Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 20. 2. 2017.

| Politika

Beogradske centrale odlučuju o ulasku vranjskog SPS-a u vlast

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
sps i sns
Vranje "kamen spoticanja" za naprednjake i socijaliste; Ilustracija; foto: JV

Nakon što je Socijalistička partija Srbije podržala predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića, u Vranju se govori o tome da bi i socijalisti mogli da postanu deo vlasti. Po svemu sudeći odluka o tome će se donositi u centralama stranaka, a razgovore bi trebalo da vode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Iako su po kuloarima počele da kruže priče o tome da socijalisti dobijaju trećinu kolača u vladajućoj koaliciji, te da će im pripasti mesto zamenika gradonačelnika, predsednik Gradskog odbora SPS Zoran Antić, demantuje da su razgovori o bilo kakavim podelama funkcija uopšte vođeni, ali ne negira da, u ovakvim okolnostima i narušenim odnosima na relaciji dveju stranaka, ne bi bilo lako voditi kampanju u Vranju.

Mi smo imali razgovore na nivou partije sa predsednikom Ivicom Dačićem i zaključak je bio, na osnovu onoga što smo mi izneli, da na tu temu direktno razgovaraju Dačić i Vučić. Nije bilo drugih kontakata i razgovora, a kamoli pominjanje bilo kakvih formacijskih položaja, mesta ili personalnih rešenja, kako se spekuliše. To nije bila tema - kaže Antić za Južne vesti.

On kaže da je na sastanku u Beogradu bilo reči o tome kako da se odluka organa partije o kampanji sprovede na lokalu.

U ovom odnosu snaga je praktično nemoguće da mi vodimo kampanju za Vučića, jer ne mogu da mobilišem ljude, niti je moguće da neki koji su doživeli progon od naprednjaka sada rade za Vučića. Naši resursi su u ovom momentu veoma ograničeni - kaže Antić.

Slaviša Bulatović, predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, kaže da nema nikakve informacije o bilo kakvim odlukama na lokalu, ali je zadovoljan “što su socijalisti podrškom Vučića pokazali da im je interes države na prvom mestu”.

Igor Andonov zamenik gradonačelnika, ocenio je da je situacija oko eventualnog prekomponovanja vlasti čisto „političko blato“ i da on u tome ne želi da učestvuje.

Ukoliko socijalisti postanu deo vlasti, ja ću podneti ostavku. To sam rekao i nakon što je ova vlast formirana i stojim iza toga - kaže Andonov.

Naprednjaci predvode jednu široku koaliciju i imaju vrlo stabilnu većinu u Vranju. Predizbornu koaliciju sa njima činili su SDPS, PUPS i Romska partija, a posle izbora u vlast je ušao i tadašnji SDS, koji je zbog te odluke kasnije raspušten, a njihov lider Igor Andonov postaje zamenik gradonačelnika.

U međuvremenu njima su se u vlasti pridružili i odbornici Jedinstvene Srbije, tako da u ovom trenutku opoziciju čine samo odbornici koalicije okupljene oko SPS-a i Demokratske stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: