Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 12. 4. 2017.

| Politika

Bilbordi na kojima se Vučić zahvaljuje glasačima širom Niša

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Bilbord AV
Postizborna kampanja kandidata SNS; Foto: JV

Nišlije su poslednjih dana svedoci postizborne kampanje, jer je SNS zakupio bilborde širom grada na kojima se njihov predsednički kandidat i aktuelni premijer Aleksandar Vučić zahvaljuje građanima koji su glasali za njega. Niški naprednjaci kažu da oni nisu zakupili reklame, niti znaju koliko su plaćene, jer je sve organizovano iz centrale stranke.

Reklame na kojima su boje srpske zastave, sa logom AV koji je korišćen u predizbornoj kampanji, uz poruku “Hvala, Srbijo”, nalaze se u širem centru Niša, na Bulevaru Nemanjića i na još nekoliko lokacija. Bilbord zahvalnosti Niški naprednjaci ne znaju koliko koštaju reklame zahvalnosti; Foto: JV

Ipak, iz niškog Odbora SNS kažu da nemaju nikakvu informaciju o broju zakupljenih bilborda u Nišu niti koliko ove reklame zahvalnosti koštaju.

Poverenik naprednjaka za Niš Zvezdan Milovanović je kazao da je “to rađeno iz centralnog izbornog štaba SNS u Beogradu” kao i da ne vidi ništa loše u ovakvom načinu reklamiranja još aktuelnog premijera.

Ja mislim da je ljudski i uputno zahvaliti građanima koji su dali natpolovičnu podršku i ne vidim tu ništa loše - kazao je Milovanović.

SNS kao parlamentarna stranka dobija novac građana iz republičkog budžeta za predizborne aktivnosti, a Milovanović dodaje da su bilbordi plaćeni upravo novcem koji se koristi za kampanju.

Nije to novcem građana, to je novcem stranke u kampanji. Taj novac su dobili svi, po onome kao što piše u zakonu. E sad, ko je kako taj novac upotrebio to je njegova stvar - navodi poverenik SNS za Niš.

Novinari Južnih vesti poslali su centrali stranke pitanja koji je broj bilborda zakupljen u Nišu kako bi Vučić pokazao zahvalnost biračima koji su mu dali podršku, kao i koliko su koštale te reklame i kojim su novcem plaćene.

Pošto političke partije ne podležu Zakonu o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, zvanični zahtev kojim se traže tačne cifre kampanje SNS, poslat je Agenciji za borbu protiv korupcije.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je pobedio na predsedničkim izborima 2. aprila na koje je, prema privremenim podacima RIK-a od 7. aprila, izašlo da glasa 54,39 % glasača, što je 3.651.113 birača, od čega je Vučić osvojio 55,06 % glasova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max

    18:59 // 15. 4. 2017.

    Koje smo mi ovce

  • Blackburn

    08:54 // 14. 4. 2017.

    Mnogima ceo zivot prodje u zatucanosti!Ovde je pogodno tlo za takvo stanje uma!

  • kkkkk

    17:23 // 13. 4. 2017.

    zato ce poskupeti gorivo ,,, to neko mora da plati , pa koce ako ne mi obican narod.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: