Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 25. 10. 2022.

| Politika

Bane Jovanović: Nema Nišlija u novoj Vladi Srbije, nema ko ni da se bori za grad

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
bane jovanovic
Jovanović smatra da je Niš marginalizovan; foto: arhiva JV

To što u novoj Vladi Srbije nema ministara iz Niša, odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović vidi kao marginalizaciju i kaže da za stanovnike najvećeg grada na jugu zemlje neće imati ko da se bori.

Već 11 godina Niš nema svog ministra, niti značajnijeg predstavnika u donošenju važnih odluka, ističe Jovanović, za razliku od Beograda, gradova u Vojvodini, Novog Pazara, Kruševca, Jagodine i drugih gradova.

I Trstenik je imao svog predstavnika u prošloj Vladi, a nastavlja se sa marginalizacijom našeg grada bez vidljivije perspektive. Sve se to reflektuje na razvoj Niša. Od Republike smo dobili Klinički centar, Naučno tehnološki park i streljanu, ali je to daleko ispod vrednosti niškog aerodroma koji smo poklonili državi - poručuje Jovanović.

To povezuje sa činjenicom da, kako kaže, u Nišu nema krupnih infrastrukturnih projekata i da se sve odlaže “za neke bolje dane”.

Za to vreme grad karakterišu sukobi frakcija u vladajućoj stranci, propadanje i dizanje cena u gradskom javnom sektoru. Nastavlja se dranja kože našim sugrađanima preko najnovijeg izuma Oka sokolovog. Ne smeju Nišlije ni decu da odvezu u obdanište, a da ne padne kazna JKP Parking servis, jer više nema stajanja kolima, moramo u letu sve da završavamo obaveze po gradu - objašnjava on.

Zaključuje da je slika grada sumorna i da ni u novom sastavu Vlade Republike Srbije neće imati ko da se bori da se to promeni.

Podsetimo, jedini južnjak u novoj Vladi je Surduličanin Novica Tončev iz SPS-a, koji je ponovo ministar bez portfelja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    12:51 // 27. 10. 2022.

    imamo poslanike,pet shest,svi jaki,preletaci

  • Var tehnolog

    21:07 // 25. 10. 2022.

    Botovi, znamo vec vasu pricicu! Bane ne valja a da zamejete, kao i ovi vasi nisu dobri i isti su ko Bane ! Nije stigao da vam nekog zaposli, pa ne valja !
    Tema vam nije vazna, jer je sramota da Nis nema ni ministra, cak ni drzavnog sekretara ali je Bane najbitniji ! Prozirno !

  • Laza

    20:38 // 25. 10. 2022.

    Ovi se bore iskljucivo za sebe.Kao i ti Bane.Sta si imao a sta sad imas.Isti di ko i oni.Tako da samo nova lica mogu doneti promene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: