Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 29. 8. 2019.

| Politika

Bane Jovanović: Pitajte gradonačelnika gde je Muzička dvorana

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Transparent dvorana
Smatraju da je dvorana lažno obećanje; Foto: SSP

Odbornik i prvi čovek Stranke slobode i pravde u Nišu Branislav Jovanović smatra da je obećanje vlasti da će biti izgrađena Muzička dvorana na Bulevaru Nemanjića bilo lažno. Na mestu na kome je najavljena izgradnja objekta omladina ove partije postavila je tablu sa natpisom "Traži se moderna koncertna dvorana".

Jovanović kaže da su ovakvim gestom hteli da skrenu pažnju da objekta još nema, a umesto njega na parceli su šiblje i smeće. Na tabli "Traži se", nalazi se i pobednički projekat buduće dvorane, a ispod fotografije je napisano i "za više informacija pitati gradonačelnika". Bulevar dvorana Umesto dvorane i dalje rastinje i smeće; Foto: SSP

Iako su gradonačelnik Darko Bulatović, i oni koji su posećivali Niš najavili izgradnju koncertne dvorane, koja bi bila izgrađena 2020. godine, a nalazila se na Bulevaru Nemanjića, u širem centru Niša, dijagonalno od gradskog Doma zdravlja, do danas se ništa nije uradilo povodom ovog projekta, a mesto je napušteno i zaraslo u korov i šiblje - navodi Jovanović.

Iako je gradolnačelnik naveo da se radi na dobijanju građevinske dozvole i ekproprijaciji zemljišta, dodaje Jovanović, ostaje da se vidi hoće li do kraja godine početi sa sređivanjem.

Smatramo da je koncertna dvorana samo jedna od lažnih obećanja trenutne vlasti, ovo mesto nikada nije očišćeno niti je ikada sređeno, a planira se koncertna dvorana o kojoj niko ništa ne zna. Ne zna se kada će biti ni kako će biti obezbeđena sredstva, ali je Grad imao silne troškove oko ove, za sada, promašene ideje - dodaje Jovanović.

Podsetimo, prošle godine bio je sproveden konkurs za izbor idejnog rešenja zgrade Muzičke dvorane, a na predstavljanju pobednika je rečeno iz gradske vlasti da se tokom ove godine priprema dokumentacija kako bi sledeće tražili finansije iz projekata ili budžeta RS.

Kada je ministar kulture Vladan Vukosavljević septembra 2017. prvi put najavio izgradnju dvorane u Nišu, kazao je da bi trebalo da bude završena za 4 do 5 godina kao i da će se izgradnja finansirati iz republičkog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Brane

    12:33 // 30. 8. 2019.

    A gde je nova autobuska stanica, nova izmeštena pijaca, nova bulevarska pijaca, nova sportska dvorana,... i sve ono što su nam obećavale sve gr.vlasti

  • Mara

    05:54 // 30. 8. 2019.

    simpatična reklama

  • Milutin M.

    19:27 // 29. 8. 2019.

    Ne razumem, zar Bane ne radi trenutno u direkciji za izgradnju Niša? Zašto ne da otkaz? I zbog ovog slučaja i svih ostalih gde se ne slaže sa Upravom.

    • Nišlija

      22:43 // 29. 8. 2019.

      Kako se ne slaze kad gori od želje da se uradi sto pre.
      Prijatan sendvič pred spavanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: