Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 10. 3. 2017.

| Politika

Banđur mora da bira: Zamenik gradonačelnika ili profesor fakulteta

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miloš Banđur
Pred izborom; Miloš Banđur, foto: Arhiva JV / P. Blagojević

Iako je uz saglasnost Administrativnog odbora Skupštine grada poslednjih meseci kao zamenik gradonačelnika Niša radio sa samo 10 % radnog vremena, a 90 % provodio na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, Ministarstvo za državnu upravu zaključilo da funkciju u Gradskoj kući može da obavlja samo sa punim radnim vremenom.

Administrativni odbor gradske Skupštine je danas izmenio svoju odluku iz oktobra prošle godine, kada su prihvatili Banđurovu molbu i odobrili mu da funkciju zamenika gradonačelnika obavlja svega 4 sata nedeljno, kako bi ostatak vremena mogao da radi kao profesor fakulteta.

Predsednik Odbora Miloš Skulić kaže da je takva odluka usledila nakon što je Upravna inspekcija podnela prijavu zbog toga, pa je gradska uprava od Ministarstva zatražila tumačenje. Po "obavezujućem mišljenju" Ministarstva, gradonačelnik i zamenik gradonačelnika moraju te funkcije obavljati sa punim radnim vremenom.

Mi smo nakon prošle sednice Administrativnog odbora uputili dopis Banđuru i dali mu rok od 7 dana da se izjasni. Međutim, nismo dobili povratnu informaciju - rekao je Sekulić.

Miloš Sekulić Promenili odluku po instrukcijama Ministarstva; Miloš Sekulić, foto: JV / P. BlagojevićNa pitanje novinara, da li ovo znači da već od sutra zamenik gradonačelnika mora da radi sa punim radnim vremenom u Gradskoj kući, Sekulić je odgovorio da bi to trebalo da bude administrativno rešeno u narednih nekoliko dana, ali da nije siguran u ishod.

Mi sada ovu odluku šaljemo načelniku Gradske uprave Niša i Ministarstvu. Kada oni budu pokušali da ga (Banđura) prijave na osiguranje, neće moći to da urade zato što sa 90 % radnog vremena on radi na Fakultetu - rekao je Sekulić.

Komentar Miloša Banđura novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju, jer nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke.

Podsetimo, Miloš Banđur je za zamenika gradonačelnika postavljen 11. jula 2016. godine. Oktobra iste godine je od Administrativnog odbora Skupštine grada zatražio da mu omogući izmenu ugovora, kako bi tu funkciju obavljao sa samo 4 sata nedeljno, odnosno 10 % od punog radnog vremena, jer je od 12. jula 2016. na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici "angažovan sa nepunim radnim vremenom od 90 %".

Inače, prema podacima koje je sam Banđur ranije dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, on je i u prethodnom mandatu, kada je bio član Gradskog veća Niša, radio sa skraćenim radnim vremenom, jer je istovremeno bio profesor u Mitrovici.

Zasada je nepoznato da li je Banđur nekoliko meseci u 2016. godini, od 11. jula, kada je postavljen za zamenika gradonačelnika, do 20. oktobra, kada mu je Administrativni odbor odobrio rad sa skraćenim radnim vremenom, zapravo primao dve pune plate - u Gradskoj kući i na Fakultetu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • maka

    19:11 // 14. 3. 2017.

    Nije problem Bandjurova plata, problem je sto Bandjur smeta nepismenima i onima koji bi da krse zakon. E sad bi oni da Bandjura oteraju, jer covek zivi od plate. Ja bi pre da se ispita ko je koliko nekretnina prijavio i gde su ih stekli, kad se u ovoj zemlji jedva prezivljava. Uhvatili se oni plate jednog prof. .... da vidimo sta ostali iz gradske vlasti imaju i odakle im.

    • zasto

      22:36 // 14. 3. 2017.

      je ovaj botic pritisnuo disklajk?ne slaze da se ispita ko je i kako steko imovinu za vreme vlasti u Nisu.

    • Vukasin

      23:51 // 14. 3. 2017.

      Razni lezilebovici poput tog golobradog Sekulica bi da kroje kapu ljudima od struke i kvaliteta. Zato smo dosli dovde.
      Jedan sarlatan da kroji kapu univerzitetskom profesoru.

  • Vesnica

    06:38 // 14. 3. 2017.

    I sta sada? Verovatno ce da prica kako mu je politicki namesteno sto nema blage veze odbor je samo postovao zakon. Kako vazi za Gradonacelnika tako i za zamenika lepo pise u zakonu ko pogleda a da je malo pismeniji shvatice. Tako da Sekulic je to odradio bas kako treba i nema ljutis Bandjur.

  • penzionerrr

    15:53 // 13. 3. 2017.

    Darko opet daje sebi autogol , nista nije naučio od Perišića :) covek se uči na tuđim greškama a budala na svojim! i to u sred kampanje započinjete rat u stranci , ovo mi lići ko da Perišić vodi kolo

    • Trojzi

      19:18 // 13. 3. 2017.

      izem ti kolo koje on vodi,to mora u ambis da završi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: