Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 21. 3. 2017.

| Politika

Andonov: Ostavka zbog obnovljene ljubavi SPS-a i SNS-a u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Igor Andonov sds vranje foto i.m.
Andonov će ostavku podneti u sredu Skupštini grada; foto: I.M.

Zamenik gradonačelnika Vranja dr Igor Andonov (SDS) podneće u sredu zvanično Skupštini grada ostavku, potvrdio je sam Andonov za Južne vesti.

Svoju odluku obrazlaže ličnim činom, ali i nezadovoljstvom "obnovljene ljubavi" na relaciji SNS - SPS.

U sredu ću podneti ostavku Skupštini grada jer su me odbornici birali. O tome ću naravno obavestiti i gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovićana na čiji predlog sam izabran – kaže Andonov za Južne vesti.

Dodaje da će od "njegovog velikog prijatelja" gradonačelnika Milenkovića tražiti da se što pre usvoji njegova ostavka, kako bi se vratio svom poslu i svojoj profesiji za koju se školovao.

Sve dok Skupština ne izabere drugog zamenika gradonačelnika, ja ću obavljati tu funkciju – kaže Andonov.

Na pitanje zbog čega je podneo ostavku i da li je reč o ličnom činu ili nezadovoljstvu, kaže da se može tumačiti i kao prvi ili kao drugi razlog.

Koalicija između Srpske napredne stranke i Socijaldemokratske stranke napravljena je ne po ideološkoj osnovi, već su na lokalu bitni ljudi i ja sam se uvek borio za decentralizaciju i govorio da na lokalu koaliciju prave ljudi, a ne stranke – objašnjava Andonov.

Aludirajući na ranija ratovanja saopštenjima iz stranačkih odbora SNS-a i SPS-a, napominje da je u međuvremenu došlo do toga da su se "ujedinili konobari, tapetari, lopovi, magarci i nepismeni i odjednom zaljubili jedno u drugo i pokazali veliku ljubav“.

U ovom trenutku za mene postoji samo jedan put, a to je ostavka i potpun otklon od onih koji su govorili sve ono što su govorili jedni o drugima i na kraju se zaljubili jedni u druge da bi pobedio Aleksandar Vučić - kaže Andonov.

On na kraju iznosi svoje mišljenje da je u Srbiji uvek pobeđivao inat.

Inat će pobediti i na ovim izborima. U Vranju će ova takozvana koalicija između SNS i SPS doživeti totalni fijasko – kaže Andonov.

On podseća da ovim gestom održava svoje obećanje koje je dao praveći koaliciju sa SNS-om, kada je rekao da će podneti ostavku kada SNS i SPS "obnove ljubav koju su obnavljali više puta“.

Ovo je najveća obmana birača u istoriji Vranja. Ceo rezultat koji je 2016. godine napravio SNS, napravio ga je na animozitetu prema socijalistima. Mislim da će glasači kazniti ovu ljubav – tvrdi Andonov.

Komentarišući sastav rukovodstva grada, on je rekao da su gradonačelnik, pomoćnici i članovi Gradskog veća vrlo korektni saradnici.

Gradonačelnika izuzetno cenim kao prijatelja, čoveka i saradnika. Članovi Veća su OK ljudi, izuzev jednog uljeza. U sastavu rukovodstva je Miroljub Stanković Mice, čovek koji treba da ide u neko penzionersko udruženje, a ne da bude član Gradskog veća. Svi ostali su izuzetno dobri – iskren je Andonov.

Zaključuje na kraju i da je problem što se većnici "tu ni za šta ne pitaju i ni o čemu ne odlučuju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: