Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 12. 6. 2020.

| Politika

“1 od 5 miliona”: Kako se to ulaže u Niš - otimanjem aerodroma i popločavanjem zelenila

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
1od5miliona
Poruka "1 od 5 miliona" iz Niša; goto: GG

Grupa građana “1 od 5 miliona” u svojoj predizbornoj kampanji Nišlijama poručuje da ne čekaju “kašičicu” iz Beograda nego da sami odlučuju. Podsetili su i na reči Aleksandra Vučića da je mnogo uloženo u Niš, ali pitaju kako - otimanjem aerodroma, popločavanjem zelenila i cvetnim paunom od pola miliona.

Iako su bili najtvrđi bojkotaši, aktivisti “1 od 5 miliona” su odlučili da učestvuju na izborima zakazanim za 21. jun, a predali su listu za republički parlament.

Posetiili su i Niš uz poruku da Nišlije moraju same da odlučuju.

Nišlije treba same da upravljaju svojim novcem, a ne da im se iz Beograda daje na kašičicu i da se u Beogradu, ko zna kojim kriterijumima, odlučuje da li će ta kašičica biti puna ili poluprazna - rekla je Tea Vukadin, kandidatkinja za narodnu poslanicu liste “Grupa građana: 1 od 5 miliona“.

Ona je podsetila i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je poslednjih godina puno uloženo u Niš u upitala kako je to država dala Nišlijama.

Tako što im je otet aerodrom, pa pretvoren u gubitaša, a onda je Nišlijama ostavljeno da plaćaju dug za zemljište aerodroma koji im je otet? Dato je Nišlijama i tako što im se popločavaju zelene površine, sve pod plaštom preskupe rekonstrukcije koja se namešta sumnjivoj beogradskoj firmi? Dato je izgleda Nišlijama i tako što se 500.000 dinara baca na cvetnog pauna, dok za 10.000 dece nema mesta u vrtićima. A preko 60.000 penzionera u Nišu, kao i penzioneri širom Srbije, čeka da im država vrati dug, one pare koje im je otela pljačkajući im penzije - kazala je Tea Vukadin.

Ova politička opcija na izborima koji su zakazani za 21. jun biće na broju 17.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:14 // 12. 6. 2020.

    promenite sliku

  • Gradjanin Pokorni

    12:19 // 12. 6. 2020.

    Lepo je to sve što govorite i "zalažete se" ali . . . tako ubedljivo ste govorili i kada ste se "zalagali" za bojkot izbora a sada ništa od toga. Kako da vam verujemo da nećete opet da izdate datu reč? Pre nego što se DA reč doooobro se promisli i onda nema odstupanja do smrti. To je zbog časti, dostojanstva i obraza. Ali šta je čast i dostojanstvo prema novcu, sujeti, laži, oportunizmu, . . .

  • Čudesni dribling

    12:11 // 12. 6. 2020.

    Izlaskom na izbore i vi se pokazaste!
    BOJKOT!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: