Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 30. 11. 2012.

Amandman za niške radnike

Dusan-Milisavljevic-DS-Nis.jpg

Nakon što je od Vlade zatražio da obezbedi 2 milijarde dinara za niške radnike, narodni poslanik Dušan Milisavljević (DS) podneo je i formalni amandman na predlog republičkog Budžeta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Marko Lilic

    11:51 // 30. 11. 2012.

    I pored tolikog Dušanovog zalaganja za ostvarivanje prava radnika, nazalost nova vlast nije imala sluha za radnike. Kao i po obicaju i sada su pokazali neozbiljnost. Strašno je to što niko od poslanika iz Niša koji pripadaju vladajućoj koaliciji nisu pružili podršku Dušanovom amandmanu i stave stranačke dresove po strani, jer je u pitanju interes radnika Grada Niša, a ne partijski interes, ali...

    • Ja

      18:59 // 2. 12. 2012.

      De de de, ne moramo da gledamo bas i ulizivanje ovde, nevidljivi predsedniku kdo Nis...

  • djovani

    12:13 // 30. 11. 2012.

    Citam komentare i pitam se kakav smo mi narod!? Nebitno je da li se rade pozitivne ili negativne stvari, bitno je da se pljuje! I posle se cudimo zasto nas ceo svet posmatra kao vanzemaljce...

    Sto se tice poteza niskog poslanika, svaka cast da i Nis ima svog zastupnika i nekog ko ce se boriti za nase interese i podsetiti Vladu i Skupstinu da jug Srbije nije i nesme da bude zadnja rupa na svirali ove zemlje

  • Dejan Rašić

    12:37 // 30. 11. 2012.

    Kamo sreće da je više ovakvih poslanika iz Niša. Uvek je bilo da čim neko ode u Beograd zaboravi na svoj grad, na svoje komšije i na sve probleme koji ovde već godinama postoje. Nadam se da će da Dušanova inicijativa biti prihvaćena makar od strane niških poslanika. Ako ga ni oni ne podrže pokazaće da su samo glasačka mašina u rukama svojih vođa i da ih baš briga za svoje sugrađane koji su ih tamo birali.

  • Srdjan Tasic

    14:40 // 30. 11. 2012.

    Dušan je sviđa se to nekom ili ne, postao prepoznatljiv politićar Niša i regiona u zaštiti prava radnika iz ovih krajeva.Kao neko ko je, po meni,tek 2012,godine dobio na političkoj težini, normalno je da sada tu ogromnu energiju usmerava u promociji svog grada, regiona i zaštiti pojedinca i neznam zašto to nekom smeta. Mnogi su počeli politićku karijeru pričom o regionalizaciji, ravnomernom razvoju i td i brzo odustajali od toga, ubeđen sam a i vreme će brzo pokazati DA DUŠAN neće odustati a za to treba da ima punu podršku svih nas!

  • Dragan

    10:44 // 30. 11. 2012.

    Kako je lepo videti kad covek ode u opoziciju i ond shvati da je deo naroda pa onda trazi i ono sto nije trazio ili nije smeo dok je bio na vlasti.Naravno da vecina poslanoka iz Nisa nece smeti da ovo podrzi jer se vecina od njih do sada nije ni cula u Skupstini Srbije.

    • Aca

      16:02 // 30. 11. 2012.

      Ma da, setio se da skuplja poene pred izbore u niškom DS-u. Setio se sad kad ima alibi za neuspeh i zna da predlog ne može da prođe. Zbog čega nije ovo predložio dok je DS bio u vladi? Tada se uvlačio Beograđanima, samo su mu pertle virile a u skupštini je bio kao miš.

    • Demagog

      22:49 // 5. 12. 2012.

      Milosavljeviću, ako ovako nastaviš Dinkić će te primiti u URS

  • Vlada Milosevic

    14:09 // 30. 11. 2012.

    Bilo bi dobro da smo u tekstu procitali da su svi poslanici iz Nisa iz svih stranaka stali uz ovaj amandman Dusana Milisavljevica. Nazalost, to se nije desilo i to samo pokazuje koliko nasi poslanici nemaju sluha za probleme gradjana iz svog grada. Ne umeju da se sete da su bas zbog glasova tih istih gradjana dosli na poslanicka mesta. Medjutim, bitno je da se dokopaju funkcije a posle ko vas sisa, bas me briga za vas. To je nazalost realnost u ovoj zemlji. Na drugu stranu, dobro je sto se bar jedan od njih, u ovom slucaju Dusan, javio i izneo predlog za pomoc ovim ljudima. Zalosno je samo sto citajuci komentare vidim da i dalje ima zluradih ljudi koji jedino znaju da nesto kritikuju i nista drugo. Gospodo, uvek se za nesto moze reci da je kasno, da je trebalo ranije i sl. Bitno je da se neko konacno setio da stane u odbranu Niskih radnika i sto se mene tice a verujem i mnogih drugih Dusan ima bezrezervnu podrsku!

  • Ivan Kocić Icower

    11:17 // 30. 11. 2012.

    Da najbolje je da se cuti? Mislim ove bilo sta da se uradi dobro bice uvek lose ?radnicima stizu racuni i stizace ,ako Dušan i ostali poslanici zacute radnici vise nece!!!

    • john john

      11:41 // 30. 11. 2012.

      pa nije ovde u pitanju to - šta god da se uradi uvak nam je loše

      Postupak je jako licemeran jer se gospodin nije baš pretrgo da pomaže nišlijama dok je bio na vlasti.

      Najpoznatiji je bio po tome što su on i Banana uhvaćeni kako naplaćuju putne troškove a voze ih službena kola.

      A radnici odavno treba da se dignu na generalni strajk...

  • Branislav Petrović

    10:48 // 30. 11. 2012.

    Stvarno drug doca preteruje sa brigom o "radnicima".On dobro zna da od tog predloga nema ništa jer je već odbijen.A drugo ako već hoće da se dokaže kao prefarbani demokrata,do proleća Tadić a od pre nekoliko nedelja Djilas, neka ukloni rak ranu niških demokrata Boška Ristića.

    • Ivan Jocić

      11:41 // 30. 11. 2012.

      Branislave, proletos su bili predsednički izbori i svi u DS su zdušno radili kampanju za našeg kandidata, Borisa Tadića. Boris je, a polako vreme to pokazuje svima koji nisu mislili tako, bio najbolji predsednik koga je Srbija imala u poslednjih dvadeset godina. Što se tiče podrške Draganu Đilasu, najveći broj niških demokrata je smatrao da Dragan treba da nasledi Borisa, a mnogi od nas, uključujući Dušana Milisavljevića, podržavaju Đilasa dovoljno dugo (barem dve godine) da slobodno mogu da se nazovu prvoborcima (doduše, to sad nije ni važno, novi predsednik ne traži prvoborce već da sve demokrate stanu iza Programa DS :-) ). A pošto rekoste u našoj prethodnoj polemici da, iako niste član DS, imate prijatelje među demokratama i informisani ste, onda sigurno znate za odnose i stavove većine istaknutih funkcionera pa tako i Dušana Milisavljevića i Boška Ristića. No, o tome se raspravlja u okvirima DS.

    • hm

      12:44 // 30. 11. 2012.

      @Ivan

      "...bio najbolji predsednik koga je Srbija imala u poslednjih dvadeset godina..."

      Pa i nije imao neku konkurenciju pravo da ti kazem. Bolje da se ne hvalite time.

    • Branislav Petrović

      14:04 // 30. 11. 2012.

      Ivane vi ste verovatno istaknut član stranke?Vaš komentar može nekom da bude dobar i da vas pohvali jer ste u jednom dahu sve rekli.Odbranili ste i vaše šefove.Istomišljenici su oduševljeni.Ali verujte da vas ima malo. Mislim da i vi sami ne verujete u sve što ste napisali.
      I na kraju neznam kakvi su odnosi u vašoj stranci i ne interesuje me.Pokazali su izbori gde ste i gde će biti narednih desetak godina.Kada se otkačite svih onih boraca i prvoboraca koji su vas odveli na političko dno javite se.

    • Ivan Jocić

      14:51 // 30. 11. 2012.

      Branislave, podsetiću Vas na deo odgovora koji ste mi uputili vezano za prethodnu vest o aktivnostima poslanika Milisavljevića: "Ja sam samo dobro informisan.Mnogi vasi su moji prijatelji i cak drugari i onda nije tesko saznati sta se sve desava u Kopitarevoj." Pošto dosta komentarišete o DS, itekako Vas interesuju odnosi u DS. No, kao aktivan član DS slažem se sa Vama da je potrebno da se DS reformiše. Baš zato što sam odbornik u Skupštini grada, ne želim da napadam bilo kog stranačkog kolegu javno, to ostavljam za stranačke forume, javno ću da pohvalim svakog demokratu koji deluje u skladu sa Programom stranke. U stranci nemam šefa, već kolege, od kojih neki imaju veću odgovornost od mene, spram funkije koju obavljaju.

    • Doktor Zli

      15:31 // 30. 11. 2012.

      Ovaj Bratislav čas napada advokata, čas napada doktora. Ti, bre, ko da si magistar mašinstva.

    • Branislav Petrovic

      20:52 // 30. 11. 2012.

      Doktore Zli,ja sam Branislav i nisam magistar,doktor jesam.Nesto manje godina imam od druga doce,ako te bas interesuje.

    • Branislav Petrovic

      21:16 // 30. 11. 2012.

      Ivane,mozda tako deluje,ali za mene nista manje nisu interesantni ni ostali nadobudni i umisljeni lokalni politicari.Jako su mi interesantni presvuceni radikali i njihovi partneri,komunjare, a tek URS-ovci.Procitajte moje postove pa ce vam biti jasnije.U pravu ste kada kazete da treba kritikovati vase na vasim sastancima a hvaliti u javnosti.Ako ste demokrata onda dozvolite da vas javnost i kritikuje.Koliko mogu da vidim ja sam u manjini.

    • Ivan Jocić

      12:24 // 1. 12. 2012.

      Branislave, poštujem Vaše namere, ali se nadam da ne zamerate što komentarišem i ja.

    • Branslav Petrovic

      20:17 // 1. 12. 2012.

      Ivane naravno da treba da komentarisete i sa zadovoljstvom prihvatam sve kultivisane dijaloge.Postujem vas stav i politicko ubedjenje.Drago mi je sto vi postujete i moj stav i misljenje o sadasnjim demokratama.Nekada sam verovao vasim demokratama.Znate i sami sta je svima znacio prvi demokratski izabran premijer Djindjic.Ovi "sledbenici" na bilo kom nivou nisu ni bleda kopija.

    • Ivan Jocić

      19:36 // 3. 12. 2012.

      Na Vaš poslednji odgovor jedan plus je od mene.

    • Branislav Petrovic

      21:03 // 3. 12. 2012.

      Ivane hvala na plusu.Ja sam i dalje u debelom minusu.

  • Doktor Zli

    15:29 // 30. 11. 2012.

    U proteklom periodu, većina poslanika DS nije mogla da dođe do izražaja zbog pojedinih visokih funkcionera Demokratske stranke. Promene koje su se desile u proteklim mesecima i pri tome ne mislim samo na promene u vrhu, već na samo ponašanje demokrata, budi mi nadu. Milisavljević je bio poslani i u prethodnom mandatu, ali tek sada je dobio prostor, koji nije imao zbog svih onih čije je ponašanje i dovelo do pada rejtinga DS. Milisavljević je načeo bitnu temu i treba mu pomoći u tome. To što on pripada DS, a ne SNS, ne znači da ga treba napadati po svaku cenu - pzalaže se za nešto konkretno i značajno za Niš, ako imate petlju, svi vi koji ste na vlasti podržite amandman DS koji je Milisavljević predložio. A ti Milisavljeviću, pljuvaću te do iznemoglosti, ne nastaviš li da se zalažeš za Niš.

  • Ninoslav Petrović

    17:07 // 30. 11. 2012.

    Dušan se prvi založio za rešavanje problema radnika kojima se duguje više mesečnih zarada .Nije od onih koji se bave dnevno popularnim temama,već je dao konkretne predloge za rešavanje problema koji tišti ne samo radnike Niša već i radnike iz cele SRBije.SVE POhvale za Dušana

  • john john

    11:17 // 30. 11. 2012.

    Ah, setio se da je niški poslanik.

    Čudo kako se pamćenje osveži kad odeš u opoziciju.

    BTW niški poslanici iz svih stranaka su beskorisna banda koja nije podnela ni jedan zahtev bitan za Niš....beskorisni poslušnici svojih BG filijala.

    Tako će i biti dok ne budemo imali nišku stranku u parlamentu.

  • Svetlana Radovanovic

    15:52 // 30. 11. 2012.

    Narodni poslanik Dušan Milisavljević misli na svoj grad Niš i nije zaboravio zasto je u Narodnoj Skupštini.Očekujem da i ostali poslanici iz Niša podrže ovaj amadman i pomognu ne malom broju (4000 ljudi)na koje se zaboravilo.Nije to veliki novac .Udružite se niški poslanici i radite za svoj grad jer će Vas tako pamtiti.Bravo Dušane.

  • Marina D.

    16:40 // 30. 11. 2012.

    Poslednji komentar je pun pogodak. Trenutno je u pitanju egzistencija preko 4 hiljade niskih radnika, a Odbor za finansije to ne interesuje, iako postoji mogucnost da se nesto ucini. Narodni poslanik Milisavljevic je podneo amandman, sasvim prihvatljiv, ali sluha za Nis, nema. Gde su ostali poslanici iz Nisa, pridruzite se...

  • veriva mircic

    15:18 // 2. 12. 2012.

    bar je nesto preduzeo,rekao... za razliku od ostalih(odgovor Nislijki)

  • Marcony

    14:23 // 30. 11. 2012.

    Bravo za Milisavljevica, tako se bori za svoj grad,samo ovoj listi nedostaju jos preduzeca : monter termomont,vodomont,elektromont,vulkan itd. gde ljudi po pet godina i vise nisu primili platu i nisu im povezali radni staz pa ljudi ne mogu dostojanstveno da odu u penziju.
    Jos jednom bravo za Dusana to je pravi Nislija, a ne ovi sto odu na mesec dana u Bg i vec postali Beogradjani.pozz

  • Nišlijka

    13:11 // 2. 12. 2012.

    Dušane, odakle sad ti ispade? Nema te godinama, a sada si aktivan toliko da me je često sramota kad te slušam (npr. kako se u "Utisku nedelje" uvlačiš onoj ministarki SĐD). Uvek si bio "dobar "sa onima kod kojih je palica! Predlog amandmana ti je demagoški, pravno neutemeljen, tako da je u startu bio mrtvorođenče. Ali tebe ne interesuje da se to realizuje, već da se predstaviš kao neko ko brine o Nišlijama. Lepo si organizovao ovo navijanje u lične (unutarstranačke) svrhe, ali Nišlije valjda imaju (još uvek) neko pamćenje. Ipak si ti dugo u politici i poslanik u 2 mandata, a rezultati...

    • Beba

      14:46 // 3. 12. 2012.

      Sta sve ljudima ne pada na pamet kada hoce uspesnog coveka da diskredituju. Draga Nislijka, tvoj jedini rezultat je pljuvanje coveka koji se iskreno zalaze za ovaj grad.

    • Mediana

      08:38 // 5. 12. 2012.

      Čestitam Duletu, postao je profesionalni političar, priča ono šta ljudi vole da čuju. A to kakav je pa zar je bitno nisam primetio među Niškim političarima nekog kome je stalo do nas običnih smrtnika. Mada, videćemo koliko je spreman da se zameri sa SNS-om koji je sada preuzeo Toplanu.

  • Svetlana Radovanović

    14:41 // 30. 11. 2012.

    Pohvaljujem inicijativu poslanika Dušana Milisavljevića za amandman da se obezbedi 2 milijarde dinara za niške radnike propalih industrija.Da li su poslanici svesni da treba da se izbore u Narodnoj Skupštini za ovako velike probleme koji se rešavaju sa malo novca.Niš ima 12 poslanika ,Želim da ih vidim za govornicom, u raspravama .Da niški poslanici ne bojkotuju predlog opozicije već da se udruže i da rade pametno i opravdaju svoju funkciju .Mislite uvek na svoj grtad jer ćemo tako da Vas upamtimo.Nadam se da će ostalih 11 poslanika podržati predlog ovog amandmana.

  • Marko

    11:39 // 30. 11. 2012.

    Čini mi se da će jedino Sanja Jefić kao nezavisni poslanik štititi interese građana Niša u skupštini. Podrška Sanji!

    • Dragan

      16:04 // 30. 11. 2012.

      Cuj nezavisna!!! Nezavisni i nesvrstani su otisli sa Titom.Pitanje je vremena kome ce se prikloniti.Ne znam kakav joj je profesionalni i materijalni status ali vec ce joj neko nesto ponuditi,naravno kad za to dodje vreme.

  • demokrata

    08:41 // 5. 12. 2012.

    Molim "Južne vesti" da počnu sa izdavanjem listinga (na zahtev)svih koji komentarišu političare pozitivno da bi mogli da odnesu svojim vođama na uvid i tako steknu njihovu još veću naklonost. Hvala

    • Нешто=ништа

      18:56 // 6. 12. 2012.

      Да би се неко доказао мора бити доследан и истрајан.

    • Dejan Ilić

      23:09 // 6. 12. 2012.

      Zasto bi iko uzeo za ozbiljno komentar prekriven velom anonimnosti, komentar iza kojeg ne sme da stane ni sam autor?
      Nije potreban bilo kakav listing. Posteno je da svi javno stojimo iza svog misljenja. Ko stoji iza svojih reci, nema potrebu da se skriva.

  • Dragana Milutinović

    23:19 // 6. 12. 2012.

    Demagogija, cista demagogija! Kao, on je sada borac za radnicka prava, on bi da im drzava isplati zaostale plate a olos iz SNS-a ne da!!!! Jaojjjjj, dokle vise!?!!! Pa, nismo mi ovce! Zasto nisi sa svojim stranackim kolegom premijerom i bracom ministrima isplatio taj novac jadnim radnicima? Zato sto je kasa prazna, jer su te iste tvoje kolege tu kasu pokraleeee... AGROBANKA, AZOTARA... A... SAD IDEMO NA B.... pa V.... do kraja azbuke svi ce te iza resetalka, pa ce biti i para za radnike kada drzava skloni vase sape sa drzavnih para!

    • Dejan Ilić

      23:32 // 6. 12. 2012.

      Obrati paznju:
      -Cu, ces, ce, cemo, Cete, ce ;)

      A ako to "resetaLka" podrazumeva zatvorske resetke, verujem ti. "Lov na vestice" Aleksandra Vucica je u toku... Gotovo da asocira na komunisticku vlast u prvim godinama posle drugog svetskog rata.

  • savic S

    00:33 // 16. 12. 2012.

    pa dokle Dusane Milisavljevicu vise? imas 100 finkcija, primas 5 plata i jos drzis nekome predavanja (odbor za zdravstvo, narodni poslanik, radi na klinici Orl i profesor na fakultetu). ta primanja nisu mala, plus dnevnice koje ima. posteni ljudi zive sa 20-tak hiljada a ti se "boris" za njih da bi se uvukao Bg-u i zgrabio i funkciju predsednika GO Nis

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: