Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 9. 5. 2017.

| Politika

Biciklistička staza ka Niškoj Banji gotova do kraja godine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
biciklisticka-staza-radovi-banja-k.g
Tamponirano već godinu dana, ali neuslovno za bicikliste; foto: K. G./arhiva

Dok odbor Demokratske stranke u Niškoj Banji kritikuje nezavršetak izgradnje biciklističke staze ka ovoj niškoj opštini, započetoj u predizbornoj kampanji 2016. godine, predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, njen završetak najavljuje za kraj ove godine u sklopu radova na Loznom kalemu.

Demokrate kažu da pamte sva obećanja aktuelne vlasti u Niškoj Banji, a u saopštenju koje je potpisao predsednik Opštinskog odbora DS u Banji Zlatan Živković, navodi se da je jedno od nezavršenih obećanja upravo biciklistička staza od naselja Nikola Tesla do banjske rampe.

Kako se biciklistička staza nalazi pored tranzitnog puta i na samom ulazu u naseljeno mesto Niška Banja možemo samo da zamislimo šta misle putnici namernici koji žele da svrate u nekadašnji turistički cvet. Nažalost od Banje je ostalo samo ime u nazivu naseljenog mesta, a status banje smo izgubili zahvaljujući aktuelnoj vlasti kojoj je izgleda bitnija raspodela direktorskih mesta od razvoja naseljenih mesta - kažu demokrate.

biciklisticka-staza-radovi-banja2-k.g Biciklistička staza čeka kanalizaciju; foto: K. G./arhivaPredsednik Opštine Dejan Jovanović i lider lokalnog odbora Srpske napredne stranke, kaže da se od biciklističke staze nije odustalo, iako je, kako i sam kaže, ona započeta pre više od godinu dana.

Problem je bio, kako pojašnjava, u atmosferskoj kanalizaciji.

Radimo atmosfersku kanalizaciju za celu turističko-poslovnu zonu Lozni kalem i atmosferska kanalizacija odatle treba da se priključi sa atmosferskom kanalizacijom za biciklistiku stazu i da se odvede na određeno mesto. Mreža kanalizacije na samom Loznom kalemu je već završena, a sada treba da se uradi priključak ispod puta. Plan je da se sve to realizuje u toku ove godine - rekao je Jovanović.


Jovanović: Niška Banja nije izgubila status banje

Iako je ranije i sam govorio da je Niška Banja izgubila status banje zbog lošeg rada prethodne gariniture vlasti, Jovanović na iste kritike demokrata kaže da Banja nije izgubila svoj status.

Ona može da ga izgubi samo ako izvor tople vode presuši ili počne da teče hladna, tačnije ako izgubi taj lekoviti hemijski sastav - priča Jovanović.

Pojašnjava da je on mislio na to da “ministarstva i nadležni koji brinu o razvoju turizma ne sagledavaju Banju kao turističko mesto”.

To sam ja pričao u mojoj predizbornoj kampanji i ovih deset meseci sada, koliko sam na čelu Opštine, intenzivno radim na tome da na Nišku Banju ponovo počnu da gledaju kao na banju i da o Banji počne ponovo da se priča, a dokaz tome je i poseta predsednika Vlade i uređenje Loznog kalema i sve ono što radimo - kaže Jovanović.

Da Niška Banja nije izgubila svoj status, novinarima Južnih vesti je još pre nekoliko meseci potvrdilo i Ministarstvo turizma, a taj njen status je na snazi od 3. jula 1998. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena Pejic

    19:33 // 16. 10. 2021.

    Napravili su trenutno 16.10.2021. takav glib i blato, da vise niko iz sporednih ulica nema gde da prodje, na posao, u grad. 5 godina prave famoznu stazu, i naravno, vise stete nego koristi .. Ovih kisnih dana ne možemo da izadjemo po hleb, bez gumenih čizama...sramota

  • Milan

    13:38 // 31. 7. 2017.

    Od ovoga ipak nista?

  • Vlaja

    11:34 // 19. 5. 2017.

    Takodje i biciklistička staza prema Čegru trebala bi da se uradi i asfaltira od
    restorana Romansa do podvožnjaka a dužini oko 150 m.
    Bili bi zahvalni i vozači a naročito biciklisti, veoma je opasno i za pešake taj deo.
    Ko vozi tuda nema više da krivuda i da pazi da ga neko ne zgazi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: