Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 30. 11. 2012.

| Politika

Amandman za niške radnike

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Dusan-Milisavljevic-DS-Nis.jpg

Nakon što je od Vlade zatražio da obezbedi 2 milijarde dinara za niške radnike, narodni poslanik Dušan Milisavljević (DS) podneo je i formalni amandman na predlog republičkog Budžeta za 2013. godinu.

Milisavljević je predložio da se novac namenjen "Opštim poslovima po pitanju rada", preusmeri na izmirenje plata i doprinosa zaposlenih u Elektronskoj i Mašinskoj industriji, Jastrepcu, Niteksu i Građevinaru od 2000. godine.

U pitanju je preko 4.000 radnika koji od države traže isplatu 93.600 minimalnih zarada.

Prema nepotvrđenim informacijama skupštinski Odbor za finansije nije prihvatio ovaj predlog, što je po Milisavljevićevom mišljenju dokaz da vladajuća većina nije spremna da podrži "predlog Niša".

- To ne bi bio samo novac za tih 4.000 radnika. Tim novcem bi oni platili svoje višegodišnje dugove za struju, komunalije.. tim novcem bi oni kupovali, trošili ga tu u Nišu - kaže Milisavljević.

Milisavljević je pozvao narodne poslanike iz Niša da, kako kaže, izvrše pritisak na svoje poslaničke klubove i podrže ovaj predlog.

U Skupštini Srbije trenutno sedi 12 poslanika iz Niša.

Anketa

Osim Milisavljevića, u skupštinskim klupama je i njegov stranački kolega Boško Ristić. SPS ima troje poslanika - Ivanu Dinić, Zorana Radovanovića i Slavoljuba Vlajkovića, a SNS dvoje - Momira StojanovićaLjubicu Mrdaković-Todorović. URS predstavlja Branislav Jovanović, Novu Srbiju Dejan Rajčić, PUPS Milorad Stošić, DSS Milan Lapčević, a nekadašnja članica LDP Sanja Jefić, sada je nezavisni poslanik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • savic S

    00:33 // 16. 12. 2012.

    pa dokle Dusane Milisavljevicu vise? imas 100 finkcija, primas 5 plata i jos drzis nekome predavanja (odbor za zdravstvo, narodni poslanik, radi na klinici Orl i profesor na fakultetu). ta primanja nisu mala, plus dnevnice koje ima. posteni ljudi zive sa 20-tak hiljada a ti se "boris" za njih da bi se uvukao Bg-u i zgrabio i funkciju predsednika GO Nis

  • Dragana Milutinović

    23:19 // 6. 12. 2012.

    Demagogija, cista demagogija! Kao, on je sada borac za radnicka prava, on bi da im drzava isplati zaostale plate a olos iz SNS-a ne da!!!! Jaojjjjj, dokle vise!?!!! Pa, nismo mi ovce! Zasto nisi sa svojim stranackim kolegom premijerom i bracom ministrima isplatio taj novac jadnim radnicima? Zato sto je kasa prazna, jer su te iste tvoje kolege tu kasu pokraleeee... AGROBANKA, AZOTARA... A... SAD IDEMO NA B.... pa V.... do kraja azbuke svi ce te iza resetalka, pa ce biti i para za radnike kada drzava skloni vase sape sa drzavnih para!

    • Dejan Ilić

      23:32 // 6. 12. 2012.

      Obrati paznju:
      -Cu, ces, ce, cemo, Cete, ce ;)

      A ako to "resetaLka" podrazumeva zatvorske resetke, verujem ti. "Lov na vestice" Aleksandra Vucica je u toku... Gotovo da asocira na komunisticku vlast u prvim godinama posle drugog svetskog rata.

  • demokrata

    08:41 // 5. 12. 2012.

    Molim "Južne vesti" da počnu sa izdavanjem listinga (na zahtev)svih koji komentarišu političare pozitivno da bi mogli da odnesu svojim vođama na uvid i tako steknu njihovu još veću naklonost. Hvala

    • Нешто=ништа

      18:56 // 6. 12. 2012.

      Да би се неко доказао мора бити доследан и истрајан.

    • Dejan Ilić

      23:09 // 6. 12. 2012.

      Zasto bi iko uzeo za ozbiljno komentar prekriven velom anonimnosti, komentar iza kojeg ne sme da stane ni sam autor?
      Nije potreban bilo kakav listing. Posteno je da svi javno stojimo iza svog misljenja. Ko stoji iza svojih reci, nema potrebu da se skriva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: