Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 14. 7. 2017.

| Politika

Ambasada SAD: Srpsko-ruski centar ne treba da dobije diplomatski status

Autor:M. Z. Izvor:Južne vesti
Srpsko-ruski humanitarni centar
Posle posete Centru, izneli ovakav stav; Foto: S. M.

Predstavnici američke ambasade nisu videli u Srpsko-ruskom humanitarnom centru ništa što bi ukazivalo na potrebu da Centar dobije diplomatski status, saopštili su danas iz ambasade SAD, i dodaju da uporni zahtevi za takvim statusom izražavanju sumnju u dugoročne namere Centra.

Iako su predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra posle prekjučerašnje posete pomoćnika vojnog atašea Ambasade SAD Hajruma Garvina, saopštili da je američka strana dobila “iscrpne odgovore na sva pitanja” i da “američki gosti nisu izneli nikakve primedbe” na rad Centra, ambasada SAD ograđuje se od saopštenja i ocena iznetim u njemu.

Saopštenje koje je izdao Centar nije usaglašeno sa Ambasadom SAD i ne odražava stavove SAD - piše u saopštenju ambasade.

Oni dodaju da su informisani sa sadašnjim aktivnostima Centra i da u tim aktivnostima ne vide zašto bi osoblje i prostorije Centra imalo diplomatski status nepovredivosti i dovode u sumnju namere Centra u budućnosti.

Ovim se nastavljaju višemesečne tenzije i diplomatska prepucavanja Rusije i Amerike u vezi s ovim objektom u Nišu i njegovom pravom namenom. Dok američki zvaničnik Hojt Brajan Li tvrdi da je Centar “špijunski”, potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije sve te optužbe nazvala je “apsurdnim”.

Podsetimo, srpsko-ruski sporazum o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu osoblja Centra i dalje je na čekanju, a Skupština Srbije je februara 2016. godine ratifikovala sporazum sa NATO o logističkoj podršci i saradnji, kao i o diplomatskom imunitetu za osoblje NATO.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    20:09 // 14. 8. 2017.

    Slažem se da se humanitarcima ne treba davati diplomatski status, ali ako smo dali Amerikancima što to ne bi i Rusima. Sigurno su nam veći prijatelji od Amerikanaca a i nisu nas bombardovali

  • P. V.

    16:41 // 15. 7. 2017.

    Naravno da ne treba da im se odobri diplomatski status!

  • Dragan,Niš

    06:57 // 15. 7. 2017.

    Ko je i zbog čega uopšte izmislio diplomatski imunitet??E pa oni se i najviše plaše zloupotreba tog statusa u korist špijunskih aktivnosti.Nikome ko se bavi humanitarnim radom ili bilo kakvim aktivnostima koje nisu u suprotnosti sa zakonom i ne trebaju diplomatski statusi,to važi za sve pa bi trebalo da važi i za Ruse ali ako je to pravo dato Amerima ne vidim onda logiku da se ne odobri i Rusima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: