Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 25. 4. 2016.

| Politika

Apsolutna većina u Svrljigu za koaliciju USS - SNS

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
2
Lista čiji je nosilac bio Milija Miletić imaće apsolutnu vlast u Svrljigu

Preliminarni rezultati Opštinske izborne komisije pokazuju da će sama koalicija USS - SNS imati apsolutnu većinu sa 20, od ukupno 27 odbornika u lokalnoj Skupštini, a da će od svih 6 prihvaćenih listi za lokalne izbore, bez odbornika jedino biti manjinska lista "Zelena strana – Zelena stranka“.

Pored apsolutne pobede već vladajuće koalicije, najbolji rezultat od 62,2 % izašlih birača, ostvarila je koalicija SPS - NS - Narodna seljačka stranka koja će imati 3 odbornika u novom sazivu sa osvojenih 11, 62 % glasova, a sledi ih koalicija DS – DSS – Dveri sa osvojenih 6,43 %, odnosno 2 odbornika.

Cenzus je prešla i Jedinstvena Srbija koja će imati jednog odbornika nakon osvojenih 6,18 %, a u lokalnu Skupštinu, takođe sa jednim odbornikom, vraćaju se i radikali koji su osvojili 5,27 % glasova.

Nevažećih listića bilo je 281, odnosno 3,81 %.


Višak glasačkih listića

Na jednom od najvećih biračkih mesta broj 42  "Zvezda promet 2" u Svrljigu, gde glasa 953 Svrljižana, pojavio se, kako nezvanično saznajemo, jedan glasački listić viška.

Glasanje će najverovatnije na ovom biračkom mestu biti ponovljeno, ali ti glasovi neće bitno uticati na podelu mandata u novom sazivu Skupštine opštine Svrljig.

Na dva biračka mesta manjkao je po jedan glasački listić, ali na tim mestima glasanje najverovatnije neće biti ponovljeno.


Vučić ubedljiv i u Svrljigu

Svrljižani su i za parlamentarne izbore u najvećem broju glasali za listu Srpske napredne stranke koja je u ovom mestu osvojila 66,22 % glasova.

Listi SPS - JS poverenje je ukazalo 10,2 %, slede radikali sa 7,51 %, DS sa 3,26 %, koalicija Dveri – DSS sa 2,45 % i koalicija SDS – LSV – LDP sa osvojenih 2,52 % glasova Svrljižana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: