Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 23. 1. 2020.

| Politika

Ambasador SAD u Leskovcu: Nadamo se da će svi učestvovati u predstojećim izborima

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
ambasador sad entoni godfri
Ambasador se upoznao sa delom opozicije, foto: Bojana Stamenković

Svoju zvaničnu posetu jugu Srbije ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri završio je u Leskovcu, a nakon sastanka sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, posetio je i Gradsku skupštinu gde se upoznao sa opozicionim odbornicima koji učestvuju u radu. Godfri je u Leskovcu rekao da se nada će svi učetsvovati na narednim izborima.

Iako nije govorio o političkim slobodama, uslovima izbora i da li oni mogu biti fer i pošteni, Godfri je rekao da se nada će svi učestvovati i da će svi politički oponenti imati mogućnost da se predstave, a građani da se upoznaju sa njihovim idejama.

Nadamo se da će svi učestvovati na predstojećim izborima, ali i da će svi imati pristup informacijama o idejama svih kandidata koji bi želeli da učestvuju i razgovaraju. I nadamo se da će birači imati mogućnost da izraze svoju volju i mišljenje o svim kandidatima koji će učestvovati u izborima - rekao je Godfri.

američki ambasador entoni godrfi Nakon radnog sastanka, obratio se i odbornicima u lokalnom Parlamentu, foto: Bojana Stamenković Dodao je da SAD prepoznaju vrednosti i značaj inkluzivne demokratije i da se nada će se ona u Leskovcu još više razvijati.

Odbornicima koji učestvuju u današnjem zasedanju se zahvalio što su mu omogućili da se obrati, a upoznao se i sa delom opozicije koja je ostala u skupštinskim klupama.

Moram vam reći da je za mene, kao američkog ambasadora, velika čast da mogu da govorim pred predstavnicima u Gradskoj skupštini i hvala vam puno za ovu čast - rekao je Godfri.

Američki ambasador bio je u trodnevnoj poseti jugu Srbije, a kako je kazao, zadovoljan je posetama i u Leskovac će se sigurno vratiti.

Podsetimo, Godfri je prekjuče posetio Vranje gde je kazao da postoje veliki potencijali za saradnju, a obišao je i Bujanovac i Preševo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    00:52 // 24. 1. 2020.

    jel išao u grdelicu da vidi most ?

  • Шишач снс-ОВАЦА

    16:32 // 23. 1. 2020.

    Водио ли ги Меско на меско, тј. ћевапчики?! каква бламажа за "велику силу"! Где је, бре, ту демократија? Проглашавају лудог диктатора за демократу?!

  • Znajisa

    14:24 // 23. 1. 2020.

    Maduro diktator a Vucic demokrata? Izedem te Ameriko

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: