Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 6. 5. 2021.

| Politika

Banđur o situaciji u SNS-u: Mojoj partiji potrebniji oni protiv kojih smo se borili

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
banđur
Banđur opet kritikovao svoje; Foto: S. M.

Četiri godine nakon osnivanja Srpska napredna stranka je 2012. godine došla na vlast u Srbiji i u Nišu, a toga se setio narodni poslanik naprednjaka Miloš Banđur i tome posvetio jedan status na svom Fejsbuk profilu. On tu nije stao, već je kritikovao odnos prema “prvoborcima” koje su svi zaboravili i ukazao da su sada u izvršnoj vlasti oni protiv kojih se izvorni SNS i borio, i koji su u istim i sličnim foteljama sedeli i do 2012. godine.

Preletači u naprednjačke redove poput bivših demokrata Dušice Davidović i Nebojše Kocića ili URS-ovaca Nenada Stankovića i Bratislava Vučkovića ili socijalista koje predstavlja Miroslav Miki Milutinović, očigledno nisu po ukusu Miloša Banđura.

Svi pobrojani su na nekim od najznačajnijih funkcija u izvršnoj vlasti u Nišu, od zamenice gradonačelnice i većnika do predsednika opština, sada sa članskom kartom naprednjaka, dok osnivači SNS, kako kaže Banđur, nikom nisu potrebni.

Danas, prvoborci nikom nisu potrebni! Za svoju stranku, u svome gradu, ne postojimo! Danas, mojoj su partiji potebniji oni koji su učestvovali u svim vlastima od 2000-te do 2012-te. I tu nema laži i prevare. Pogledajte kadrovski sastav gradske valsti u Nišu danas i pomislićete da ste u 2010-oj godini - pisao je Banđur.

post bandjur Setno i oštro obraćanje Banđura; printscreenOn je na svojoj Fejsbuk strani podelio fotografije sa predizbornog skupa, u predsedničkoj kampanji 2012. godine, kada je čitava stranka stala iza Tomislava Nikolića koji je tada tesno i pobedio kandidata DS Borisa Tadića.

Danas u SNS-u nema ni Nikolića, a u prvo planu, kako kaže Banđur, nema ni “prvoboraca”.

Oni protiv kojih smo se borili, perjanice su partije i izvršne vlasti danas, baš kao u vreme dok smo im bili opozicija. Samo su osnivači SNS udaljeni, jer nikom nisu potrebni - zaključio je Banđur.

Na ovaj, kako ga je nazvao, fenomen, vreme će dati odgovor, a šta o tome misli novinarima, za sada, nije odgovrio ni poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović.

Nije poznato ni kako će sve ovo da utiče na unutarstranačke odnose koji u Gradskom odboru SNS u Nišu nikada nisu bili idealni, a prema nezvaničnim informacijama nisu ni danas. Zato su pitanja poslata i centrali SNS u Beogradu, a odgovori se očekuju.


Skupa sloboda govora kod naprednjaka?

Na ovu konstataciju Banđura javili su se mnogi sadašnji i bivši članovi SNS. Među njima i Ljubivoje Ljuba Slavković. Nekada zamenik gradonačelnika i jedan od najglasnijih kritičara SNS, koji je na kraju i isključen iz stranke, a nedavno je i uhapšen.

Ja tako pisah Miloše pa doživeh u 70-oj godini pritvor. Isključivo zbog objava na fb - napisao je Slavković.

Na to mu je Banđur odgovrio da se “stidi kako radi Tužilaštvo u Nišu”.

Jedan od onih koji je 2012. bio reprezent SNS u Nišu Petar Bojović se takođe oglasio uz komentar da je 2010. ušao u stranku kako bi sprečio da Niš uništavaju kadrovi DS i URS.

2010. sam ušao u SNS kako bismo sprečili da nam grad uništava DS/URS himera. Podsmevali su nam se, izgubili su izbore, i evo ih opet nam se podsmevaju. Kako? Eto - napisao je Bojović.

Sanja Milijić Sanja MIlijić očekuje da se poštuju osnivači; foto: JV arhivaOdgovorile su i sestre Milijić, Svetlana i Sanja koje su do junskih izbora bile na visokim funkcijama u Nišu. Svetlana je bila direktorka RFZO, dok je Sanja bila načelnica Službe za poslove gradonačelnika Niša.

Ja podržavam da je stranka otvorena za sve.. da su ljudi bili pristalice jedne politike, jedne ideje, pa su videli da ima bolja i došli su. Ali ne znam čemu tolika želja da se osnivači marginalizuju. Samo to. Ako su dočekani ljudski, tako neka se i ponašaju. A ne da čujem - ti i ti treba da se izbrišu! Nije to u redu. Svako je dobrodošao, ali neka postuje tudji rad, staž… - napisala je Sanja Milijić.

Na kraju se Banđur zahvalio svima koji su se “odvažili da lajkuju objavu”, ali i onima koji misle slično ili isto, a nisu smeli da se oglase.

Nekada perjanica SNS, a sada prvi čovek Ruske stranke u Nišu, takođe izbrisani naprednjak Milan Krstić se na sve nasmejao uz konstataciju:

Smejem se i mnogo je razloga zašto se smejem... znate za onu izreku "kad mečka zaigra...” - napisao je Krstić. corbic Čorbić platio slobodu govora; foto: JV arhiva

Pobrojani nisu jedini koji su prethodnih godina na ovaj ili onaj način platili cenu kritikovanja rada SNS ili izvršne vlasti koja predstavlja stranku. Među njima je i profesor Pravnog fakulteta Dragan Čorbić koji je kao odbornik kritikovao budžet Niša na sednici Skupštine.

Nakon toga je izgubio sve funkcije, isključen je iz SNS, a u studiju Južnih vesti je konstatovao “da u Srbiji teško može da se govori istina bez sankcija”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    16:03 // 14. 5. 2021.

    Čovek vrlo slabe socijalne inteligencije,koji bi da druge gura u svrstavanje poslova koji njemu trebaju. Svi stoj da kosovari prođu. Ne igra ta parol

  • Marko

    21:11 // 7. 5. 2021.

    Srce mi se cepa zbog Banđura, Slavkovića i njima sličnim. Oni se podnadali da će proći kao proletiri '45 i da će biti na vlasti 35 godina, kada ono... Što se preletača tiče, o njima sve najgore. Ali, šta očekivati od preletača nego da će otići u stranku preletača. Pomenuti su bili kadrovi DS-a koliko su sada kadrovi SNS-a i to je isto kao kada bi neko rekao da su Toma i Vučić kadrovi radikala.

  • Dusan

    20:59 // 7. 5. 2021.

    Jedan od retkih politicara sa kojim sam imao odlicnu saradnju. Bez sujete, racionalan, realan, verovatno i posten pa zato tako i prolazi. Za tuzilastvo je u pravu. Katastrofa. 400 godina zatvora tamoa ima minimum!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: