizik upustio čim je dobio diplomu frizera i "ni od čega napravio nešto".

  (1) detaljnije
 • Mladi aktivizam ilustracija

  Otvoren 8. konkurs za omladinske projekte na jugu Srbije

  Formalne i neformalne organizacije mladih, koje imaju kreativnu ideju o tome kako mogu da omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, mogu se do 18. jula prijaviti na konkurs za finansiranje i pomoć u njihovom sprovođenju.

  detaljnije
 • Debata u Deli prostoru
  Izbori 2016

  Pokrenut portal koji evidentira partijska preletanja

  Počeo je sa radom "Ko je na vlasti", internet portal na kom građani mogu da saznaju stranačku pripadnost svih odbornika u Srbiji, ko je menjao stranke i ko podržava vlast. Njihovo istraživanje pokazuje da je Merošina među opštinama u kojima ima najviše preletača od prošlih lokalnih izbora.

  (10) detaljnije
 • Višnja

  Na Oblačinskom jezeru u subotu "Dani višnje"

  Specijaliteti od višnje, sportske igre i kulturno-zabavni program biće deo tradicionalne manifestacije koja se svake godine održava na Oblačinskom jezeru, na početku berbe višanja. „Oblačinka“ koja je i brend merošinskog kraja, biće glavna tema „Dana višanja“ koje organizuje Opština Merošina u subotu 17. juna. 

  detaljnije
 • Zastava DS

  DS izabrao nove predsednike opštinskih odbora u Nišu, Merošini i Gadžinom Hanu

  Niške demokrate birale su članove stalnog sastava Gradskog odbora, kao i predsenike opštinskih odbora kojima su istekli mandati. Promenjeni su rukovodioci DS-a u Panteleju i Medijani, dok su u Crvenom Krstu i Paliluli za predsenike Odbora izabrani oni koji su dosada bili u v. d. statusu. 

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • Policija traga za lopovom; ilustracija; foto: A. K.

  Ukradeni računari iz osnovne škole u Oblačini

  Iz isturenog odeljenja Osnovne škole “Jastrebački partizani” u selu Oblačina, koja se nalazi na teritoriji Opštine Merošina, kako kažu u niškoj policiji, ukradeno je 9 monitora, 4 kućišta za kompjuter, ruter i tastatura.

  detaljnije
 • merosina

  Goreo automobil u Merošini

  U Opštini Merošina noćas je goreo automobil marke “dodž” italijanskih tablica, a u policiji kažu da se i dalje utvrđuje uzrok požara.

  detaljnije
 • Nemački ovčar foto Misberg

  Specijalka za nemačke ovčare u Merošini

  Prva specijalizovana izložba za nemačke ovčare biće održana 19. marta od 10 sati na terenu FK Rad u Merošini. Rok za prijavu pasa je do 17. marta.

  detaljnije
 • merosina

  Smanjili broj odbornika u merošinskoj Skupštini da bi sačuvali vlast?

  U Opštini Merošina nadomak Niša, lokalni parlament već nekoliko puta zaseda sa smanjenim brojem odborničkih mesta, jer Opštinska izborna komisija nije verifikovala mandate dvojici odbornika SPS. U ovoj stranci sumnjaju da vlast to namerno odlaže, jer bi dva odbornika mogla da promene odnos snaga u parlamentu i promene vlast okupljenu oko SNS.

  (4) detaljnije
 • Dom zdravlja

  Radno vreme tokom praznika - uglavnom skraćeno

  Na početku 2017. godine će na jugu Srbije uglavnom skraćeno raditi pošte i supermarketi, dok će Domovi zdravlja uz dežurstva raditi po uobičajenom rasporedu.

  (1) detaljnije
 • Dom zdravlja Merosina ginekoloska stolica foto Evropski Progres

  Evropska donacija medicinske opreme za bolje zdravlje žena

  Kako bi se poboljšala preventiva i unapredilo zdravlje žena, domovima zdravlja u Aleksincu, Babušnici, Beloj Palanci, Brusu, Doljevcu, Gadžinom Hanu, Merošini, Svrljigu i Knjaževcu preko programa Evropski Progres biće donirano 105.000 evra kroz medicinsku opremu.

  detaljnije
 • Studijsko-putovanje-Francuska-Evropski-progres

  Oprema za povrtare, voćare i pčelare zahvaljujući "Evropskom progresu"

  Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Ratar-K“ iz Aleksinca, koje okuplja 42 proizvođača, jedno je od tri iz Nišavskog okruga koje će kroz razvojni program "Evropski progres" dobiti pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske i zahvaljujući tome - nove sušare za povrće i hladnjače.

  detaljnije
 • merosina

  Naprednjaci u Merošini "pojačali" SPS i postali brojniji od SNS

  Devetoro odbornika lokalne grupe "Naprednjaci Merošine" potpisalo je pristupnice SPS, pa tako ova partija sada ima 14 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalisti su sada brojniji od SNS, koalicionih partnera na vlasti, ali tvrde da to neće "zloupotrebiti".

  (22) detaljnije