Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 14. 9. 2017.

| Politika

Bez sastanka Brnabićeve i Haradinaja u Nišu?

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Ana Brnabić
Nisu upoznati sa sastankom; Foto: Vanja Keser

Iako pojedini mediji tvrde da će se premijerka Ana Brnabić u Nišu sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, ali i sa novoizbranim premijerom Kosova Ramušem Haradinajem za kim je u Srbiji raspisana poternica, u Kabinetu premijerke kažu da “ne znaju ništa o tome”. Pored toga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdi da bi za Haradinaja ulazak u Srbiju značio hapšenje.

Izgradnja auto-puteva i drugih infrastrukturnih projekata, prema pisanju medija, trebalo bi da budu glavne teme o kojima bi se raspravljalo na navodnom sastanku Brnabićeve, Rame i Haradinaja, koji se tereti za ratne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Diplomatski izvori kažu da je ovaj trilateralni sastanak već najavljivan, a uskoro i sasvim realan, jer su mu svrha pre svega zajednički projekti Beograda, Prištine i Tirane, koji su inicirani Berlinskim procesom - piše OK radio iz Vranja.

Međutim, u Kabinetu premijerke kažu da ne znaju ništa o tome.

Nismo upoznati sa tim - bili su kratki u Kabinetu premijerke.


Haradinaj bi u Nišu bio uhapšen

Ukoliko bi se Haradinaj zaista pojavio u Nišu, on bi, sudeći prema izjavi ministra Stefanovića na na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove koju je preneo Insajder, bio uhapšen.

MUP postupa po nalogu tužalaštva u svim slučajevima u kojima se optuženi nalaze na poternicama, i tako će i postupati - rekao je Stefanović.

Podsetimo, prema srpskoj poternici Francuska je uhapsila Haradinaja, ali je Apelacioni sud u Kolmaru odbio zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Haradinaj je nakon povratka kući, postao predsednik nove Vlade Kosova, na osnovu kandidature koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova. Inače, njegovu Vladu podržala je i Srpska lista, koja je u njoj dobila 3 ministarstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    21:21 // 15. 9. 2017.

    Najzad jedna dobra vest.

  • da ni nasankaju,a

    14:33 // 15. 9. 2017.

    Vodite si ga u Beligrad,vi ste se s njim slizali,ne mi!

  • Срба

    02:07 // 15. 9. 2017.

    Немам ништа против. Нека држе тај састанак у Београду- а НЕ у Нишу.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: