Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 13. 6. 2013.

| Politika

"A šta kaže gradonačelnik Niša?"

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Sanaj-Jefic-Brankovic-1.JPG
Sanja Jefić Branković, samostalni poslanik u Skupštini Srbije

Očekujem reakciju gradonačelnika Niša na to što je Ministarstvo kulture odlučilo da ne sufinansira Nišvil, a da finansira džez fesitvale u Pančevu, Kragujevcu i Beogradu, kaže Sanja Jefić Branković, samostalni poslanik iz Niša u Skupštini Srbije.

Odluka Ministrstva kulture da pomogne džez festivale u Pančevu, Kragujevcu i Beogradu, ali ne i Nišvil, za Sanju Jefić Branković, je neshvatljiva.

- Oni su podržali te festivale sa obrazloženjem da oni imaju strateški značaj i da kao takvi imaju dugu tradiciju. Meni zaista nije jasno da li je moguće da niko od njih zaista ne zna za Nišvil džez festival, s obzirom na to da je on u nekoliko navrata bio proglašavan brendom Srbije, događajem od nacionalnog značaja - pita Jefić Branković.

Sanja Jefić Branković u studiju Južnih vesti Sanja Jefić Branković u studiju Južnih vestiUspela je da, bar oko jedne teme, ujedini u Skupštini Srbije većinu niških poslanika. Ne i sve. Kaže da o toj temi u Skupštini jedino nisu diskutovali niški poslanici iz SNS-a i URS-a.

- Što se tiče ostalih poslanika, oni su podržali ne samo moj predlog, verovatno je to i mišljenje njihovih partija, da Nišvil apsolutno treba da se održi, odnosno da treba Ministarstvo da učestvuje u sufinansiranju tog festivala. Ja očekujem reakciju gradonačelnika. Ovih dana nisam mogla da čujem u medijima da se on oglasio po tom pitanju – kaže Jefić Branković.

Mogu li i kako niški poslanici da utiču da se izmeni odluka Ministarstva, šta kaže o poziciji samostalnih poslanika u Skupštini Srbije, o “Niškoj priči”,  o najavljenoj racionalizaciji u javnom sektoru, pogledajte opštirnije u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Ilic Lenjin

    11:52 // 14. 6. 2013.

    taj iznos iz ministarstva je manje od 10% festivala i koliko znam je bio planiran za akcije oko proslave Milanskog edikta. E sad, lepo se od ovoga napravio marketing i dize se buka.

  • Andrijana

    19:23 // 13. 6. 2013.

    Državni interes su festivali Beograd i okolina. Jug Srbije je za vladu zadnja "rupa na svirali". Sete se da postojimo samo kad im treba politički marketing..

  • Zoran Jovanović

    18:51 // 13. 6. 2013.

    A sta nju briga sta kaze gradonacelnik kada ce festivala biti i sto to nju mora da zanima. Sta je ona umislila ako je samostalni poslanik? Nebitna je skroz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: