Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 25. 11. 2022.

| Politika

Bane Jovanović o obračunu u SNS-u: "Srećne vam rane, junaci"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Bane Jovanović
Stižu osude i od dela opozicije; foto: JV-A. Stankov

To što je došlo do tuče između naprednjaka u Nišu, potvrđuje strahove Nišlija da nisu bezbedni u sopstvenom gradu, gde je u gradskom parlamentu, kao i na ulici prisutna doza agresivnosti koja je usmerena ka pojedincima koji drugačije misle, smatra odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović i traži hitno formiranje anketnog odbora.

Nedavni incident koji se dogodio na partijskom sastanku SNS-a tokom koga su se fizički razračunali odbornik i bivši zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i naprednjak Marko Simov, naišao je na brojne kritike građana, predsednika Skupštine Grada Bobana Đunića, ali i opozicije.

Dok gradonačelnica nije želela da se "upliće" u obračun, odbornik Branislav Jovanović uputio je kritike svim niškim naprednjacima.

Gospodo, vaš slogan "brže, jače, bolje“ ne znači da treba da se utrkujete ko će brže doći do stana, ko će se jače potući nego je trebalo da se borite protiv građevinske mafije, korupcije, kriminala i da obezbedite lepši i komforniji život našim sugrađanima - naveo je on.

Komentarišući tuču naprednjaka u mesnom odboru Palilula Jovanović traži hitno formiranje anketnog odbora jer je jedan od učesnika tuče, između ostalog, i gradski odbornik.

Ovo je jedan u nizu sukoba u vrhu SNS-a u Nišu. Biili smo svedoci fizičkog obračuna u porti crkve obližnjeg sela, Donjeg Matejevca, imali smo patrole i fizička obezbeđenja koja razdvajaju i uteruju red u ulici Petra Seratlića kod Kliničkog centra i evo sada primitivna tuča gde je intervenisala policija. Otuđili ste se od naroda, utrkujete se za funkcije - poručio je Jovanović.

Inače, još nije zvanično utvrđeno ko je započeo sukob. Bivši zamenik gradobačelnika Banđur označio je Sotirovski kao glavnog krivca za taj stranački obračun, dok Simov pak tvrdi da Sotirovski nije ni pomenuo, a kamo li "da će ga uništiti", već da ga je stariji kolega prvi napao, jer mu je nešto rekao u poverenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    14:03 // 27. 11. 2022.

    Sta je sve izgradjeno ili rekonstruisano u nasem gradu u vreme Baneta Jovanovica i Milosa Simonovica,ovi nisu sposobno ni da okrece.

  • Dušan

    01:07 // 27. 11. 2022.

    Koj će koga nego svoj svoga. Baš im je merak...

    Precednik da gi pohvali.

  • Petar SNS

    13:30 // 26. 11. 2022.

    Rećiću samo ovo NARODNO . PAS LAJE VETAR NOSI . sve izrečeno je laž . Najača politička organizacija je SRPSKA NAPREDNA STRANKA - SNS

    • Učiteljica

      16:47 // 26. 11. 2022.

      Najjači se piše sa dva “ j “ . Sedi dole nepismeno dete . Čista jedinica za tebe !

    • Andjelina Heroina

      21:16 // 26. 11. 2022.

      E Petre sve dok postoji partijski i mogu reći sektaški SNS,, ovaj jadni i napaćeni narod će ispašta ti. Oni koji su neposlušni u partiji, oni otpadaju u igri i dilu. Što sam uvek krivila Tita za ovakvu situaciju, sada mogu reći da je Tito bio mala maca. Imalo je za sve, sada samo ko je u SNS-u taj opstaje i napreduje. Ali ničija nije gorela do zore, doći će i ovome jednom kraj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: