Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 24. 6. 2015.

| Politika

Bez smena većnika i direktora Doma zdravlja

Autor:P. B.Izvor:Južne vesti
sednica Skupštine
Vladajuća koalicija nije želela da raspravlja o smeni visokih funkcionera; foto: JV

I pored upornog insistiranja odbornika opozicije, vladajuća većina u niškom parlamentu odbila je da raspravlja o zahtevu Agencije za borbu protiv korupcije za smenu gradskog većnika Srđana Aleksića i direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana.

Pravdajući se proceduralnim nedostacima u zahtevima opozicije, zamenik predsednika Skupštine Nenad Stanković (SNS) odbio je da dopuni dnevni red današnje sednice.

Zasada nije poznato da li će odbornici Skupštine o smenama raspravljati na novoj sednici koja je planirana za danas po podne, na kojoj će se po hitnom postupku glasati o kandidatima za direktore Hitne pomoći, Istorijskog arhiva i "Divljane".

Opozicija je, između ostalog, ukazala i na mogućnost da se zbog letnje pauze u zasedanju gradske Skupštine probije rok od 60 dana koji je dala Agencija.

Bez brige. Ako treba, zasedaćemo u julu ili avgustu. Rok sigurno neće biti probijen - rekao je predsedavajući Skupštine Nenad Stanković.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu većnika Aleksića (SNS) zbog sukoba interesa, dok je smena direktora Doma zdravlja Jerkana (SNS) predložena jer je zaposlio sina u ovoj ustanovi.

Odluke Agencije su već objavljene u Službenom listu Niša, a odbornici imaju rok od 60 dana da o tim smenama raspravljaju. 

Inače, juče je u izjavi za "Južne vesti" sekretar Skupštine najavio da će se odbornici o predloženim smenama izjašnjavati danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Pravdić

    13:17 // 25. 6. 2015.

    Mnogo su naivni oni koji su očekivali da će se dopuniti dnevni red!!Pa kada bi smenili ove i njima sličnima pukla bi tikva,izašlo bi na videlo ko je kome koga zapošljavao, i ko bi ih onda održao na vlasti makar još ovo malo što im je ostalo do kraja!?

  • mm

    11:45 // 25. 6. 2015.

    Izvinjenje Juznim Vestima,trude se da nas informisu,ali samo pijemo depresive i pisemo.Ko da stane Vasiljevicu na put? Jerkanu,Stanojkovicu,i on zaposli sina.Rat Perisica i Stanojkovica je na sceni.Intelegencijo ,bezi. Primitivci juris,ima jos po nesto za svoj dzep.

  • Hijavata

    00:59 // 25. 6. 2015.

    Ne brinite, situacijom vlada Bratoljub Vasilijević, gradski odbornik, narodni poslanik i poverenik SNS za MZ Moša Pijade i faktički predsednik Skupštine GO Pantelej iako je dao ostavku. Kakav lik...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: