Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 6. 11. 2023.

| Politika

38 južnjaka na listi Dveri i Zavetnika, Tamara Milenković Kerković najbolje rangirana

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Tamara Milenković Kerković
Najbolje rangirana južnjakinja na listi; ilustracija; foto: Dveri Niš

Koalicija “Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga”, koju čine Dveri i Zavetnici, predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu narodnih poslanika. Južnjaci imaju 38 predstavnika, a najviše šanse da se nađe u Parlamentu ima profesorka iz Niša Tamara Milenković Kerković.

Listu predvodi Milica Đurđević Stamenkovski, a odmah iza nje su Boško Obradović, Ratko Ristić, Ivan Kostić i Dragana Miljanić.

Zavetnici - Le Đurđević Stamenkovci prva na listi; ilustracija; foto: N. L.Profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković, koja je i do sada sedela u poslaničkim klupama i dobila nagradu za najaktivnijeg poslanika sa juga Srbije, nalazi se na 8. mestu. Ona je predsednica Gradskog odbora Dveri u Nišu i potpredsednica Dveri od 2019.

Kada je reč o Nišu, sledi profesor Andrej Mitić iz Dveri na 34. mestu, internacionalni sekretar stranke, a zatim na 40. poziciji studentkinja Nađa Stošić, koja je bila aktivna na brojnim protestima protiv aktuelne vlasti u Nišu i aktuelna predsednica Omladine Dveri Niš.

Doktor istorijskih nauka iz Zavetnika Milan Stevanović je 49, diplomirani saobraćajni inženjer Vili Hadžić iz Srpske stranke Zavetnici 71, prehrambeni tehničar iz Dveri Suzana Miletić je 88. i ona je nedavno kritikovala rad javnih izvršitelja i nazvala ih “mučiteljima osiromašenog naroda”.

dverri Andrej Mitić 34. na listi; ilustracija; foto: Dveri NišPenzioner iz Zavetnika Vladimir Stanojević je 147, finansijski tehničar iz te stranke Olivera Kovačević 153, profesorka ruskog jezika i književnosti iz te stranke je 205, metaloglodač iz Dveri Goran Matić, a trgovac iz Zavetnika Branka Danilović je 245.

Još troje kandidata je iz Nišavskog okruga - iz Aleksinca lekar specijalista Dragan Branković iz Dveri na 56. mestu i vaspitač predškolskih ustanova iz Dveri Jelena Rajić na 200, kao i profesor informatike iz Zavetnika Mlađan Nikolić iz Svrljiga na 109. poziciji.


Iz Jablaničkog okruga 10 kandidata

Najbolje rangirani kandidat ove grupacije iz Jablaničkog okruga je master vaspitač Radovan Cvetković iz Zavetnika iz Lebana, na 39. mestu.

glasanje izbori Izbori 17. decembra; ilustracija; foto: A. K.Leskovac ima troje predstavnika iz Stranke Zavetnici - ekonomista Nikola Lazarević, lekar Dragan Krstić i master pedagog Milica Lazarević.

Vlasotince ima najviše kandidata kada je reč o Jablaničkom okrugu i svi su iz Zavetnika. Najviši na listi je diplomirani inženjer Boško Stančić (79.), sledi profesorka razredne nastave Snežana Janković (165.), pa građevinski tehničar Predrag Filipović (167.), diplomirani ekonomista Negica Stamenković (181.) i strukovna vaspitačica Aleksandra Đorđević (203.).

Bojnik ima jednu kandidatkinju, na 115. mestu, inženjera zaštite bilja iz Zavetnika, Danijelu Denić.


Potencijalnih poslanika iz Pirotskog okruga 6

Pirot centar Pirot ima 6 kandidata; ilustracija; foto: Đ. H.Najbolje rangirani Piroćanac je diplomirani pravnik iz Zavetnika je Vladimir Stojanović na 41. mestu. Sledi poslovna menadžerka iz te partije Danijela Anđelković na 121. poziciji, pa inženjer telekomunikacija iz Dveri Dušan Mitić na 182. mestu i preduzetnik iz tog pokreta Milan Đorđević.

Kandidat iz Dimitrovgrada je veterinarski tehničar Boris Kolev, na 206. mestu, a kandidat iz Bele Palanke radiološki tehničar Delfina Vasić na 201. mestu. Oboje su iz Dveri.


Kandidat iz Prokuplja ima solidnu šansu da postane poslanik

Dragan Dobrašinović Dobrašinović nazadovao na listi; ilustracija; foto: JVDiplomirani pravnik iz Prokuplja, predstavnik Zavetnika, Marko Ristić, na 21. je mestu. Takođe diplomirani pravnik iz Dveri Dragan Dobrašinović je na 32 poziciji, za 15 mesta slabije rangiran nego pred prethodne parlamentarne izbore.

110. je profesorka matematike i informatike iz Dveri Ivana Nedeljković, 211. industrijski menadžer iz Zavetnika Dragan Momčilović, 216. ekonomski tehničar iz Dveri Saša Živković, a 223. diplomirana ekonomistkinja Vanja Milenković iz Zavetnika.


Iz Vranja samo dvoje kandidata

Iz Vranja su na listi kandidata samo trgovac Jelena Krstić iz Zavetnika na 75. poziciji i vojni penzioner iz Dveri Marko Antanasijević na 102. mestu.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Izborna lista "Nacionalno okupljanje - državotvorna snaga" (preuzmi) - 54.23 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    18:36 // 7. 11. 2023.

    Dr. Tamara je vise ucinila za Dveri, kao poslanik, nego i sam Bosko ! Degradirajuce !

  • Bivša studentkinja

    08:29 // 7. 11. 2023.

    Gospođa Tamara je prelepa žena i divan profesor. Prosto mi je neverovatno da je ona u Dverima.

  • Srcko

    23:46 // 6. 11. 2023.

    Kako će profesorka da preboli činjenicu da joj je SNS sekta sakupljala potpise

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: