Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:45, 9. 10. 2018.

| Politika

Bata Vučković i zvanično većnik, opozicija sumnja na “trgovinu” funkcijama

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
bata-vuckovic23.jpg
Opozicija sumnja da je Vučković ucenjen da odbije direktorsko mesto u "Mediani" i da je zauzvrat dobio većničku funkciju; foto: JV arhiva

Bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća Mediana Bratislav Vučković na sednici Skupštine grada Niša sa 40 glasova "za" i 5 "protiv" i formalno je izabran za gradskog većnika za planiranje i izgradnju. Opozicija negoduje na ovakvu odluku, jer smatraju da se radi o “trgovini” - direktorsko mesto u Mediani za većničku fotelju.

Mesto u Gradskom veću koje je zauzimao Miloš Milošević, preuzeo je Vučković, nakon što je nakon jednogodišnjeg konkursa za direktorsko Mediane, gde je bio prvi na listi, odustao od kandidature.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji ga je predložio, kaže da su sada svi uslovi ispunjeni za Miloševićevu zamenu, nakon što je dosadašnji većnik podneo ostavku na tu funkciju pošto se zaposlio u Toplani.

Razlog za Vučkovićev izbor je podneta ostavka od strane Miloševića i stvaranje uslova da Veće bude u kompletnom sastavu. Radi se o ozbilnom čoveku, kojeg svi lično znate. Iznosili ste pozitivna mišljenja o njegovom radu. Iz razgovora sa njim, dobio sam uverevanja da želi da bude saradnik gradonačelnika i član Gradskog veća - rekao je Bulatović.

Ipak, opozicija ne spori da je Vučković sposoban, ali da je sumnjiv njegov put do funkcije. Odbornik Branislav Jovanović smatra da je Vučković ucenjen da odustane od direktorske funkcije u Mediani.

Učestvovao sam na jednoj nagodbi. Bio sam prisutan kada je prećeno jednoj osobi da će sve da izgubi, ako ne pristane na ponudu. Sve se odvijalo u jednom kafiću. Strah čoveku često obraz kalja. Maske su pale. Podržao bih ja predlog da je iskren, da je iz duše, pošto je duševan, međutim ja znam da je stigla naredba sa neke “tajne lokacije” - rekao je Jovanović.

I Dragoslav Ćirković ispred Odborničke grupe "Niš moj grad" rekao je da ne podržava ovakvu odluku "iz principa", jer su, kako kaže, upravo oni koji sada predlažu Vučkovića za većnika, njegov rad su osporavali. Pored toga, i Ćirković sumnja da se radi o "trgovini" za funkciju.

Nećemo podržati predlog gradonačelnika, sa svim obrazloženjima i biografijom koja je za pohvalu. Nećemo, jer smo principijelni. Radi se o nekokrektnoj i nečasnoj trgovini koja se dogodilla. Šta su razlozi da Vučković ne ostane na listi za Medianu. Kako to da jednog ko je bio prvi na listi, sklone. Vučković je bio dobar direktor Mediane - navodi Ćirković.

Podsetimo, Vučković je predložen za člana Gradskog veća, samo nekoliko dana nakon što je odustao od kandidature za direktora Mediane, na konkursu koji se nije završavaoo godinu dana i na kojem je, prema oceni Komisije za izbor direktora, bio prvi kandidat za direktorsko mesto.

Tada je u v.d. stanje postavljen Dragoslav Pavlović, bliski saradnik i pomoćnik gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, koji je bio drugorangirani na listi. Da bi konkurs posle godinu dana bio konačan, kao i da bi preduzeće dobilo direktora u punom mandatu, neophodno je bilo da prvorangirani odustane od kandidature ili da se raspiše novi konkurs.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    20:56 // 10. 10. 2018.

    Zar i ti sine,Bato?Obruka Palilulu!

    • Cedjena limunada

      08:18 // 11. 10. 2018.

      Isto ko i Bane.Stim sto njega nisu primili u stranku. Bruka i sramota.Za njih ce samo tazbina da glasa sledeci put.Niske bruke.

  • kole

    12:46 // 10. 10. 2018.

    reciklirani tipovi.

  • Lister

    11:14 // 10. 10. 2018.

    Pravi domacin u lister odelu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: