Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 14. 5. 2013.

| Politika

Bez promene vlasti na Crvenom Krstu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
sednica-ck.jpg
Sednici prisustvovali svi odbornici

URS za sada ostaje u vlasti u niškoj opštini Crveni Krst, jer je jedan od 11 odboranika SNS odbio da glasa za predlog svoje stranke.

Iako je početak sednice kasnio više od pola sata do promene u vladajućoj strukturi niške opštine na severu grada nije došlo.

Od 21 odbornika, koliko ih ima ukupno u Skupštini, 10-oro je bilo za uvrštavanje smene funkcionera URS-a u dnevni red, dok je 11-oro glasalo protiv.

jovic Momčilo Jović, šef Odborničke grupe SNSŠef odborničke grupe SNS Momčilo Jović koji je i predložio ovu tačku, kaže da je politika odlučila i da je jedan od njihovih odbornika, ne imenujući ga, glasao protiv.

- Koji je razlog ne znam. Ja sam već zakazao sastanak odborničke grupe gde ćemo izanalizirati stvari. Ako neko bez ičijeg pritiska potpiše taj naš dogovor, a kasnije od toga na sednici odustane, normalno da će da snosi konsekvence - rekao je Jović.

Miroslav Pavlović, šef odbornika URS-a kaže da je došlo do pobede razuma i da vlast ostaje ista.

- Mislim da su u jednom trenutku prevladali ličnu u odnosu na opšte i društvene interese, da su naprednjaci i malo ojačali svoju odborničku grupu, pojavili su se i neki megalomanski maniri, ali na svi sreću prevladala je mudrost - kaže Pavlović.

pavlovic Miroslav Pavlović, šef Odborničke grupe URSIako odbornici SNS-a poručuju da neće odustati od smene pojedinih funkcionera, u URS-u kažu da bez obzira na sva dešavanja “nikome neće zatvarati vrata”.

Zakon je sa druge strane jasan. Kako je objasnio predsednik Skupštine opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović pošto predlog o smenjivanju funkcionera URS-a nije bio na dnevnom redu, odbornici SNS-a mogu isti predlog da podnesu već na nekoj od narednih sednica.

Ipak, sve stranke u koaliciji se slažu da najnovija dešavanja neće poremetiti odnose u ovoj niškoj opštini, niti ugroziti njeno funkcionisanje.

Podsetimo, odbornici SNS-a i stranaka koje ih podržavaju predložili su smenu funkcionera URS-a na Crvenom Krstu među kojima je bio i Predrag Rajković, zamenik predsednika opštine, kao i dve članice opštinskog Veća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    14:13 // 25. 5. 2013.

    Jasno i glasno da se kaže koji član SNS-a nije bio za ovaj predlog i da se za to lice iznađe epilog!

  • miki

    08:03 // 20. 5. 2013.

    Dok je Dinkić u vlasti nema stabilnosti i napretka u Srbiji. On je plaćeni razbijač Srbije a niški banana njegov potrčko i izvršilac.

    • gost

      01:23 // 23. 5. 2013.

      Zar iko og vas misli da je SNS bolji.... oni su samo trenutno jaki,nicija nije gorela do zore,nece ni njihova.Vucic se bori protiv korupcije, to je ono sto nam prezentuju a sta rade clanovi njegove stranke, kupuju funkcije, postavljaju svoje ljude da bi mogli da otvaraju fabrike preko Bugarske. Predsednik drzave ostavio svog sina na mesto izvrsnog odbora, njegov tast ministar, pirotski poslanik veza sa bugarima, inace kum uhapsenog direktora Tigra,zbog povece sume novca,nacelnik okruga kum drugog uhapsenog direktora, Dragana Nikolica. Sve te uhapsene zbog pronevere brani advokatska kancelarija Vladimira Cvijana. Inace visokog funkcionera SNS... Ali para vrti gde burgija nece, mi cemo i dalje njima trebati samo da bi glasali a malobrojni ce profitirati

  • petar

    18:23 // 17. 5. 2013.

    Igor Novakovic ipak spasavao Bananine trabante na Crvenom Krstu. Ovo je kraj. Igore, pa zar i ti sine Brute? U redu je za Bulatovica, njega je Banana postavio na to mesto, ali sta je sa tobom? Haos!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: