Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 4. 5. 2018.

| Politika

Bane Jovanović traži vanredne lokalne izbore pod kontrolom EU

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bane jovanović
Ko je misteriozni treći čovek kojeg na scenu "uvodi" Bane Jovanović?; Foto: M. Z.

Nakon teatralnog obraćanja ministarke Zorane Mihajlović u kojoj ona kritikuje gradsku vlast, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović tvrdi da je Vlada Srbije spremila trećeg kandidata za novog gradonačelnika Niša. Zato ovaj opozicionar zahteva vanredne lokalne izbore, ali pod nadzorom Evropske unije i “drugih prijatelja Srbije”.

Jovanović nije naveo ko je taj “misteriozni treći čovek” kog bi Vlada Srbije "uvela na političku scenu" Niša, ali nije precizirao ni na koja prva dva misli. “Nadgledane” izbore Jovanović traži zato što je u Nišu bilo najviše ponavljanja glasanja tokom izbora 2016.

Evo već sedma godina kako pričamo da je gradska vlast nesposobna, da nema viziju, da su usporili razvoj grada, da je Niš bez perspektive sa najnižim platama, nižim i od Pirota i Kragujevca. Grad, nažalost, vode prebegli kadrovi iz drugih stranaka, a Vlada Srbije je već spremila trećeg kandidata za novog gradonačelnika Niša - kaže Jovanović.

Kao kulminaciju i ogledalo gradske političke krize, Jovanović navodi teatralno obraćanje ministarke Mihajlović u kojem je ona navela da je gradska vlast nesposobna da upravlja Aerodromom "Konstantin Veliki".

Još jednom sugerišem, dajte svi ostavke, uvedite privremene mere da idemo na vanredne izbore - kaže Jovanović.

Odbornik Jovanović dodaje da se niški čelnici isključivo bave svađama, aferama i hapšenjima, dok su javno komunalna preduzeća u kolapsu, a nema nijedne nove investicije u infrastrukturu.

Ono u čemu gradski čelnici prednjače je njihovo imovno stanje koje enormno raste kupovinom novih džipova i stanova u novom mandatu - navodi Jovanović.

Podsetimo, pre 2 godine kada je za gradonačelnika postavljen Bulatović, kandidati su bili i tadašnji aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić, Boban Džunić i sadašnji predsednik Skupštine grada Rade Rajković.

O navodnim strujama među niškim naprednjacima spekuliše se već godinama, a sumnje “podgreva” i to što nikada nisu održani unutarstranački izbori u niškom SNS. Jedini koji je ikada potvrdio postojanje naprednjačkih niških struja bio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    02:05 // 6. 5. 2018.

    Evo ja mogu da budem kandidat? Mlad sam, tupAV sam, nisam mnogo pametan al to nisu ni ovi sto nas sad vode. Treba se zenim, pa mi treba posao za mene, zenu, suraka, svastiku, zeta, surnjaju, svasticica i ostalu rodbinu.Nama ne treba mnogo, samo da si sedimo u ubave mekacke fotelje i nista da ne radimo i da si primamo po neki dinar a ako nesto ispadne da maznemo nece mnogo, samo sve.

  • Glasac

    11:40 // 5. 5. 2018.

    Zar mislis na krilima aerodroma da zauzmes fotelju grdno si se prevario jos nisu prosla secanja kada si harao gradom

  • Kalca

    10:14 // 5. 5. 2018.

    Nista ti u svom zivotu nisi napravio. Slab djak, slab pravnik, slab privrednik. Sve cega si se dohvatio, upropastio si. Nista nisi stvorio, vec si samo TROSIO tudje pare. Odakle ti bogatstvo, ako smes kazi. Moyda bi sada bio pilot pa da letis. Kao arusofil hoces li MIGA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: