Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 7. 11. 2018.

| Politika

Bivši članovi DSS iz Gadžinog Hana u parlament ušli sa SPS, pa preleteli u SNS

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Gadžin Han google maps
"Politička mućkalica" u Gadžinom Hanu; Foto: Screenshot google maps

Odbornici iz Gadžinog Hana koji su iz DSS prešli u SNS, mandate su dobili zahvaljujući tome što su na poslednjim lokalnim izborima bili na listi Socijalističke partije Srbije, stranke koja je već godinama na vlasti u Gadžinom Hanu. Ovi sada već bivši članovi Demokratske stranke Srbije, od kojih su neki i deo izvršne vlasti, kako tvrde opozicioni odbornici u ovoj Opštini, "postali su deo političke mućkalice" na lokalu.

Zanimljivo je da postoje dve struje SNS-a u Gadžinom Hanu, te deo njih u Skupštini opštine čini vladajuću većinu, dok je deo u opoziciji. Sa novim članovima, SNS sada ima ukupno 11 članova u Parlamentu, dok SPS ima jednog više. Međutim, kako je troje od 11 naprednjaka u opoziciji, preostalih osmoro, uz podršku 4 preletelih odbornika DSS, deo su vladajuće većine.

Ovo kolektivno preletanje članova DSS-a u vladajući SNS, odbornik naprednjaka, koji je deo opozicione odborničke grupe - Dušan Stanković, objašnjava planom da na sledećim izborima socijalisti i naprednjaci budu brojno izjednačeni, kako bi dobili odobrenje iz centrale da nastupaju zajedno.

To je istina svega ovog spajanja, ništa drugo. Samo se pravi priča da na sledećim izborima mogu SNS i SPS zajedno na istoj listi da budu, jer rasporedom snaga koji je bio do juče, dok nije DSS, koji je na prošlim izborima nastupao kao SPS prešao u SNS, da odnos bude 50:50 da bi izvršni odbor gore prihvatio. Inače SNS-om u Gadžinom Hanu rukovodi SPS, svima koji se imalo bave politikom u Zaplanju je to jasno - kaže Stanković.

Međutim, predsednik Odbora SNS u Gadžinom Hanu Goran Stojiljković rekao je da se ovaj prelazak članova DSS ne odnosi na na promenu koalicije i vlasti u Gadžinom Hanu, već na stvaranje mesnih odbora i infrastrukture, kako bi politika Aleksandra Vučića bila sprovedena. Kazao je i da je Vučić najavio dovođenje investitora koji bi zaposlio 150 ljudi sa teritorije opštine.

Inače, na konferenciji za medije koja se juče desila u prostorijama niškog SNS-a, Dragan Mijalković je govorio ispred članova DSS koji su postali naprednjaci.

S obzirom na to da redakcija Južnih vesti nije pozvana na ovu konferenciju za medije, a nije odgovarao ni na telefonske pozive, izostao je njegov komentar. Mijalković je inače bio predsednik Opštinskog odbora DSS-a, a na funkciji je pomoćnika predsednika Opštine Gadžin Han.


DSS: Prelazak članova iz Gadžinog Hana politička prostitucija

Povodom prelaska čitavog odbora u SNS, oglasila se i centrala DSS-a, izvinivši se građanima Gadžinog Hana i Nišavskog okruga zbog "političke prostitucije" svojih dojučerašnjih članova.

Želimo ipak da istaknemo da su Dragan Mijalković, Zoran Ilić, Slaviša Ivković, Živojin Milenković, Ivan Đorđević, Vladimir Stamenković, Bojan Stamenković, Ljubodrag Stepanović, Željko Ristić, Aleksandar Zlatković, Slavoljub Stojiljković, Dušica Zlatković, Tanja Đorđević, Zoran Stanisavljević, ovim nedostojnim činom prvenstveno osramotili sebe i svoje porodice i da su, nalik poturicama, na svoja prezimena zauvek utisnuli žig političkih preletača - naveli su iz DSS-a.

Inače, u skupštinskim klupama Gadžinog Hana u odborničkoj grupi SNS su taze naprednjaci, a doskorašnji DSS-ovci Tanja Đorđević, Živojin Milenković, Vladimir Stamenković i Dušica Zlatković. Milisav Filipović je opštinski većnik, kao i Slaviša Ivković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva Pasipoljanski

    13:31 // 8. 11. 2018.

    Primer je lokalni, ali je problem mnogo krupniji. Preletačenje je, na žalost, opšte stanje duha u naprednjačkoj Srbiji. I biće sve gore i crnje.

  • dragoljub stamenković

    18:38 // 7. 11. 2018.

    Sve su to bili Čavkini puleni na čelu sa sadašnjim predsednikom opštine.

  • DRAGOVLJE

    15:34 // 7. 11. 2018.

    Cirkus.Pa smešno,-slatka vlast.Svi su isti i pozicija i opozicija.Zaplanje polako nestaje a sva politika se vodi u kafane u Brzi Brod i na Broj šest.

    • Đole mudrac

      16:47 // 7. 11. 2018.

      Odličan komentar jer se zna čije su kafane i ko se okuplja u njima. Baš oni koji su muzli Zaplanje u predhodnom periodu a Zaplanju ništa dali nisu.

    • Dušničanin

      18:54 // 7. 11. 2018.

      Polička prostitucija, a i ona druga, kao "najstariji zanat" su deo kafanskog miljea. Cenu diktira interes, zadovoljstvo i umešnost predstavljanjanja. To nije novina, niti je svojstvena samo Zaplanju. Cela Srbija je na kantaru morala. Lova je odavno merilo obraza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: