Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 21. 2. 2024.

| Politika

Belopalanački većnici dobili svoja zaduženja

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
opštinsko veće
Većnici dobili zaduženja; foto: Opština Bela Palanka

Nakon što su izabrani na konstitutivnoj sednici belopalanačkog parlamenta, članovi Opštinskog veća na prvoj sednici dobili su i svoja zaduženja. Četvoro većnika zadržalo je svoje resore, dok je nova većnica Jelica Spasić Ognjanović preuzela zaduženja koja je imala njena prethodnica Marija Anđelković u oblasti oblasti srednjeg i visokog obrazovanja omladine, sporta i nacionalnih manjina.

Rade Mladenović ostao je većnik za oblast razvoja poljoprivrede, Dragana Živković je opet zadužena za razvoj infrastrukture i zaštite životne sredine, kao i Dragan Đurić za oblast razvoja komunalne delatnosti, urbanizma i puteva, dok će se Marija Bošković i dalje baviti kulturom, informisanjem, socijalnom zaštitom, zdravstvenom zaštitom, predškolskim i osnovnim obrazovanjem.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da je pred svima njima puno izazova i planova koje treba realizovati kako bi svi zajedno učinili da se Bela Palanka u ekonomskom, ali i u svakom drugom pogledu razvija sve više.

Pred nama je puno posla, ali sam siguran da ćemo radeći zajedno i uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i evropskih fondova uspeti da podignemo kvalitet života svih naših građana. Pozivam i sve građane Bele Palanke da nam se jave, da daju sugestije, predloge ali i kritike kako bi svi zajedno doprineli razvoju svog mesta. Naša vrata otvorena su za sve naše sugrađane - rekao je Miljković.

Na prvoj sednici Veća usvojen je i Poslovnik o radu Opštinskog veća, a data je i saglasnost na predlog Odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Opštine Bela Palanka za period od 2024. do 2026. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    12:34 // 21. 2. 2024.

    Sta cemo sa platom u TGRS ispod minimalca?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: