Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 27. 4. 2011.

| Politika

Adžić: neregularni izbori u DSS

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Slobodan Adžić
Slobodan Adžić, arhivska fotografija; foto: S. Đorđević

NIŠ - Slobodan Adžić, nekadašnji poslanik Demokratske stranke Srbije u tri mandata republičke Skupštine Srbije, kao razlog istupanja iz ove stranke navodi sukob sa aktuelnim predsednikom Gradskog odbora partije Milanom Lapčevićem.

Adžić kaže da je o razlozima za istupanje iz stranke pismeno obavešten Vojislav Koštunica, predsednik partije.

- Sukob sa Lapčevićem traje već sedam godina. Ne radi se o personalnom sukobu radi gole vlasti u stranci, već o političkom sukobu. Počev od 2004. godine stalno su interesi grupa i pojedinaca tako da je interes građana i birača pao u senku kao i ugled stranke. Gradska preduzeća su postala stranačke prćije. Neposredan povod je što je glasanje na Skupštini stranke počelo 15. aprila, a izborna komisija je formirana 16. aprila. U Niškoj Banji se samo glasalo, a nije se organizovala Skupština. Svim tim se narušio legitimitet Skupštine. Smatram da je sve to delo aktuelnog rukovodstva - kazao je Adžić na konferenciji za novinare u Medija centru Niš.

Adžić navodi da tri godine nije ušao u prostorije stranke, ali i da je sve učinio da pojedinci ne svojataju sve ono što je za Srbiju učinio DSS-u.

Milan Lapčević, predsednik Gradskog odbora DSS-a, smatra da Adžić izlazi iz stranke zbog ličnih interesa.

- Ne bih se dublje upuštao u komentare tog čoveka koji nema pravo da tako priča. On nema prava da priča o ličnim interesima i prisvajanjem stranke. Za sve što je mogao da se okoristi, okoristio se. Sada mu nije u interesu da bude u opoziciji u stranci, pa će sada tražiti novu stranku da bude glavni tamo. Nemam drugi komentar – rekao je Milan Lapčević. 


Promena političke partije?

Adžić nije direktno odgovorio na novinarsko pitanje da li planira da se aktivira u nekoj drugoj političkoj partiji, uz komentar da  "Trenutno stanje u političkim strankama Niša je takvo da ne omogućava kvalitetan politički rad".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ISKRENOST JE POKRETAC SVEGA

    03:19 // 3. 10. 2011.

    Nadjoh se u cudu dok sam citala sve ove komentare! Zaista je neumesno komentarisati na ovaj nacin i velicati osobu poput Slobodana Adzica. Niko njemu ne osporava diplomu i trud kojim je istu stekao ali govoriti o njemu kao heroju koji je prinudno izasao iz DSS-a zbog coveka kakav je postovani Milan Lapcevic zaista mi je smesno. Ko, iole, poznaje rad obojice ne bi ovako govorio, ko, iole, njih poznaje u vreme njihovog poznanstva ne bi pricao da je Slobodan Milana pokupio sa ulice i doveo do mesta gde sad jeste gospodin koga jako postujem. Otvaranje vrata stranke nije i obezbedjivanje svega ostalog sto je Milan postigao. Adzicu stidi se, znas zasto ti to porucujem a Vi Milane ne obazirite se jer kao sto kazete ne mogu svi da Vas vole i postuju. P.S.a vi nepoliticari prestanite da lajete i na ovaj nacin iznosite svoje bezvredno misljenje

  • blace centat sveta

    10:52 // 5. 5. 2011.

    Nacionalna stranka steta sto nece preci cenzus !!!

  • marko banjac

    00:38 // 2. 5. 2011.

    Bogami niski DSS se lepo prociscava. Odlaze ljudi poput Adzica i mladog socijaliste Miljana Jovanovica koji su kompromitovali DSS, stranku sa cvrstim i doslednjim nacionalnim stavom.
    Nacionalno i demokratsko je uvek bilo geslo DSS-a, jedine stranke koja je vratila mandat narodu kada nije mogla da sprovodi svoj program. Malo produvavanja od karijerista ne bi skodilo ni centrali DSS-a... Mislim da je doslo vreme za mlade, neostrascene i pametne ljude poput bivseg ministra nauke prof. dr Aleksandra Popovica.
    Muka mi je vise od Tadicevih izvinjenja i ponizenja pred Hrvatima, Albancima, Muslimanima, Turcima ...
    Zato podrska podmladjenom DSS-u ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: