Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 18. 2. 2022.

| Politika

45 južnjaka na poslaničkoj listi SPS, prvi među njima Novica Tončev

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
ministar
Tončev na 12. mestu; foto: Kabinet ministra Tončeva

Na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije za narodne poslanike, koju je odobrila Republička izborna komisija, ukupno je 45 južnjaka. Najviše je Nišlija, a najbolje rangiran predstavnik juga je aktuelni ministar i bivši predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev.

Tončev na poslaničkoj listi SPS-a zauzima 12. mesto, a on je i predsednik Fudbalskog saveza istočne Srbije, ali ga je Disciplinska komisija nedavno kaznila zabranom rada u fudbalu na devet meseci zbog ulaska u sudijsku svlačionicu.

Čak deset potencijalnih poslanika je iz Niša, a najbolje rangirana među njima je profesorka Univerziteta Marija Ignjatović, koja je bila šef socijalista u niškoj Skupštini i koja zauzima 43. mesto.

novica tončev Tončev nedavno kažnjen zabranom rada u fudbalu na 9 meseci; Foto: JVSledi je diplomirani pravnik master Miloš Jocić iz Niške Banje na 59. mestu, koji je bio predsednik Opštinskog odbora SPS-a u Niškoj Banji.

Od Nišlija tu je i diplomirani ekonomista Žarko Milošević na 114. mestu, zatim diplomirani pravnik master Srđan Vasković na 129, specijalista psihijatrije Vladimir Đorđević na 134, kao i mašinski inženjer Nebojša Nešić na 141. mestu.

Radiolog Dejan Ristić je na 142, penzioner Siniša Blagojević na 146, diplomirana pravnica Milena Anđelković na 165, a doktor ekonomskih nauka Goran Dinić na 167. mestu poslaničke liste SPS-a.

Na spisku je i građevinski tehničar Dejan Ignjatović iz Gadžinog Hana na 27. mestu, a iz te opštine tu je i diplomirani ekonomista Saša Đorđević koji je 69. na listi.

Profesor fizičkog Marko Stošić iz Doljevca je na 82. poziciji, a apsolventkinja na Pravnom fakultetu Marija Rakić iz Svrljiga je 168. mestu.

Na listi je i dvoje Aleksinčana - preduzetnik Goran Petković na 87. i diplomirani inženjer pejzažne arhitekture Milena Maksimović na 117. mestu.

I iz Merošine ima dvoje socijalista na listi - profesor razredne nastave Miljan Đorđević na 136. i poljoprivredni tehničar Jovica Ilić na 194. Mestu.


Na listi šestoro Vranjanaca i petoro Leskovčana

Vranjanaca je šest, a na najvišoj 47. poziciji među njima je diplomirani ekonomista Dejan Manić, zatim takođe diplomirani ekonomista Srđan Dekić na 76. mestu.

Slede ih diplomirani tehnolog Sunčica Aleksić na 118 poziciji, socijalni radnik Slavica Stanojević na 151, diplomirani pravnik Stefan Stanković na 164. i profesorka razredne nastave Slađana Dimčić na 205. poziciji.

sps vranje foto i.m. Iz Vranja na listi 6 socijalista; foto: I.M.Iz Pčinjskog okruga tu su i profesor istorije Petar Stošić iz Vladičinog Hana koji je 126. i profesor fizičkog Predrag Stošić iz Preševa na 209. mestu.

Među petoro Leskovčana na listi najbolje je rangirana Tatjana Jovanović koja je magistar medicinskih nauka i koja zauzima 20. mesto.

Nakon nje je diplomirani matematičar Nenad Filipović na 42. poziciji, pa preduzetnica Snežana Jović na 90, apsolvent Nemanja Stevanović na 112. i diplomirani inženjer drumskog saobraćaja Stefan Zlatković na 206.

Iz Vlasotinca je troje njih na spisku - primarijus doktor medicine i specijalista medicine rada Nela Milenković na 75, psiholog Dragana Stanković na 178. i geograf Žaklina Stefanović na 198. mestu.

Master pedagog Jelena Zdravković iz Lebana je 113, IT inženjer Predrag Đorđević iz Bojnika je 169, a mašinski tehničar Nastasija Šolević iz Medveđe 208.


Najmanje kandidata s juga iz Topličkog i Pirotskog okruga

Prva kandidatkinja iz Prokuplja je tek na 213. mestu i reč je o profesorki Dobrili Ranđelović, a sem nje tu je i diplomirana pravnica Gordana Janković na 228. mestu.

glasanje Izbori 3. aprila; foto: arhiva JV/ Vanja KeserIz Topličkog okruga na listi je još i diplomirani menadžer Violeta Jakovljević iz Kuršumlije i ona je 93.

Jedina Piroćanka na spisku je profesorka razredne nastave Zorana Đorić koja se nalazi na 65. mestu, a iz Pirotskog okruga tu je i politikolog Goran Dimitrijević iz Babušnice koji je na 166. mestu.

Tu je i dvoje kandidata iz Dimitrovgrada - penzioner Siniša Ranđelov na 227. i medicinska sestra Sanja Milenkov koja je poslednja među južnjacima i na 235. je mestu.

Dokumenti za preuzimanje

  1. SPS lista izbori 2022 (preuzmi) - 53.30 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • strasno

    13:34 // 19. 2. 2022.

    strasno ovde treba ko u rumuniji 90s,ovde ljudi cenge imaju a pasu sto vide.ako neka vam se deca po kontejnerima sutra vuku ako ne u sns.. jada i beda

  • SPS

    21:10 // 18. 2. 2022.

    Diplomirani pravnik master bez dana radnog staža kao pravnik! A nije omladinac... Stručnjak, nema šta!

  • Бобљ

    21:10 // 18. 2. 2022.

    ЗАНИМАЊЕ је оно чиме се човек бави, шта човек ради у животу… ЗВАЊЕ је везано за стечено образовање (диплому).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: