Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:41, 14. 11. 2022.

Bane Jovanović pred sutrašnju Skupštinu: Izneću dokaze o sprezi niških političara i građevinske mafije

bane jovanovic Podneo četiri odborničke inicijative; ilustracija; foto: JV

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović podneo je četiri odborničke inicijative - jednom od njih traži detaljan izveštaj o borbi protiv građevinske mafije jer tvrdi da ima dokaze da neki lokalni političari sa njom imaju veze. Traži i informacije o ishodu sukoba Perišića i Sotirovski, besplatno obdanište, prevoz i obroke za đake, kao i da neko odgovara za izgled Ulice vojvode Putnika.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Haralampije

    18:05 // 14. 11. 2022.

    Tako to izgleda, kad kudi grne ćup!!!

  • Sofija

    18:11 // 14. 11. 2022.

    Prosto me čudi da vi nakon svega što ste prošli u politici i oko nje, niste shvatili da sve, ama baš sve, da bi opstalo, mora da ima potporu i finansijsku podršku mafije i da se odvija po davno proverenoj šemi: "Pola pije, pla šarcu daje"...E, Bane, Bane...I šta ćemo sad?

  • SPREGA VLASTI I G17%

    18:35 // 14. 11. 2022.

    G- je od gradjevinska

  • Poltron

    18:49 // 14. 11. 2022.

    Bane ispričaj i kakva je situacija u Jkp Naissus pošto je tamo užas plate katastrofa i ucenjivanje sa prevoz i pretnje.....

  • Torpedo

    19:05 // 14. 11. 2022.

    Bane, samo napred, ne obaziri se na ove placene botove i uvlakace ! Sam si protiv svih, samo teraj! Istina je na tvojoj strani !

  • Seljak

    19:17 // 14. 11. 2022.

    Sada već ova najava prelazi u razno. Ako imaš dokaze, onda je red na nekim organima da odrade svoj deo posla, ako pretiš a nemaš ili tvrdiš pazar, onda će celom gradu poznati tenderaš da ti uzme merku, sve sa nekadašnjim zjedničkim šefom.U svakom slučaju svaka čast ako ne odustaneš ti si pobednik. Istraj i Niš je ponovo tvoj. Bravo i podrška.

  • Срба

    19:33 // 14. 11. 2022.

    Нек изнесе- са све именима!
    Град је у ХАОСУ! У старим деловима града и старим улицама више неће моћи нормално и мирно да се живи. Уништене су многе старе и историјски вредне куће по центру зарад нечије похлепе, а зградурине се умећу у ћор-сокаке и споредне уличице где већ не може да се прође! Ово је скандалозно шта се дешава.

  • Nislija

    20:00 // 14. 11. 2022.

    Valjda tuzilastvo i policija treba da se bavi ovom temom a ne lokalni politicari na sednici Skupstine. Ako imas neka saznanja duzan si po zakonu da to prrijavis tulastvu inace si njihov saucesnik.
    Drzava jeste vlasnik ali je Klinicki centar korisnik tako da se pravobranilac tu nista ne pita nego se pita direktor Klinickog centra.
    Jasno je i tebi da para nema za besplatno odaniste,uzine i prevoz

    • vmp

      07:44 // 15. 11. 2022.

      na stranu bane i njegov udeo u asfaltu, ali da li vi stvarno mislite da tuzilastvo i policija rade po prijavama gradjana? rusenje u bg, trgovina oruzjem, krsenje ustava....a tuzilastvo cuti. ono je saucesnik u mahinacijama vlasti. ono je instrument vlasti, tu je da juri neposlusne i zataskava pljacku. sudstvo je rak rana srbije, to je zvanicna statistika.

    • dr Jakov Zlatar

      09:03 // 15. 11. 2022.

      Nišlija@To što si nišlija (ja se SAMO time ne bih hvalio) ne znači da nisi mlad i naivan. Dakle Državno pravobranilaštvo je ovlašćeno da izjavljuje pravna sredstva radi zaštite imovinsko-pravnih interesa države, kada se radi o imovini Republike Srbije, a korisnici nemaju poslovnu pa i parničnu sposobnost.Pravo se uči na fakultetu a ne na portalima, prijatelju.Ne ide na sud kirajdžija nego gazda.

    • Robin Hud

      09:50 // 15. 11. 2022.

      Nisi u pravu da nema para jer se gradi nacionalni stadion koji ce potrositi skoro 1milijardi Eura, placaju se prenosi Premijer lige 600 mil Eura, Bg ima za tablete i besplatne knige djacima, spomenik, aerodrom u Bg, Bg na H2O i mnogi drigi ugovori su tajni,....

    • neko iz mase

      10:13 // 15. 11. 2022.

      ...tužilaštvo i policija treba da se bave ovom temom...ha, ha, ha...dobar vic, pa svi oni rade zajedno i svi imaju procenat, ovde više ne postoji ni jedna jedina državna institucija koja radi kako treba, svi koji odlučuju u državnim institucijama su korumpirani i dok se to ne reši ova država će propadati

  • Krivuljan

    20:51 // 14. 11. 2022.

    Ako sutra javno ne izneseš detalje tvojih dokaza ili ako ne predaš tužilaštvu taj materijal(uz prisustvo novinara), znači da si uzeo pare i to ogromne da ćutiš.
    Sutra će se videti ko je vera, a ko nevera. Bome, udario si na tri bivša drugara, kako će se završiti videće se. Ova tvoja izjava direktno utiče na budućnost prvog čoveka građevinske delatnosti u gradu, a celi grad zna ko je u pitanju.

  • Darko

    21:03 // 14. 11. 2022.

    Slazem se da bilo koja mafija pa i ta gradjevinska treba da bude tema za tuzilastvo sve drugo je cisto politikanstvo.
    Pravobranilastvo zastupa drzavu pred sudom a ne raspolaze niti upravlja drzavnom imovinom vec to rade nadlezni drzavni organi. Kao pravnik Bane bi to morao da zna. Sto se tice besplatnog obdanista i uzina nesto se ne secam se da su bili besplatni kada je on vodio ovaj grad.

  • Zoran Ilić

    22:54 // 14. 11. 2022.

    Obratite pažnju na kej kod toplane pa u pravcu bivšeg merkatora (Roda) uništavaju najlepši deo keja,prave dalekovode a sve su preko noći ogradili ogradama i postavili obezbeđenje.Narode probudi se.Samo pogledajte kej na šta liči

  • Petar SNS

    22:55 // 14. 11. 2022.

    Bane kod mene u selu kažu "plaši mečku sa rešeto" Nemojmo performans vreme toga je prošlo . Znaš Bane kada se setim mi smo je zvali crna trojka a svi ste naravno bivši i bogati danas sam video bivšeg Boška Ristića u BMWu bivšeg Zoran Živkovića u džip Tojota Acu Krstića u Audi i tako dalje . Mašete nekim papirima godina i ništa . To su prazne priče dragi moj Bane vreme je za političku penziju .

    • Smuk II

      13:45 // 15. 11. 2022.

      @Pericasns : Ti , prvo da se vrneš u selo i da završiš osnovnu školu i odma' da doktorišeš i da budeš neko mu...dro lice u SNS i da uznapredjuješ ! Banetu nisi ni donekle akamoli odnekle !

  • Parking

    00:05 // 15. 11. 2022.

    Cudi me jer niko ne komentarise sto hoce na sednici da ukinu obaveze investitora da za izgradjen stan moraju da naprave parking mesto. Kolaps u najavi

  • Mira

    07:32 // 15. 11. 2022.

    Nešto se ne sećam da u tvoje vreme nije bilo te mafije,besplatnog prevoza,besplatne užine za djake,pomoći grada onima sa manjim primanjima. Dobio bi podršku da je toga bilo a sada ne.

  • Sima

    08:23 // 15. 11. 2022.

    Verovatno ceš i dokaze protiv sebe da izneses ili misliš da je to zaboravljeno....

  • sky

    09:49 // 15. 11. 2022.

    Kome šta nedostaje o tome i priča, tako kaže Frojd.
    Banana priča o poštenju
    Zaboravio čovek kad je on dovodio investitore, Zamparini itd...

  • Solomon

    13:04 // 16. 11. 2022.

    Bane je u pravu što sve to kaže i što predlaže,ali čisto sumnjam da će to sve da se usvoji. Niš grad koji je nekada imao je dušu dok su ga vodili nišlije starosedeoci. Od kako su došli "gradjani" sa strane i doneli svoju ne kulturu postao je svačija i ničija prćija. Teško nama sa samima sobom i sa ovima što nas vode ko ovce na ispasu.

  • Decak

    10:31 // 17. 11. 2022.

    Povodom sprege politicara i gradjevinske mafije dodajmo i predvidjenu izgradnju nacionalnog stadiona u Surcinu - potpuno nepotrebnog i skupog projekta (oko milijardu evra iz budzeta Srbije).

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: