Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 13. 4. 2022.

| Politika

Arifi ponovo na čelu Opštine Preševo, Ardita Sinani smenjena sa funkcije

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
2 Sciprim Arifi foto I.M. Juzne vesti
Preševo opet ima starog - novog predsednika; foto: Arhiva JV

Predsednica Opštine Preševo Ardita Sinani smenjena je nakon godinu dana sa te pozicije na sednici Skupštine, a Opštinu će ubuduće ponovo voditi bivši predsednik Šćiprim Arifi.

Za smenu vlasti u Preševu glasao je 21 od 38 odbornika, koliko ih je u lokalnoj Skupštini, a novu vladajuću većinu činiće 14 odbornika Alternative za promene, 5 iz Pokreta za reforme akutelnog predsednika Skupštine Samija Salihija i jedan iz Demokratske unije Albanaca.

Prošlog maja, kada je Arifi smenjen sa mesta predsednika Opštine, Pokret za reforme Samija Salihija priklonio se novoj koaliciji koju su tada potpisale Partija Albanaca Ragmija Mustafe, Partija za demokratsko delovanje i Demokratska unija Albanaca, a prioritet im je bio da Arifija sklone sa vlasti.

Sada se Salihi priklonio Arifiju, napisala je bivša predsednica Opštine na svom Fejsbuku, a kao najveći problem neuspeha na parlamentarim izborima identifikovali nju.

Nakon što smo kolektivno propali time što nismo uspeli izabrati nijednog poslanika, u vreme kada naši građani očekuju da budemo odgovorni za rešavanje njihovih problema egzistencije, dvoje ljudi odlučilo je da smene opštinsku vlast u Preševu - Sami Salihu i Arifi. U ovoj ozbiljnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Preševu i Vučićevoj autoritarnoj, već ugroženoj Srbiji Sami Salihu je odlučio da se pridruži Arifiju da me smeni nakon nenavršene jedne godine našeg koalicionog sporazuma za 4 godine vladavine, iako je pre nekoliko meseci rekao da ne izdaje sporazume koje je potpisao i da će pod svim okolnostima ostati veran sporazumu - napisala je Sinanijeva.

Podsetimo, Šćiprim Arifi je vodio Opštinu Preševo i pre vanrednih lokalnih izbora prošle godine.

Nakon sukoba oko jedinstvene liste sa Partijom za demokratsko delovanje koju predvodi Šaip Kamberi, Albanci sa juga su na parlamentarne izbore išli u dve kolone - "Koalicija Albanaca doline" i "Alternativa za promene - Albanska demokratska alternativa" i ostali bez ijednog poslaničkog mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: