Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 29. 5. 2015.

| Politika

Arsović i Popovićeva isključeni iz DS-a

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-milan-arsovic-bivsi-predsednik-opstine-prokuplje.jpg
Nekadašnji predsednik isključen iz stranke; arhivska fotografija

Nakon što su sa još troje odbornika iz drugih stranaka formirali odborničku grupu "Socijalna pravda" u Skupštini Prokuplja, članovi DS-a Milan Arsović i Biljana Popović isključeni su iz stranke.

Ovakvu odluku u Opštinskom odboru obrazlažu time da dvoje isključenih odbornika već duže vreme rade protiv interesa stranke, a zarad lične promocije i koristi.

Nastupajući pre svega sa mesta odbornika u Skupštini, mimo zvaničnih stavova i politike koju zastupa DS, već duže vreme predstavljaju lažnu opoziciju. To su potvrdili na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, kada su istupili iz odborničke grupe DS i formirali novu odborničku grupaciju koju su nazvali “Socijalna Pravda” - kažu u prokupačkom DS-u.

Novoformiranu odborničku grupu prokupačke demokrate vide, kako navode, kao plan lokalnog SNS-a da se DS oslabi pred lokalne izbore koji je, nakon poslednjih izbora u prokupačkoj Skupštini imao 16 odbornika, a sada svega 5.

Milan Arsović, koji je dugo vremena bio predsednik prokupačkih demokrata i Biljana Popović u saopštenju kažu da u poslednjih godinu dana Demokratska stranka u Prokuplju ne postoji.

Preuzimam odgovornost jer sam svojevremeno učinio najveću političku grešku donoseći odluku o kolektivom ulasku članova DHSS-a u OO DS Prokuplje, ne vodeći računa da su u svojoj političkoj karijeri, kao elementarna nepogoda, uništili sve stranke iz kojih su i u koje su preletali, rukovodeći se isključivo ličnim interesima. Njihova bahatost ide dotle da, mimo Statuta stranke, daju sebi za pravo da bilo koga isključe iz nje - naglasio je Arsović u saopštenju.

Podsetimo, nova odbornička grupa “Socijalna pravda” je formirana prošlog petka na poslednjoj sednici Skupštine, a pored Popovićeve i Arsovića, čine je još odbornici Milan Kovačević iz DSS-a, Miroslav Spasović koji je do nedavno bio član SPS-a i Sreten Kuveljić iz SDP-a. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ines

    22:43 // 29. 5. 2015.

    Sve su to moralne gromade ;)

  • Vladan Ilić

    14:28 // 29. 5. 2015.

    Podrška Arsi i Bilji! Realno ako kvalitetni ljudi poput Bilje i Milana budu proganjani nema od DS ništa! Ovo što je ostalo je jad i čemer.

    • SIMA

      15:09 // 29. 5. 2015.

      Pa ako vam je Arsic KVALITETAN onda i treba da vam se stranka ugasi Mada nije iskljuceno da predje u SNS Sav nekadasnji DS je tamo A trcali da se slikaju sa TADICEM Gde su te slike sada ;-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: