Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 20. 2. 2014.

| Politika

Bivši ambasador predvodi “tadićevce” sa juga

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ninoslav-stojadinovic-*rts.rs*.jpg
Ninoslav Stojadinović, nekada ambasador u Švedskoj i Bosni i Hercegovini, a sada četvrti u redu za poslaničku klupu, foto: rts.rs

Prvi “južnjak” na izbornoj listi, koju je predala koalicija koju predvodi Boris Tadić, je bivši ambasador i bivši dekan Elektronskog fakulteta u Nišu Ninoslav Stojadinović.

Za nekadašnjeg profesora sa katedre za mikroelektroniku rezervisano je visoko 4. mesto. Na 17. je prvi čovek pokreta “Zajedno za Srbiju” u Nišu i bivši direktor lokalnog Fonda zdravstvenog osiguranja Blagoje Bradić.

Doskorašnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Dragoslav Ćirković je na 31. mestu, a zatim sledi takođe bivši predsednik DS-a, ali u Vlasotincu, Slavoljub Mitov.

Tu su i dva aktuelna predsednika opština sa juga: Goran Miljković iz Bele Palanke i Goran Stojković iz Žitorađe. Na listi se nalazi i Zoran Petrov iz Dimitrovgrada, jedan od prvih demokrata koji je napustio DS i pridružio se pokretu Zajedno za Srbiju.

Niš predstavljaju i bivši DS-ovci Biljana Jovanović i Ljubodrag Radević, kao i Dragan Krasić.

Nekadašnja voditeljka televizije Zona, inače diplomirani sociolog Jelena Mančić iz ZZS-a je na 204. mestu. Pored pomenutih, svoje predstavnike imaju i Pirot, Bujanovac, Lebane, Ražanj, Leskovac, Prokuplje i Vranjska Banja.

Zanimljivo je da, iako lista nosi ime bivšeg predsednika DS-a Borisa Tadića, njega na listi nema, već je prvo mesto rezervisano za doskorašnjeg visokog funkcionera Demokratske stranke Miodraga Rakića.

Kompletnu izbornu listu ove novoformirane koalicije koju čine Nova demokratska stranka, Zajedno za Srbiju, Zeleni, LSV, VMDK, Zajedno za Vojvodinu i Demokratska levica Roma možete pogledati - ovde.

Podsetimo, do sada su izborne liste predali SNS, koalicija SPS-PUPS-JS, DSS, LDP, URS, DS, Dveri, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska radikalna stranka. Izbori su zakazani za 16. mart.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vukašin

    15:16 // 24. 2. 2014.

    Mislim da treba da podržimo poslanike iz Niša a ne da ih pljujemo. Jel biste bili srećniji da su na listi sve sami beOgrađani?

  • Nis Zakon

    18:08 // 22. 2. 2014.

    Samo da se vise ne odlucuje o nasim zivotima u Beogradu. Ako se izbore da se i u Nisu odlucuje o necemu onda svaka cast. Iskustvo ce im samo biti od pomoci

  • Mihaila

    16:59 // 22. 2. 2014.

    Jug- beda, tuga i strahovanje od sutrasnjice! Dokle cemo vise da sputavamo ovakve pismene ljude! Dajte da pokusaju da nam podignu standard i vrate nam decu iz Beograda da ovde zive i rade!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: