Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 2. 4. 2023.

| Politika

Bane Jovanović: Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
IMG_3099stadion cair, nis, foto aleksandar kostic
Rekonstrukcija i dalje na čekanju; foto: Aleksandar Kostić

Da se u 2023. godini moraju nastaviti radovi na stadionu "Čair", kaže odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović. U godini kada Radnički slavi 100 godina kaže i da Niš zaslužuje stadion koji će po veličini biti iza beogradskih.

Dok se završavaju novi stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, a u Novom Sadu se gradi još jedan, i posle brojnih najava i rokova, stadion "Čair" još čeka na rekonstrukciju koja je počela još 2011. godine.

Jovanović kaže da se oni moraju nastaviti, a da se mora prestati sa daljim ponižavanjem Niša jer manji gradovi u okolini dobijaju nove stadione. branislav Jovanović Branislav Jovanović traži da se u 2023. godini krene sa radovima; Foto: B. J.

Mi pamtimo kad su navijači ovog fudbalskog kluba vršili opravdani pritisak na tadašnje gradsko rukovodstvo da se već urušeni stadion izgradi. Naravno da je to prihvaćeno jer se radi o civilizacijskoj i sportskoj potrebi svakog grada, a pogotovo univerzitetskog kakav je Niš - kaže Jovanović.

Dodaje da je stadion izgrađen u fazi u kojoj je u danas, a da je tada došlo do smene lokalnog rukovodstva i od tada se stalo sa radovima.

Mnogi se žale da je stadion oštećen, ali ne zbog nekvalitetnih radova nego je po projektu trebalo odmah da bude pokriven. Logično je i da bi se svaka kuća oštetila kada bi 12 godina bila bez krova. Niš zaslužuje stadion koji će po veličini biti iza beogradskih stadiona. Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima - kaže opozicioni odbornik.

Podsetimo, početkom avgusta 2022. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ponovo najavio da "uskoro kreće izgradnja velelepnih stadiona u Nišu i Kragujevcu". On je ranije najavljivao početak gradnje za mart iste godine, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj.

Prema poslednjim informacijama, trenutno je u toku usaglašavanje detalja projekta nakon čega može biti raspisana javna nabavka za radove koji predviđaju i rušenje zapadne tribine, postavljanje nastrešnica na svim tribinama, menjanje reflektora i grejanje terena, rekli su za Južne vesti iz Ministarstva za javna ulaganja.

Procena vrednosti radova je oko 5,2 milijarde dinara bez PDV-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirjana

    10:05 // 4. 4. 2023.

    Okolna sela nemaju vodu kanalizaciju a ti bi stadion na koji nesmes da povedes decu

  • Niš

    21:59 // 3. 4. 2023.

    Bane Jovanoviću, gde si bio do sad.

  • coa

    10:39 // 3. 4. 2023.

    Vole, vole...volovi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: