Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 28. 6. 2022.

| Politika

Ambasador SAD u Nišu: Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
ambasador
Ambasador o putu Srbije ka Evropskoj uniji; foto: T. T.

O značaju istorije Niša, ali i samog grada govorio je tokom obilaska njegovih institucija novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil. Istakao je da budućnost Srbije neće biti kao prošlost i poručio da se ona nalazi na evropskom putu.

Ambasador Hil je obišao ustanove koje su renovirane i opremljene donacijama Evropske komande američke vojske, a posetio je i Gradsku kuću, gde je govorio o značaju Niša.

Ovaj grad je veoma značajan za savremenu Srbiju, kao i za budućnost Srbije. Takođe, ima izvanredno bogatu istoriju koja predstavlja neverovatno dobro polazište za dalji razvoj i napredovanje. Pogotovo želim da istaknem i doprinos Evropske komande američke vojske koja je pomogla da se projekti realizuju. Takođe bih da istaknem opredeljenost da nastavimo ovakvu saradnju i ubuduće - rekao je Hil.

Pomenuo je budućnost Niša i Srbije i poručio da ona neće biti ista kao i prošlost.

Svakako budućnost neće biti ista kao prošlost. Ne bih rekao da će se ovde roditi još neki rimski car, ali Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji, to je njen cilj i verujem da će ona tamo i stići - istakao je ambasador.

Podsetimo, Hil je posetio i srednju školu u Svrljigu, koja je renovirana uz pomoć donacija Ambasade SAD, a dočekan je uz pogaču i so.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    19:46 // 29. 6. 2022.

    Nikakve americke donacije I "milostinja"Ne mogu da nadoknade zivote male Milice iz Batajnice I Sanje iz Varvarina!Omaterjalnoj ratnoj steti,drugi put.

  • Gaga

    19:38 // 29. 6. 2022.

    Meni se,nekako cini da je Bolja buducnosti uB.R.I.K.S.-u.To je veci I mocniji ek. savez.E.U. ce se uskoro raspasti.Sta,o tome misli NJ.E.mr.Hil?

  • Milanm977

    10:21 // 29. 6. 2022.

    A da li evropska unija vidi svoju budućnost sa Srbijom...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: