Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 17. 3. 2014.

| Politika

11 poslanika iz Niša u novom sazivu Parlamenta

Autor:A. Stankov i M. SmiljkovićIzvor:Južne vesti
narodna-skupstina-velika-*rts.rs*.jpg
Novi saziv, nova lica, arhivska fotografija, foto: RTS.rs

Sudeći prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora, Nišlije će imati jednog poslanika manje u Narodnoj skupštini Srbije nego do sada.

Od ukupno 11 poslanika iz Niša će najviše imati SNS - čak 5. Slede Nova demokratska stranka i PUPS sa po 2, a po jednog SPS i DS.

U skupštinsku klupu će general u penziji i dosadašnji poslanik Momir Stojanović, najbolje rangirani Nišlija na listi SNS.

Pored njega u ime SNS će poslaničku karticu Narodne Skupštine zadužiti i doktorka Ljubica Mrdaković-Todorović, direktor niškog Vodovoda Dejan Andrejević, predsednik Skupštine Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, kao i diplomirani ekonomista Adriana Anastasov.

Koalicija koju su predvodili socijalisti zadužiće 45 mandata, a Niš će predstavljati dosadašnja poslanica i diplomirani inženjer elektrotehnike Ivana Dinić, zatim Milorad Stošić, oficir u penziji i član PUPS-a, kao i Miroljub Stanković, penzioner, takođe član PUPS-a.

Demokratsku stranku iz Niša u Parlamentu predstavljaće bivši gradonačelnik Niša i bivši direktor Pošta Srbije Goran Ćirić.

Akademik Ninoslav Stojadinović i stomatolog Blagoje Bradić, biće jedine Nišlije u Parlamentu sa liste koju je predvodila Nova demokratska stranka.


Poznata lica ostala "ispod crte"

U skupštinskim klupama neće biti oni koje smo poslednjih godina navikli da gledamo.

“Ispod crte” su ostali Dušan Milisavljević (DS), Zoran Radovanović i Igor Novaković (SPS), Dejan Rajčić (NS), a cenzus nisu prešle ni liste na kojima su kandidati bili Branislav Jovanović (URS) i Milan Lapčević (DSS).


Nišlije sa beogradskim adresama

U skupštinskim klupama će biti i Nišlije koji su, na listama svojih stranaka, formalno bili kandidati iz Beograda. To su još jedan bivši gradonačelnik Niša, a sada lider Nove stranke Zoran Živković, kao i frontmen grupe "Galija" Nenad Milosavljević, kao kandidat SPS. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brat od tetke

    10:23 // 20. 3. 2014.

    Bože nam pomozi! Ko nas sve predstavlja u Skupštini. Ili ne žive u Nišu, il su preletači, il su polu pismeni, il su neiskusni. Pa se pitamo zašto je "što južnije to tužnije". Jadna nam majka!!!!

  • Marko

    19:38 // 19. 3. 2014.

    Dragi profesionalni pljuvaci i ostala komentatorska ekipo... opusteno!
    Vi na izbornim listama sigurno necete biti.

  • mica

    01:16 // 19. 3. 2014.

    Ekipa za kafanu ne za parlament...
    Ili za pecanje ....
    Ili da zezanje.....
    Ili za kuvanje.....
    Ali takva vremena dodju da ..... nazalost...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: