Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:11, 24. 2. 2022.

| Politika

Anketa JV: Nišlije ne biraju stranu u ratu u Ukrajini, ali iskazuju saosećanje i brigu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti

Rano jutros ruska vojska je, po naređenju njihovog predsednika Vladimira Putina, napala Ukrajinu, a mediji javljaju da je napadnuta vojna infrastruktura širom te zemlje. Proglašena je opšta mobilizacija i ratno stanje u Ukrajini, a u anketi Južnih vesti na ulicama Niša, građani kažu da su zabrinuti i da nisu očekivali da će doći do rata.

Nekoliko dana pre invazije Putin je priznao samostalnost samoproglašenih regija Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine, kada je i odobrio slanje trupa u te oblasti.

Evropska unija, Sjedinjene Američke države i druge zemlje odgovorile su sankcijama, a hiljadu kilometara dalje iz Kijeva, Nišlije sa distance gledaju na sukob i, sudeći prema anketi, ne zauzimaju stranu. kijev Policijski čas i Kijevu; ilustracija; foto: Lj. F.

Blizina sukoba ih, za sada, ne zabrinjava.

Delikatno pitanje. Nije dobro ni za koga. Plaši me kao i većinu stanovnika naše države. I mi smo na neki način kroz tako nešto prošli.

Mislim da je to strašno. Blizina sukoba me za sada ne plaši, ali ljudima tamo sigurno nije lako.

Nisam očekivala ni od Putina ni od svetske zajednice.

Mislim da neće doći do nas.

Kako izveštavaju mediji, ruske kopnene snage ušle su u Ukrajinu iz više pravaca, a u sukobima sa Ukrajinskom vosjkom ima mrtvih.

Evropska unija pozvala je i Srbiju da uvede sankciju Rusiji, a srpska Vlada i predsednik se još ne izjašnjavaju o tome.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:54 // 25. 2. 2022.

    Koga briga za moje,skromno, misljenje o ovom sukobu? Ko sam ja, da solim pamet drugima ? Ovde je problem, sto neki nepismeni, koji i ne znaju geografiju, gde je Ukrajna, koje su teritorije Ukrajne proruske, lupetaju gluposti u anketi a nazivate ih Nislijama ! Kakve bre Nislije, oni su manjina u svom gradu ! Grad koji je plenio gospodstvom, do pre 20 godina, sada je steciste zatucanih dosljaka !

  • ms

    13:34 // 25. 2. 2022.

    Ko ovo poredi sa 99tom i Srbijom je malouman i živi u nekom izvrnutom i naopakom svetu kao u ogledalu.Obrazovanje mu i te kako fali i ne bi trebalo da ima nikakvo mišljenje o ovakvim stvarima.Ovo je isto kao da mi sutra napadnemo Kosovo i Metohiju i da nas osude da zauzima tudju državu.Ukrajina je nastala otimanjem tudjih teritorija i to nije nikom smetalo tada, e pa sad je došlo vreme za naplatu

  • Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

    10:43 // 25. 2. 2022.

    Колатерална штета.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: