Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 9. 2. 2020.

| Politika

Bane Jovanović: Obilaznica oko Niša je ogledalo (ne)rada

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Bane Jovanović
"Niste uspeli ni azil za pse da uradite, a pričate o nekim brzim prugama"; foto: JV

Novi rok za početak radova na izmeštanju pruge iz centra Niša - 2025. godinu, odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović vidi kao ogledalo (ne)rada gradske vlasti i naglašava da se ništa ne dešava sa objektima koji se nalaze na trasi gde bi obilaznica trebalo da prođe. Novu najavu rešavanja višedecenijskog problema Nišlija Jovanović vidi kao predizbornu kampanju i, podsećajući na ranije najave novih objekata koji nisu izgrađeni poručuje "gospodo iz vlasti, ko više da vam veruje".

Za projekat izmeštanja pruge iz prometnih gradskih ulica, koji neretko izaziva kolaps u saobraćaju, a uz česte propuste u vidu spuštanja i podizanja rampe predstavlja i opasnost po bezbednost u saobraćaju, zadužen je nekadašnji zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

On je nedavno najavio da se počelo sa tehničkim delom posla, ali i da još mnogo što šta treba da se uradi, pa kao realan period za početak izmeštanja pruge vidi 2025. godinu.

Pred prethodne izbore najavljena je, a kasnije i otvorena Kancelarija za projektovanje Grada Niša u Tržnom centru Kalča, gde se uredno plaćaju svi troškovi, a sve kako bi se udomio bivši zamenik gradonačelnika kome je to "nagrada" i "priznanje" za nesposobnost i slabe rezultate koji su se odrazili na Niš posle njegove smene (...) Obilaznica oko Niša je ujedno i ogledalo njegovog (ne)rada - poručuje Jovanović.

Povezujući sve sa predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati na proleće, Jovanović podseća i na druga obećanja poput Muzeja, Koncertne dvorane, Ekspo centra i natkrivanja stadiona, te poručuje "niste uspeli ni azil za pse da uradite, a pričate o nekim brzim prugama".

Na predstojećim izborima vladajuća stranka sprema novog kandidata za gradonačelnika, trećeg po redu, jer lokalnim čelnicima očigledno ne ide, s obzirom na to da se na lokalnim izborima kriju iza imena Aleksandra Vučića, a Niš dobije ništa, dan nakon izborne trke, evo već osam godina tako (...) Siguran sam da će Nišlije na izborima koji slede otkriti vaša prava lica, jer kao što šminkate asfalt tako ste se sakrili i iza predsednika države na izborima, ali pašće maske vrlo brzo - kaže Jovanović.

Inače, nebrojeno puta najavljivano, a onda pomereno, izmeštanje pruge preduzeće Infrastruktura železnice Srbije su najavile za 2023. godinu. Međutim, Ljubivoje Slavković smatra da to nije realan rok i pomerio ga za dve godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović

    09:02 // 11. 2. 2020.

    MOŽE li u ovoj SLJIVA, ( banana država je institucija za "ovo", što su Srbi napravili ovde)državi da nadležni organ obznani narodu imovinsku kartu javnih funkcionera Branislava Jovanovića i Ljubivoja Slavkovića.
    TO JE DUŽNOST ORGANA VLASTI, JER SU CEO RADNI VEK BILI NA BUDŽETU I ISPLACIVANI NARODNIM PARAMA.
    Tada bi svima bilo sve jasnije.

  • PM

    14:20 // 10. 2. 2020.

    Već postaje otužno kada se B. Jovanović "javi"..Koliko znam, Vi ste pravnik. Pa, znate li nešto iz svoje struke i da li ste to ikada radili.. Kažem "otužno" jer vidim Vaš napor da nađete nešto i onda pričate, pričate... Podsetite se samo Vašeg učinka (u svakom pogledu), kada ste bili u mogućnost da zaista nešto doprinesete ovom gradu, pa ćete videti da ste bili i ostali SVI ISTI. Boli Vas za Niš!

  • Igor

    13:47 // 10. 2. 2020.

    Gledajte ovako,nije fora sad da se izmesta pruga vec je to projekat za naredne izbore 2024 godine,ako ne bude vanrednih.Ovi sad izbori nista nece promeniti,mozda se glavešine promene,nebitna kozmetika.
    Aktuelna vlast nema potrebe da kampanjom,njima je bitno samo da izadju.Trljaju ruke i kazu:Oho Ho !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: