Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 24. 10. 2017.

| Politika

Bane Jovanović ostao bez stranke

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane
Jovanović čeka odluku opozicije; foto: NPS

Nakon stranačkog angažmana dužeg od 2 decenije i nekoliko partijskih knjižica, poznati niški političar Branislav Jovanović je, kako sam kaže, trenutno bez stranke. Iako je bio funkcioner Narodnog pokreta Srbije on se nije, kao njegove stranačke kolege, pridružio Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

Narodni pokret Srbije se u nedelju fuzionisao sa Narodnom strankom koji je ponudio novu opciju na političkom nebu Srbije.

Međutim, iako je Jovanović bio jedan od osnivača Narodnog pokreta Srbije, on nije podržao Vuka Jeremića, jer kako sam kaže, “još je rano da se opredeljuje”.

Trenutno sam bez stranke. Odbornik sam koalicije “Niš, moj grad” i mene interesuje lokalna priča. Moj konačan stav o tome šta ću i gde ću, zavisiće od toga da li će opozicija biti u jednoj ili više kolona. Čujem da će parlamentarni izbori biti marta naredne godine i ako ih opozicija ozbiljno shvati onda mogu negde da se svrstam, inače sve ostalo je avantura - rekao je Jovanović.

Jovanović je svoju političku karijeru počeo u Srpskom pokretu obnove, a nakon lošijih rezultata 2000. godine napustio je ovu stranku i osnovao Narodnu stranku Pravda, a kasnije i Nišku pravdu.

Na jednim lokalnim izborima je bio na listi DSS-PDS-NDS (Koštunica-Perišić-Vuksanović), a 2002. se učlanio u G17 plus. Kasnije kada je G17 plus postao deo Ujedinjenih regiona Srbije, on je postao deo i te političke opcije koju je napustio početkom 2015. godine kada je i formiran Narodni pokret Srbije.

Iako je prethodnih 20 godina bio često u vrhu gradske vlasti, a i u poslaničkim klupama, kako sam kaže, on je uvek bio deo opozicionih stranaka.

Ja sam bio u različitim strankama, ali te stranke najčešće nisu bile na vlasti ili su bile opozicione. Bio sam u SPO-u koja je bila u Nišu na vlasti, ali je bila opoziciona 10 godina. Bio sam u Pravdi koja nikad nije bila na vlasti, pa evo i sad u NPS. Bio sam jedino u G17 kad je bio na vlasti. To jedino - kaže Jovanović.

Podsetimo, odborničko mesto koje trenutno ima u niškoj Skupštini, Jovanović je zadužio nakon izbora 2016. kada je na listi koalicije “Niš, moj grad” bio predstavnik Rusinske stranke.

Pre toga je bio hapšen zbog navodnih malverzacija u Direkciji za izgradnju grada, ali su nakon nekoliko meseci zatvora i višegodišnjeg procesa sve optužbe odbačene, a on je tvrdio da je reč o političkom hapšenju.

Detaljniju biografiju Branislava Jovanovića pogledajte u rubrici “Ko je ko?”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciceron Zaplanjsky,

    07:50 // 25. 10. 2017.

    ... I sada, kao kroz maglu, opalo lišće i šaš čujem glas moje majke ranih 90-tih:
    "Da l ćeš i ti ikad biti kao Bane, dobri sin
    vaspitan i solidan i koristan i poslušan,
    kao Bane odmeren i usmeren i proveren,
    za sve,
    Kao Bane dobri sin, biti miran , biti fin
    kao Bane vredni mrav, predan radu sav!
    Nikad, kao Bane, nikad ,
    kao Bane... i niko kao Bane"

  • marko

    07:14 // 25. 10. 2017.

    Guske, banane itd.grad nam vode nesposobno ljudi dokle smo stigli

  • Natali

    21:28 // 24. 10. 2017.

    Pogledala sam snimak sa njim u vezi mosta u D. Vlase.Sačuvaj me Bože kakav dijapazon reči koristi a bio je "jedan od najjačih" političara u Nišu i skakutao sa pozicije na poziciju...Zato grad tako i izgleda jer ga Šojići vode.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: