Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 20. 9. 2022.

| Politika

Bivša predsednica Opštine Preševo savetnica kosovskog premijera - zadužena za Preševo, Bujanovac i Medveđu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti, Bujanovačke
Ardita Sinani - Aljbin Kurti
Sinani smatra da je produbljivanje odnosa sa institucijama Kosova neophodno Albancima Preševske doline; foto: Fejsbuk stranica "Ardita Sinani"

Donedavnu predsednicu Opštine Preševo Arditu Sinani, jednu od najbližih saradnica narodnog poslanika Šaipa Kamberija, kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je svojom političkom savetnicom za Preševo, Bujanovac i Medveđu, što je prvi korak ka osnivanju kancelarije za te tri opštine koja će, kako se navodi, biti u sastavu Kabineta premijera i u funkciji poboljšanja položaja Albanaca u takozvanoj Dolini, održavanja dobrih odnosa i povećanja institucionalne saradnje za zaštitu i unapređenje njihovih prava.

Nakon godinu dana na poziciji predsednice Opštine, Sinanijeva je smenjena aprila ove godine, a Opštinu od tada opet vodi stari-novi predsednik Šćiprim Arifi, koji je sa prištinskom Vladom u lošim odnosima, pa će Sinanijeva po formiranju koordinisati i kosovskom Kancelarijom za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Ovakav nastavak saradnje prihvatila je, navodi, u cilju poboljšanja položaja Albanaca u takozvanoj Dolini.

Sa druge strane, prenose Bujanovačke, predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi smatra da će odluka kosovskog premijera dodatno razjediniti Albance na jugu.

Umesto da dopriosi jedinstvu u Preševskoj dolini, ova odluka će dodatno podeliti Albance. Ovo je uspostavljanje odnosa sa strankom čija je Sinani predsednica u Preševu, sa strankom koja je izgubila sve izbore, ne predstavlja nikakvu većinu i takvu stranku predstavlja Sinani koja je optužena za korupciju - rekao je Arifi.

Podsetimo, Sinanijeva je sa čela Opštine smenjena na sednici Skupštini kada su za to glasali odbornici Arifijeve Alternative za promene i Pokreta za reforme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    13:39 // 21. 9. 2022.

    Шта рећи уопште на ово…..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: