Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 16. 10. 2013.

| Politika

6 odbornika URS-a prešlo u SNS

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Opština-Trgovište-odbornici-URS-presli-u-SNS.JPG

Iako su na izborima osvojili 4 mandata, naprednjaci u Trgovištu sada imaju 11 od ukupno 25 odbornika, pa im za apsolutnu vlast nedostaju još samo 2.

Prebegli odbornici URS-a nisu želeli da govore o razlozima napuštanja te partije.

Ipak, predsednik Opštine i prvi čovek SNS u Trgovištu Goran Krstić kaže da je ponosan na ovaj novi politički trasfer, a da "prelazni rok" i dalje traje.

- Sve vodi ka tome da ćemo u Trgovištu imati apsolutnu vlast, za šta nam je potrebno 13 odbornika. U ovom trenutku je 11 iz naše stranke, ali su pregovori sa još nekim odbornicima otvoreni – kaže Krstić.

Na pitanje novinara Južnih vesti da li je to najava raskida postojeće koalicije između SNS-a i DS-a, Krstić odgovara da je "za sada sve u redu, ali da treba da se zna da je SNS najjača stranka u Trgovištu“.

Da to u trenutku izbora i nije bila baš volja naroda govore i rezultati po kojima su naprednjaci osvojili 4 odbornička mesta, dok je URS ima čak 12, ali je ipak ostao jedina opozicija u Trgovištu.

Za Darka Tomića, predsednika URS-a, nema dileme zbog čega ga 6 najbližih saradnika napustilo i priklonilo se stranci koja je na vlasti.

- U ovoj godini je više svakojakih nesreća sa ljudskim žrtvama nego li unazad 10 godina. U prethodnih godinu dana je izbrisano iz evidencije žitelja što zbog smrti, što zbog iseljavanja, preko 200 ljudi, a rodilo se jedva 30ak deteta. 250 korisnika je na kazanu Crvenog krsta, spisak zahteva još toliko. Svaki drugi lokal zatvoren, berberin je jedina zanatska radnja. Svadbe su prava retkost, jedna do  dve godišnje. I uz svu tu muku, na red je došla i trgovina odborničkim  mandatima, i to ne radi ideoloških razmišljanja i podela, već radi rešavanja obećanih osnovnih egzistencijalnih uslova života  – kaže Darko Tomić.

Ipak, kako Južne vesti nezvanično saznaju, politička slika u Trgovištu će se tek menjati jer SPS nezadovoljan kadrovima pokušava da pridobije Tomića.

Trenutni raspored snaga u Skupštini je takav da vladajuću koaliciju čine SNS sa 11 odbornika i DS i SPS sa po 5, dok je jedina opozicija URS sa 4 odbornika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NI

    13:25 // 18. 10. 2013.

    Чиме се паметан стиди,будала се поноси...

  • Vocar

    09:48 // 17. 10. 2013.

    Kod ovoga http://www.youtube.com/watch?v=KPkKY4en_vQ

  • Mladen Jovanovic

    08:34 // 17. 10. 2013.

    Ne ponosite se stvarima kojih bi trebalo da se stidite. Ovakve stvari, omogucene naopakim izbornim sistemom, su klasicna prevara gradjana. Ljudi koji su glasali za URS su prevareni ovim "transferom".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: