Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 3. 5. 2017.

| Politika

Behljulji: Vučiću odgovaraju Muslijuove izjave

Autor:B. G.Izvor:Vranjske
Nedžat Behljulji
Političke izjave Albanaca kao poručene iz Beograda; Nedžat Behljulji, arhivska fotografija, MC.rs

Komentarišući separatističke izjave predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua, uticajni bujanovački privrednik Nedžat Behljulji smatra da je "moguće da su naručene iz Beograda".

U izjavi za Vranjske Behljulji zaključuje da su izjave Muslijua neosnovane i podseća da je ovaj albanski lider nedavno tražio i da se u Nišu podigne spomenik Skenderbegu.

Obećao je da će da podigne spomenik Skenderbegu u Nišu, a u stvari nije u stanju da to učini ni u Bujanovcu, ili da makar trg dobije njegovo ime - kaže Behljulji za Vranjske.

Behljulji smatra da su izjave predsednika Nacionalnog saveta Albanaca "fabrikovane" i da se "može steći utisak da su naručene iz Beograda".

Ova situacija je idealna za Vučića i vlast u Srbiji, gde on narod i državu spašava od velike Albanije. Samo, ovde mi nije jasno kako su sad Vučić i Rama najednom postali neprijatelji, a u protekle dve godine videli su se nekoliko puta. Podsetiću da su obojica konstatovali kako su Srbija i Albanija najozbiljni regionalni partneri - kaže Behljulji.

Kao zanimljivost Behljulji primećuje i trenutka za podizanje tenzija, kad u Srbiji i Albaniji građani protestuju protiv vlasti.

Ni Tači nije u boljoj poziciji jer je 2017. izborna godina na Kosovu, i to na svim nivoima, pa kosovski predsednik pričom o velikoj Albaniji skreće pažnju sa neuspeha pod njegovom vlašću - ocenjuje Behljulji.

Zaključujući da na izjave Jonuza Muslijua "ni Albanci ne obraćaju pažnju", Behljulji predlaže da Država "umesto što se bavi Muslijuem, treba da proveri poslovanje Nacionalnog saveta i kako se troši novac poreskih obveznika“.

Podsetimo, u poslednjih dvadesetak dana Musliju je dao nekoliko veoma spornih izjava.

Najpre je sredinom aprila u razgovoru za Presheva jone zaključio bi da "sa Albanijom i Kosovom ujedini i Preševska dolina".

Zatim je u intervjuu za TV Prva je prošle nedelje premijera Albanije Edija Ramu nazvao "svojim predsednikom", a pritom zaključio ga "ne živi u Srbiji, već u Preševskoj dolini" koja, kako je rekao "traži oslobođenje".

Detaljniju biografiju Jonuza Muslijua možete pročitati u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: