Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 9. 6. 2020.

| Politika

“1 od 5 miliona“ kampanju počeo u Vranju: Srbija nije samo Beograd

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
vranje protest 1 od 5 miliona
Iz demonstacija nastao pokret istog imena, sada u izbornoj trci; Arhiva, foto: I.M.

Najveća stopa nezaposlenosti, a najniža prosečna plata jesu ono što Vranje čini slepim crevom Srbije iz kojeg svi beže, istakla je Dejana Stošić iz Pokreta “1 od 5 miliona“ koji je svoju predizbornu kampanju za republičke izbore otpočeo juče u Vranju.

Ovaj pokret krenuo je u osvajanje cenzusa sa juga, a Stošićeva je podvukla da se mora sprovesti suštinska decentralizacija, jer „Srbija nije samo Beograd“, a da, ukoliko se ne sprovedu hitne i konkretne mere, Vranje će, kao i mnoga druga mesta širom Srbije, postati grad duhova.

Vranjanci koji su imali sreće da nađu posao, imaju minimalna primanja i stalno se presabiraju da li će ovog meseca platiti struju ili vodu i koje dete će moći da obrazuju. Fabrike i firme zatvaraju se preko noći dok ostavljaju hiljade porodica na cedilu. Radnici nekadašnjeg giganta „Koštane“ 17 godina ne mogu da naplate svoju platu koja za sve te godine iznosi koliko i mesečna primanja poslanika vladajuće stranke Slaviše Bulatovića koji za četiri godine nije zucnuo ni reč u Skupštini - kaže Stošićeva.

Ona je dodala da “1 od 5 miliona“ ima konkretan plan kako da prvu godinu fakulteta učini besplatnom za sve, jer obrazovanje mora biti dostupno svima.

Osmislili smo i “Partner projekat“, po kojem student koji želi može da sklopi ugovor sa državom. Država se obavezuje da mu plaća troškove svih godina studija, ali i smeštaj, ishranu, knjige, a mlad čovek je dužan da po diplomiranju vrati “dug“ Srbiji tako što će ostati u njoj najmanje 4 godine i raditi u državnoj upravi ili preduzeću, što je država dužna da mu obezbedi - rekla je Stošićeva.

Tako će radna mesta očistiti od partijskih knjižica, a popuniti ih znanjem, zaključili su iz Pokreta nastalog iz višemesečnih demonstracija protiv režima SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • da li su svi gradovi i opštine ravnomerno zastupljeni na republičkoj listi

    10:38 // 9. 6. 2020.

    Ako na prolaznim mestima zakucane liste nema ravnomerne zastupljenosti, u skladu sa brojem stanovnika, svih gradova i opština onda je svaka priča samo jedna šarena laža.Loši zakoni pišu se na javnim jaslama u Beogradu,usvajaju u NS RS gde je nesrazmerna zastupljenost beograđana u odnosu na broj stanovnika,pravo pitanje je kada će u pisanju zakona i usvajanju učestvovati i oni koji koriste 2 padeža

    • Nemanja

      11:56 // 9. 6. 2020.

      Ipak, oni su mlada organizacija, da bi ih bilo, moraju imati nekog u članstvu od ljudi sa lokala. U slučaju Vranja, imaju, u nekim drugim slučajevima, nemaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: