Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 30. 1. 2018.

| Politika

Agencija za borbu protiv korupcije upozorila Cvetanovića, on je tužio

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
cvetanovic
Prvi čovek Leskovca kasnio sa dostavljanjem izveštaja, foto: B.A.

Zbog toga što nije na vreme poslao izveštaj o imovini i prihodima, Agencija za borbu protiv korupcije gradonačelniku Leskova Goranu Cvetanoviću izrekla je meru upozorenja. Cvetanović tužio Agenciju.

Mera upozorenja prvom čoveku Leskovca izrečena je marta 2017. godine, na koju se žalio Odboru Agencije, koja je deo žalbe usvojila, dok je mera upozorenja potvrđena zbog neprijavljivanja dela imovine.

Prema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo (CINS), radi se o placu u čijem se nastavku nalazi njegova kuća, a do kašnjena je došlo, jer Cvetanović za njega nije imao overeni ugovor. Cvetanović kaže da je tužio Agenciju i da čeka da se završi spor.

Do sad sam 4 puta tužio i 4 puta su gubili spor. I 4 puta su morali da usvoje ono što im ja kažem - rekao je Cvetanović.

Inače, prvi čovek Leskovca do sada je već imao jednu meru upozorenja, kao i jednu prekršajnu prijavu zbog koje je morao da plati kaznu od 60.000 dinara.


Mere upozorenja i za predsednike opština Jablaničkog okruga

Zbog toga što su kasnili sa izveštajima o imovini i prihodima ili nisu obavestili Agenciju o stupanju na funkciju, kako piše u registru Agencije, mere upozorenja izrečene su i predsednicima tri opštine Jablaničkog okruga.

Zbog kašnjenja o dostavljanju izveštaja zbog bitnih promena, marta 2017. godine mera upozorenja izrečena je predsedniku opštine Medveđa Nebojši Arsiću.

Takođe, sada već bivši predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, Agenciju za borbu protiv korupcije nije na vreme obavestio o stupanju na funkciju, a kasnio je i sa dostavljenjem izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na funkciju, zbog čega mu je juna 2017. godine izrečena mera upozorenja.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović meru upozorenja dobio je juna 2017. godine jer je, kao i Ilić, kasnio sa izveštajem o imovini i prihodima po stupanju na funkciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: