Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 17. 2. 2021.

| Politika

Alternativa za promene napustila sednicu Skupštine Bujanovca zbog rasprave o socijalnim stanovima

Autor:BujanovačkeIzvor:Bujanovačke
bujanovac
Nazvali tu tačku dnevnog reda prikrivenom namerom da se obezbede stanovi za raseljene Srbe sa Kosova,foto: S. Đ.

Troje odbornika Alternative za promene napustili su sednicu Skupštine, nakon burne rasprave o lokaciji na kojoj će graditi stanovi za socijalno ugrožene. Kako pišu Bujanovačke, oni su prvo zahtevali povlačenje te tačke sa dnevnog reda, nazivajući je prikrivenom namerom da se obezbede stanovi za raseljene Srbe sa Kosova, pa čak i “nagradom za nekog od silovatelja 20.000 žena na Kosovu ili ubica“, a kada je zahtev odbijen napustili su sednicu.

Predsednik Skupštine Enver Ramadani je objasnio da je reč o stanovima koji će biti građeni kod kampa “Salvatore” i da su namenjeni uglavnom Romima, a da o promeni etničke strukture u opštini nema govora, pogotovo ne u korist Srba.

Oko 40 odsto stanova dobiće Albanci koji žive u teškim uslovima, odnosno koji ispunjavaju uslove da se smatraju socijalno ugroženim licima na osnovu kriterijuma Centra za socijalni rad. Svi stanari će biti samo korisnici, a vlasnik stanova je Opština Bujanovac – rekao je Ramadani, naglašavajući da na ovom projektu insistira cela međunarodna zajednica, odnosno Amerika, Evropska unija i OEBS - rekao je Ramadani.

Ipak, odbornici Alternative ostali su pri svom zahtevu da ta tačka bude povučena sa dnevnog reda, a nakon što je predlog odbijen napustili sednicu.

Rasprave o rebalansu budžeta i ostalim tačkama dnevnog reda gotovo da nije ni bilo.

Kako pišu Bujanovačke, rebalans budžeta je bio neophodan zbog priliva 23 miliona dinara od Vlade u Prištini, a koji će biti iskorišteni za sanaciju štete od nedavnih poplava, ali i smanjenja novca za investicije od Koordinacionog tela.

Obrazlažući odluku o rebalansu, predsednik opštine Nagip Arifi je objasnio da će opština od Koordinacionog tela dobiti 7,2 miliona dinara manje za investicije, ali da planirani projekti neće biti ugroženi, jer će se novac obezbediti iz drugih izvora.

Naglasio je i da Opština još nije napravila plan raspodele novca iz Prištine za saniranje posledica poplava, jer su građani imali rok do 12. februara da prijave štetu i dodao da očekuje i pomoć Vlada Srbije i Albanije, kojima se lokalna samouprava već obratila.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    00:01 // 18. 2. 2021.

    Naricito ne u korist Srba, pa jeste a ako je na štetu Srba onda bi moglo.Kada su oni menjali u njihovu korist to je moglo,banda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: